Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Determinált a sorsunk?

Determinált a sorsunk?

Dátum: 27.03.2012

Mióta írásos emlékeink vannak az emberiségről, azt is tudjuk, hogy foglalkoztat minket a kérdés, vajon előre megírt sorssal rendelkezünk-e? Ha igen, mit jelent a szabad akarat? Mi az ami sorsszerű, s mi az, ami a saját felelősségünk.

Nem véletlenül használtam a felelősség szót, hisz a sors beteljesedésével csínján kell bánnunk, mindazoknak is, akik hisznek az elrendeltetett dolgok létezésében. Miért is? Mert könnyen használhatjuk fel az elrendeltetést arra, hogy kibújjunk a felelősség alól. Természetesen nehéz megtalálni azt a határvonalat, hogy mi az, amit képesek vagyunk megváltoztatni, és mi az amit nem.

A magam részéről hiszek a sorsban, mint a születés, halál, eredő család, házasság, nagyobb veszteségélmények és szerencsék, de hiszek abban is, hogy mindezek a fejlődésünket szolgálják, és az rajtunk áll, hogy eközben élvezzük-e az életet, vagy ellenállunk a fejlődési utanknak.

Én legjobban Jungot szeretem ebben az esetben idézni: Képzeljük el, hogy egy kifestőkönyvvel születünk, ahol a vastag fekete vonalak a sorsunk, de ezen belül a mi dolgunk, hogy miként és milyen színekkel színezünk.

Sokan nem tudják, hogy a tarot jóslásban, a jicsingben és az asztrológiában is ezért találkoznak a talán, várhatóan, esetleg, valószínűleg, lehet… hogy kifejezésekkel. Épp azért szükségesek ezek a kifejezések, mert ezek az úgynevezett viharfigyelmeztetéseknél arra szólítanak fel bennünket, hogy élettapasztalatunk és bölcsességünk tudatában szabad akaratunkból mi dönthetünk, akár úgy is, hogy nem élünk a felkínált lehetőségekkel.

 

 

Utoljára módosítva: 2013.12.12.

Hagyj hozzászólást

*