Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Bach virág terápia a lelki problémákra

Bach virágterápia a lelki problémákra

Dátum: 13.12.2012

A Bach virágterápia Dr. Edward Bach angol orvos felfedezése a 30-as évekből.  Az ő hitvallása a következőképpen hangzott: „Nem legyőzni, hanem átalakítani”.

A terápia középpontjában az ember áll, soha nem a betegség maga. Mindig az okot kezeli, így miután az ok megszűnik, a fizikai szinten történt elváltozások is megszűnnek. A szervezet öngyógyító mechanizmusát indítja be, és mint a homeopátia, segít megtalálni a lelki harmóniát, a békességet. Mellékhatása nincs, ezért bárki alkalmazhatja és használhatja. Harmincnyolcféle virágesszencia található  a rendszerben, melynek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Dr. Edward Bach felismerte, hogy az érzelmek hatnak az egészségünkre, a lélekre. Ha az ember valamilyen negatív lelkiállapotban van ( félelem, türelmetlenség, irigység, függőség), akkor az esszenciák segítségével újra helyreállítható a belső egyensúly, és így megelőzhetőek a komolyabb betegségek is. Ha van olyan negatív jellemvonásunk, ami megakadályozza a belső harmóniát, akkor a Bach virágesszenciák segítenek legyőzni ezeket az akadályokat, és az életünk boldogabb, teljesebb, örömtelibb lesz!

Alkalmazási területe sokféle lehet. Használható a lelki egészség fenntartására, lelki problémákra, akut stresszes helyzetek kezelésére, a személyiség fejlesztésre, depresszió kezelésre, félelemek elűzésére, önbizalomhiány megszüntetésére, túlhajszolt életmód okozta stressz oldására, kételkedések eloszlatására.

Gyermeknél is kitűnően alkalmazható: allergiák, fájdalmak, hiperaktív viselkedés, agresszivitás esetén.

A kineziológia is átvette a Bach virágesszenciák alkalmazását, mert a segítségével a múltbéli stresszoldás sokkal hatékonyabban működik, bár a meghatározások nem azonosak az eredetivel, mégis hűen tükrözik annak szellemét.

Amikor sokkhelyzet alakul ki, az elsősegély-cseppek gyors segítséget adnak a traumák oldására. Nagy hatékonysággal alkalmazható:  balesetek utáni megrázkódtatásnál, műtét utáni regenerálódási folyamat beindításánál, hirtelen fellépő nagy fájdalmaknál, mint például a fogfájás, fejfájás, menstruációs görcsök.

A Bach virágterápia bátran használható, ám ne feledjük, hogy ez csak kiegészítés, amelyet bármikor alkalmazhatunk  a szükséges orvosi ellátás mellett.

 

A negatív energiák sokszor állhatnak a betegségek és a stressz hátterében! Nézesd meg Machita jósnővel a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), hogy van-e rajtad negatív energia, és ha igen, akkor el is távolítja! Ha viszont egy olyan szakemberrel szeretnél beszélni, aki Bach virágterápiával foglalkozik, keresd fel Andynát!

Mindezt külföldről is kérheted: Romániából a 0903760666 (1,61 €/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*