Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Holdnaptár - Ezeken a napokon pénzt veszíthetsz!

Csinosodjunk a Hold segítségével!

Dátum: 19.12.2011

A Hold  tanulmányozása már akkor is magától értetődő volt mikor még nem voltak hozzá megfelelő eszközök. A barlanglakó ősünk még nem tudta, hogy pontosan mekkora, milyen messze van, és azt sem, hogy milyen gyorsan kering a Hold a Föld körül,  de azzal pontosan tisztában volt,  hogy melyik holdfázisban érdemes vadászatra indulni vagy, hogy mikor kell elvetni a magot ahhoz, hogy bőséges legyen a termés. Nem csoda tehát,  hogy Istenként tisztelték, és ennek megfelelően minden tevékenységüket alárendelték a Hold mozgásának: aratást, vetést, vadászatot, mulatságot.

Mi már pontosan tudjuk, hogy mi van a Hold bolygóján, hiszen jártunk ott, azt is tudjuk, hogy mekkora és hogy milyen gyorsan forog. Szóval nagyon sokat veszített mára a titokzatosságából, és talán ez az oka annak is, hogy ma már a különböző holdciklusoknak egyáltalán nem tulajdonítunk különösebb    jelentőséget.

Többen olvastunk már horoszkópot és asztrológusok szakvéleményét a bolygók állásáról, ezért a   telihold, újhold fogalmak jelentésével nagyjából tisztában vagyunk.

Miért jó  tudni, mikor mennyi látszik a holdból, és éppen melyik állatövi jegyben jár?

Milyen módon lehet hatással ránk a Hold? Hogyan és mivel hatna ránk háromszáznyolcvannégyezer kilométer távolságból?

Ahhoz, hogy megértsük mennyire befolyásolja létezésünket a Hold csak egy pillanatra képzeljük el milyen lenne nélküle. Mi történne, ha nem lenne, sőt ha soha nem is lett volna Holdunk?

Mint közismert, a Föld, amíg megkerüli a Napot, saját tengelye körül is megfordul, mégpedig nem kevesebb mint 365-ször, a Hold pedig gondoskodik arról, hogy eközben a földtengely hajlása ne haladja meg a 23,2 fokot, és ugyanakkor  visszafogja és lassítja a Föld forgását. A Hold jótékony közreműködése nélkül a  földtengely hajlása kaotikusan váltakozna 0 és 85 fok között, ez pedig az éghajlatra nézve igen súlyos következményekkel járna, arról nem beszélve, hogy ha a Hold nem fékezné a Föld forgási sebességét, akkor nem 24 hanem 6 vagy 8 órából állna egy nap.  Érvelhetünk azzal, hogy a Nap is fékezné valamennyire a Föld forgását, és ez igaz is lenne, viszont, ha kizárólag a Nap erejét vesszük figyelembe, akkor az évmilliárdok alatt a napok hossza alig változott volna, és most hozzávetőlegesen csak 8 órából állna egy napunk. A Föld tehát a mostanihoz képest háromszor gyorsabban forogna, és ennek következtében teljesen más szélirányok alakulnának ki. Megváltozna az évszakok rendje, búcsút inthetnénk a kellemes északi és déli szélnek, és didereghetnénk az erős nyugati szél miatt. Az erős légmozgások következtében az élőlények is máshogyan néznének ki, rövid lábú, földhöz simuló állatok és ferde törzsű alacsony fák vennének körül bennünket. Nem élnének állatok a fákon, viszont többen keresnének menedéket a föld alatt.

Bár csak egy-két példát említettem, ebből is kiderül mekkora hatással van a Hold bolygónkra, klímánkra, életkörülményeinkre. Az állatvilág bizonyos egyedei kifejezetten a Hold mozgásait követve párosodnak, vadásznak és rakják le tojásaikat. Például az ázsiai bivaly nőstényeinek újholdkor van peteérésük, ezért az utódnemzés teljes sötétben és biztonságban zajlik.

A tudomány még nem igazolta ugyan, de elég valószínű, hogy a mi életünket és testünket is ugyanígy befolyásolja a Hold ciklikus mozgása.

