Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Fekete szellem vagy ördög

A fekete szellem vagy ördög

Dátum: 24.01.2012

Az ezotéria szerint az ördög egy fekete szellem.

Hat éves voltam, amikor Bibliaórán megismerkedtem az Ördöggel. Fizikailag nem volt jelen, de ott volt a „fényképe”, ami csaknem ugyanolyan meggyőző volt, mintha ő maga jött volna el személyesen bemutatkozni. A tiszteletes azt mondta róla, hogy gonosz és kísértő, mindenhol jelen van, és legfőbb célja, hogy hatalmába kerítsen bennünket, és ártson nekünk. Aztán azt is hozzátette, hogy a Sátánt nem látjuk, de tudjuk, hogy mindig ott van körülöttünk, követ bennünket és rosszban sántikál. Ennél többet mondania sem kellet a Tiszteletes úrnak, mert máris rémültem tekintgettem jobbra-balra, hogy merre meneküljek, ha valahonnan rám támad a Sátán a vasvillával. A festett képek alapján nem az én súlycsoportom volt, ráadásul fegyverrel a kezében tudtam, hogy biztosan a szellem lénye győzne. És akkor hirtelen elfelejtettem a gonosz farkast, aki felfalta Piroskát, és aki miatt égve kellett hagyni a villanyt az előszobában, hogy nyugodtan alhassak a beszűrődő fénynél. Rémálmaimban pedig az ordas helyére lépett egy patás szörny, vasvillával a kezében. Persze, ha akkor tudtam volna, hogy alig 5 év múlva forgatják az Ördög maga című filmet Brad Pitt főszereplésével, valószínűleg máshogy alakulnak az ördöggel kapcsolatos álmaim.

De vajon ki az a fekete szellem, akit  ördögnek hívunk?

Az ördög szó etimológiája ismeretlen, bizonyos nyelvészeti kutatások szerint közös nyelvi eredetet mutat az őröl, örvény szavakkal. Létezik olyan elmélet is, mely szerint a halottak őre, az Őr dög szóból alakult ki. A sátán szinonimájaként használjuk, és ez a bukott angyal, akit Ördögnek vagy Sátánnak nevezünk, a Bibliában debütált sok sok évvel ezelőtt. A legrégebbi magyar nyelven írott emlékünkben a „Halotti beszéd és könyörgés” című írásban is olvasható az ördög szó egy korábbi alakváltozata: Engedé ürdüng intetüinek, ës ëvék az tilvot gyimilcstűl. Az ürdüng, vagyis az ördög szavunk tehát már egy XII. századbeli írásos emlékben is szerepel. A szövegből kiderül, hogy egyértelműen a bibliai Satanel angyalról van szó, arról az angyalról, aki a történet szerint fellázadt Isten ellen, felbujtotta az angyalokat, és megzavarta a paradicsomi idillt, alma evésre buzdítva az első emberpárt. Mint tudjuk, sikerrel járt, hiszen Ádám és Éva evék az tiltott gyimilcstűl. A keresztény középkor embere rettegett az ördögtől, a modern keresztény hitrendszerben pedig még mindig jelen van, sőt egyik alapvető szimbóluma a sátán. A Sátán neve elhangzik prédikációkon, temetéseken, esküvőkön. Benne van a közmondásainkban, szólásainkban, filmjeinkben és könyveinkben. Az ördögbe is, ördögi kör, ördögöm van, ördög és pokol, fested az ördögöt a falra, ördöggel hálsz ördöggé válsz és sorolhatnám. A korai keresztény egyház alapos munkát végzett. Tűzzel vassal irtották a pogányokat, a boszorkányokat, és táplálták az emberekbe az ördögtől és pokoltól való félelmet. Olyannyira sikeresek voltak, hogy ma, több mint kétezer évvel később is van a témának létjogosultsága. Nem csak azért beszélünk még ma is erről a témáról, mert klasszikus irodalmi alkotások születtek róla vagy, mert a művészetekben is lépten-nyomon fellelhető, hanem elsősorban azért, mert megfoghatatlan, és mert tudományosan nem lehet igazolni a létezését, ily módon ez egy örökös rejtély. Mint minden rejtélyt, ezt is sokan és sokféle módon próbálják megmagyarázni.

ezo, ezotéria, jós, jóslás, telefonos jóslás, Márton nap, Márton napi liba, Márton napi ételek, babona, babonák, ételek, hold, újhold, újhold mágia

A XXI. század ezoterikus álláspontja szerint, az ördög nem más mint egy negatív energiacsomag, egy ártó, fekete szellem jelenléte. Ezoterikus irodalomban gyakran olvashatunk olyan szellem jelenlétéről, amelyek itt ragadnak a köztes létben, és ártó szándékkal közelítenek felénk. Ránk hangolódnak és befolyásolni próbálnak bennünket, gondolataink elhomályosítására törekszenek. Ezeket a ránk akaszkodott fekete és ártó szellem lényeket nevezhetjük akár ördögöknek is, hiszen teljesen megfelelnek a bibliai leírásnak. Körülöttünk ólálkodnak, láthatatlanok és ártani próbálnak. Pontosan, ahogy a lelkész bácsi lefestette, mikor hat évesen részt vettem azon a bizonyos bibliaórán. Mi is észlelhetjük ezeket az energiákat vagy az „ördög” ólálkodását. Ha előfordul, hogy gonosz cselekedetekre biztató hangokat hallunk, elég valószínű, hogy egy ártó szellem akaszkodott ránk, és ez esetben érdemes jósok, tisztánlátással rendelkezők segítségét kérni akik megszabadítanak bennünket és otthonunkat ezektől az ártó szellem jelenlététől.

 

A szellemek nagyon sok dologban megkeseríthetik az életedet! Rád telepedhetnek, és az otthonodba is beférkőzhetnek! Kérj egy tisztítást jósainktól, akik megszabadíthatnak ezektől a szellemektől, és védelmet biztosíthatnak a negatív energiákkal szemben!Fordulj bizalommal Xalen jósnőhöz vagy Eugéniához a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc) vagy külföldről: Romániából a 0903760666 (1,61 €/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

A felhasználók hozzászólásai (2)

János a 03.12.2013

Tisztelt tanácsadó(k) szeretném segítségét kérni a pénzmágia,gazdagság,bőségterén.Én rokkant nyugdíjas vagyok szeretném ha segítene abban hogy az ünnepek előtt engem is meg találna a szerencse.Nagyon szeretném a családomat unokáimat meg ajándékozni az ünnepekre de sajnos az anyagi helyzetem ezt nem teszi lehetővé.Kérem segítsen rajtam,biztos vagyok benne hogy tud rajtam segíteni.Maradok őszinte tisztelője
JÁNOS

    Asztro Show a 18.09.2014

    Kedves János! Zayra jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 557. Pénzbevonzó rituálékkal is foglalkozik. Kérjen tőle ráerősítést. Hívja most! 06 90 633 991-es számon (485 Ft/ perc).

Hagyj hozzászólást

*