Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Csillagjegyek és a depresszió

Csillagjegyek és a depresszió

Dátum: 29.07.2013

Kos: A Kos csillagjegy képviselői igazán sem a hideget, sem a nagyon meleget nem kedvelik, mindkét időjárás jelentősen befolyásolja a kedvét. A kapkodás és a hirtelenség nála sajnos mindennapos és ha nem csinálja meg azonnal a feladatokat, akkor gyakran fájhat a feje is. A depressziót úgy tudja elkerülni, ha  mindig levezeti a feszültségét, ezért a  sport, a mozgás létfeltétel nála.

Bika: A depresszió és rosszkedv akkor uralkodik el a Bika szülötteken, ha nem az ő akarata szerint mennek a dolgok, ha veszélyezteti valami az egzisztenciáját és mellőzik. Kapkodni nem szeret, lassan ám alaposan csinál mindent. Nála is lételem az uralkodás, irányítás, akkor érzi magát a legrosszabbul, ha ezt meg akarják tőle vonni.

Ikrek: Az Ikrek szülött lételeme a mozgás, jövés-menés. Ha ez elmarad, vagy valami miatt nyugalomra kényszerül az nála kiveri a biztosítékot, teljes apátiába tud süllyedni. Sokszor határozatlan, labilis a döntéseiben, ezért amikor kudarc éri sajnos a depresszió is megjelenik. Alapból labilis idegalkatú ember, ezért nem szabad túl sokat hajszolnia magát a munkában.

Rák: Hullámzó a hangulata akár a Hold. Mindenre azonnal reagál, ha esik az eső, arra, ha süt a Nap akkor arra.  Mindig sok pihenésre van szüksége, mert ha nem kapja meg, nagyon nehezen tud beindulni. Hajlamos a hipochonder viselkedést felvenni, nem létező betegségeket észre venni magán, így a depressziót is.

Oroszlán: Nap, Nap, Nap. Ha ez hiányzik, azaz fényszegény időszakot él éppen, nagyon lehangolt és depressziós lesz. Hozzá járul ehhez még az is, ha nem kap környezetétől figyelmet és csodálatot. A középpont mindenek előtt. Sértettségében és csalódottságában a depresszióba menekül, amivel újra a középpontban lesz.

Szűz: Fontos, hogy mindig legyen tevékeny  és találjon elfoglaltságot. A Szűzeknél az okoz gondot, ha túl sokáig vannak üresjáratok az életében. Aprólékosság jellemzi mindenben, tisztaság és rendmániás. Ha a környezete ezt nem tolerálja, akkor hajlamos a depresszióba menekülni.

Mérleg: A Mérleg szülötteknek a társaság az élet sója, ha ez nincs, akkor alakul ki nála depresszió. Fontos, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, mint a kulturális tevékenység, az esztétikum. A kényelem, a luxus fontos számára, ez azonban azzal is járhat, hogy elhanyagolja a mozgást. Ez testi és lelki lustasággal jár.

Skorpió: A Skorpióknál a túlzott zárkózottság okozhat gondot. Ez náluk védekezés, fal. Bár elég kemények is tudnak lenni ez csupán a látszat. Egyszerre hűvös és forró, gyenge és kemény. Akkor kapja el a depresszió, ha nehezen mennek a dolgai, nem rögtön és azonnal valósulnak meg a tervek, egyszerre türelmetlen és rosszkedvű.

Nyilas: A Nyilasok csak a téli időszakon tudják magukat túltenni, mivel az alapvetően optimista életszemlélete átsegíti a nehézségeken. A Nyilas szülötteknek figyelni kell arra, milyen emberek veszik körül, mert a negatív, rosszkedvű emberek nincsenek rá jó hatással. Hosszú távon ez vezet náluk depresszióhoz.

Bak: A Bak szülöttek pesszimista természete sajnos hozzájárul a depresszióhoz, az állandó rosszkedv és maximalizmus nem tesz jót neki. Akkor alakul ki depresszió, ha vezetői hajlamát nem tudja maradéktalanul megélni, mert az élet néha az alázatra is tanítja.

Vízöntő: A Vízöntőknél ritka a depresszió, mivel annyira lazán tud venni mindent, hogy átlép a gondokon. A bezártságot nem igazán kedveli, ezért inkább a téli hónapok viselik meg. A korlátozást nem tűri, éppen ezért mindig biztosítani kell számára a szabadságot.

Halak: Ők a legérzékenyebbek a csillagjegyek közül, náluk szinte bármi kiválthatja a depressziót. Fontos, hogy a zene és a mozgás mindig jelen legyen, mert ezzel felül tud emelkedni a rossz hangulatán. A változások viselik meg a legjobban, ők azok, akik ragaszkodnak a régi, bevált dolgokhoz. Ha kimozdítják ebből, akkor alakul ki náluk a depressziós hangulat.

Hagyj hozzászólást

*