Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Cigánykártya kirakások

Cigánykártya kirakások

Dátum: 03.05.2013

Mint minden jóskártyánál, a cigánykártya kirakásánál is a legtöbb tanácsadónak megvan a saját vagy kedvenc kártyavetési módszere, amiről úgy gondolja a tapasztalatai alapján, hogy nála a legjobban működik, vagyis biztonsággal tudja olvasni a lapok üzeneteit.

Természetesen azért ez nem egyetlen cigánykártya kirakás, hisz a kérdésfeltevéstől függően számtalan módszer áll a kártyavető rendelkezésére a válaszok megadásához már főbb témakörökre bontva. Míg a cigánykártyát régebben arra használták, hogy megmutassa a sorsszerű, megváltoztathatatlan történéseket, mára a jósok újabb és újabb vetési módokat dolgoztak ki, hogy a tarot-hoz hasonlóan, az emberi szabad akarat is érvényre juthasson. Vagyis ezeknél a kirakásoknál a lapok segítségével átláthatóbbá válnak a céljaink, sőt a kártya meg is mutatja, mit kell cselekednünk a célok elérésének az érdekében.

De most lássuk a különféle módszereket, amelyek egy-egy témakörhöz kapcsolódnak, mint a sors, szerelem, egészség, pénz, gyermekvállalás, stb.

Ami a legfontosabb, bármilyen vetési módszert alkalmazunk, mindig ki kell emelni a kérdés lapját, vagyis például a gyermekkel kapcsolatban a gyermeket jelölő lapot, a szerelemmel kapcsolatos kérdésnél a kérdezőt – szerelmes nőt vagy férfit – jelölő lapot. Ez alól csak a sorskirakás kivétel.

Jómagam sorskirakáshoz a 4×8 lapos módszert alkalmazom a káryavetési techniák közül, amikor keverés után bal kézről emelve és balról letéve 8 lapot helyezek négyszer egymás alá, s ezt olvasom össze a kérdezőnek. A maradék lapokból sorra teszek még a bizonytalan helyekre, a kérdező fontossági sorrendje alapján, amíg a kérdés vagy a lap el nem fogy.

Gyors kérdésre gyors válaszoknál a háromlapos módszer a legalkalmasabb. Ebben az esetben is érdemes kitenni a kérdéskártyát, majd keverés után szintén balról jobbra letenni a három lapot, ami összeolvasva adja meg a választ. De ebben az esetben is jól alkalmazható a múlt-jelen-jövő kirakási módszer, amikor a kérdező vagy a kérdés köré kerülnek a lapok – nálam 4×3, mert a régmúltból eredő problémákat is nézem. E szerint balra közelmúlt, alul régmúlt, jobbra jelen, fent jövő.  Ez a kirakási módszer cigánykártyából,  jól alkalmazható szerelmi kérdéseknél is.

Másik kedvenc – szerelemmel kapcsolatos – cigánykártya kirakások egyike, a szívkirakás. Ez a vetési mód a szerelemre és a vetési formára is utal egyszerre. A lényege, hogy megmutatja mindkét részről azt, hogy a szerelmesek miként élik meg a kapcsolatukat. Ennél a módnál kivesszük a szerelemlapot, mint kérdés, és a szerelmes kérdezőt és a szerelmes férfit vagy nőt, vagyis a partner lapját. Ezt a három lapot előre lehelyezzük, úgy, hogy a szív csúcsa a szerelem lapja, fölé kerül a szerelmes pár – balról a kérdező, tőle jobbra a párja. Majd a maradék lapokat megkeverve emelés után föntről kezdve (balról jobbra és jobbról balra) 6-6 lapot teszünk le úgy, hogy az előre kitett három lappal érintkezve egy szív formát adjanak ki végül a lapok. Értelemszerűen a kérdező szerelemhez fűződő érzéseit és cselekedeteit a baloldali hat lap fentről olvasva adja meg, míg a jobboldali a partner hozzáállását mutatja meg.

És most jöjjön egy problémamegoldó a kirakási módok egyike, az úgynevezett ajtóvetés. Ez abban az esetben ad tanácsot, amikor nem tudjuk, hogy merre induljunk a célunk eléréséhez, vagy többszöri próbálkozásunk is sikertelen maradt, legyen szó egészségről, anyagi biztonságról, jobb munkahelyről vagy párkapcsolatról. A vetés igen egyszerű, a kérdés és kérdező kártyát kitesszük, majd ez alá kerül az első három lap balról jobbra. Majd a következő két-két lap balra, illetve jobbra alá. A 8. középre lent egymagában majd az utolsó három zárja le a vetést, mely az első hárommal egy vonalba kerül legalul. Az első három lap megmutatja a probléma okát, baloldali 2 lap az akadályt, jobboldali kettő a segítő hatást, 8. a megoldást (amitől az ajtó kinyílik) és a lenti három azt mutatja meg, hogy mi van az ajtó mögött, vagyis érdemes-e egyáltalán törekednünk és áldozatokat hoznunk a célért.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.12.

Hagyj hozzászólást

*