Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Ezek a babonák működnek Márton-napon!

Ezek a babonák működnek Márton-napon!

Dátum: 07.11.2015

Szent Márton napja November 11-én van. Mint minden jeles napnak, úgy ennek is megvannak a maga hagyományai, babonái. Ehhez a naphoz különösen sok szokást köt a néphagyomány. A 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap ez, amikor a bőséges falatozás, vigadalom még megengedett.

A Márton napi bőség rituálékért kattints IDE!

 

A Márton-nap története

A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalomban, Szombathely városában látta meg a napvilágot 317-ben. A római császár katonájaként szolgáló Márton jócselekedete után Jézus megjelent álmában, egy koldus személyében, és emiatt Isten szolgálatába állt. Jóságáról már élete során is sok történet keringett.

ezo, ezotéria, jós, jóslás, telefonos jóslás, Márton nap, Márton napi liba, Márton napi ételek, babona, babonák, ételek, hold, újhold, újhold mágia

Márton napja, mint időjóslás napja

A hagyomány úgy tartja, ha Szent Márton „fehér lovon érkezik“, vagyis Márton napján esik a hó, akkor enyhe tél lesz, amennyiben „barna lovon nyargalász“, tehát nem esik hó, akkor kemény, hideg télre számíthatunk. Ebben az időben különösen nagy hangsúlyt fektettek nem csak az időjóslásra, de a jövő megjövendölésére is. Mivel a mostani Márton-nap egyben az újhold napja is lesz, kiváló alkalom ez a legpontosabb és leghosszabb időre történő jósláshoz is!

Ha úgy érzed, hogy szeretnéd megtudni, mi vár rád a jövőben és mi az, amit mindenképp meg kell tudnod, akkor ezen a napon fordulj ezoterikus szakemberhez!

Azokat a titkos mágiákat, amik bizonyítottan működnek, és Te magad is elvégezheted őket, ITT találod!

 

A Márton-napi bőséges lakomák

Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. A Márton-napi ételek, mint például a liba, szintén ezt szimbolizálták. Ezen a napon tehát a bőség-bevonzó szertartások is sokszoros erővel működnek! Ilyenkor érdemes elvégezni ezt a típusú mágiát, mert a bőség nem csak az anyagi gyarapodást jelenti! A bőség a szerencsét, egészséget, egyszóval minden jót magában rejt.

ezo,ezotéria, november, ezoterika, ezoterikus naptár, ezoterikus naptár novemberre, ezotéria jóslás, jós, jósnő, telefonos jóslás, ingyen jóslás, ezoterikus kalendárium

Egy távoli érdekes babona

A német nyelvterületeken fáklyás felvonulásokat szerveznek, és Márton-tüzeket gyújtanak ilyenkor. Ez ideális alkalom a negatív energiáktól való megszabaduláshoz, a tűz tisztító erejével. Mivel az újhold ereje is részt vesz az idei szertartásban, ezért még a legerősebb átkok és rontások is végleg lekerülhetnek rólad!

Szeretnél egy nagyon erős rituálé részese lenni Márton napon, ami akár meg is változtathatja az életedet pozitív irányba? Akkor hívd most Ágnes jósnőt vagy Tündér Lilit a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), akik az újhold mágia segítségével jobbá tehetik életedet, valamint megszabadulhatsz végleg az ártó energiáktól!

Keresd bizalommal jósainkat külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,61 €/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*