Okfejtésem célja meglehetősen hétköznapi, főként a nők egyik kedvenc témájára szeretnék kitérni, a fogyókúrára. Egyáltalán nem tudományos, de attól még igaz, kipróbált és letesztelt fogyókúra a „ Hold-diétának” nevezett módszer. Azon kedves olvasó figyelmébe ajánlom, aki fölösleges kilóiktól  nem gyógykészítmények és pirulák, hanem a Hold segítségével szeretne megszabadulni.

A fogyókúrát természetesen fogyóholdkor kezdjük el, hiszen ilyenkor a szervezetünkből könnyebben távoznak a méreganyagok.

Szerezzünk be egy aktuális holdnaptárat, és nézzük meg, hogy a Hold éppen melyik csillagjegyben halad. Fontos, hogy amíg a Hold az adott csillagjegyben halad, mindig ugyanazokat az ételeket fogyasszuk. Mikor mit együnk tehát a “Hold-diéta” útmutatása szerint?

 

A Hold a csillagyjegyekben

 

Hold a Bak csillagjegyben:

Együnk bátran húst (főleg sertés- és bárányhúst) zöldségkörettel, ami lehet répa, padlizsán, paprika. A legjobb, ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem nyersen egy kis olíva olajjal megbolondítva fogyasztjuk.

Hold a Vízöntő csillagjegyben:

Érdemes sok tejterméket fogyasztani, kefirt, joghurtot, a húsfélék közül halat, és minél több zöldséget, főként céklát, salátát, káposztát és hagymát.

Hold a Halak csillagjegyben:

Zöldségeket és a szokásosnál több levest kellene fogyasztani. Bármilyen zöldséglevest, ha lehet tegyünk a levesbe káposztát is.

Hold a Kos csillagjegyben:

Érdemes sok zabpelyhet, halat és zöldséget fogyasztani. Ebben az időszakban ehetünk sült burgonyát (mértékkel), sok kaprot (lucskos káposzta leves) és kovászos uborkát.

Hold a Bika  csillagjegyben:

Marhahús fogyasztása ajánlott sok  zöldséggel (jöhet a paradicsom, paprika, uborka, saláta, káposzta, retek)

Hold az Ikrek  csillagjegyben:

Ebben az időszakban sok tojást, sajtot, csirke- vagy pulykahúst fogyasszunk. A húst inkább grillezve vagy párolva készítsük el.

Hold a Rák  csillagjegyben:

Ez a legnehezebb időszak, úgyhogy a legjobb, ha mindenből csak nagyon keveset fogyasztunk. Lédús gyümölcsöket és zöldségeket. Ha lehet, akkor a húst és az alkoholt teljesen mellőzzük az étrendünkből.

Hold az Oroszlán  csillagjegyben:

Baromfi és vadhúsokat ehetünk, kényeztessük magunkat finom falatokkal. Ebben az időszakban szinte mindent megehetünk amit csak szemünk-szánk kíván.

Hold  a Szűz  csillagjegyben:

Csirke és borjú húsból készítsük az ebédet. Együnk mellé minél több  zöldséget, főleg karfiolt és káposztát.

Hold  a Mérleg csillagjegyben:

Hús fogyasztása kerülendő. Inkább gyümölcsöt együnk ebben az időszakban, és ha lehet akkor minél többfélét. Gyümölcs-turmixokat is készíthetünk tejjel és egy kis cukorral.

Hold a Skorpió  csillagjegyben:

Bármilyen tengeri herkentyűt ehetünk korlátlan mennyiségben. Fontos, hogy ne fogyasszunk hozzá semmilyen köretet. Ezenkívül kiegészíthetjük az étrendünket zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Hold a Nyilas  csillagjegyben:

Fejedelmi lakomát tarthatunk. Ehetünk sertéshúst, borjúhúst krumplival, zöldségekkel,  de csak akkor, ha vállaljuk, hogy ezeken a napokon minimum 3 liter ásványvizet is megiszunk mellé.

Hozzászólások lezárva