Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Feng shui a bőség vonzásához

Feng shui a bőség vonzásához

Dátum: 07.02.2012

A Feng shui az ősi Kínából eredtő lakberendezési technika, amely azt tanítja, hogy az életterünk berendezése nagy hatással lehet a térben zajló energia mozgására, azaz az életünkre – amikor az energiának lehetővé tesszük, hogy az adott módon mozogjon, akkor pozitívan hat az élet minden területére.

Költözés, bútortologatás, pakolás. Azt hiszem e három rövid szócska hallatán sokunk hátán végigfut a hideg. Mindenki életében eljön a pillanat, amikor költözni kell, közel vagy távol, örömmel vagy kényszerből, de bekövetkezik az az élethelyzet, amikor új helyre érkezünk és egy idegen lakást kell otthonossá varázsolnunk. A bútorok kiválasztása és elhelyezése mindig fejtörést okoz, és többnyire három szempontot tartunk szem előtt: praktikusság, funkcionalitás és ergonómia.

as_xalen_453

A Feng Shui a pénzvonzásban is segít! Kattints IDE!

 

A Feng shui tanítása

Míg a keleten komolyan veszik a Feng és Shui (víz és szél) harmóniára törekvő tanításait a lakberendezés terén, mi nem követünk semmilyen trendet, nincs mély filozófiánk harmóniáról, természetről és bútorokról. Talán, mert jól hangzik, gyakran mi is Feng Shui lakberendezőt alkalmazunk, holott azt sem tudjuk, mi a Feng és mi a Shui, vagy miután elolvastuk, hogy mit hova tenne a kínai nemzet sarja, mi is áttologatjuk a bútorokat. Tologatás közben talán megállunk egy pillanatra gondolkodni, és feltesszük magunknak a kérdést: de hát mi közöm nekem a Feng Shui-hoz? A válasz nagyon egyszerü: Semmi. Nem véletlen, hogy a keleti emberek társadalmában alakult ki és nem nálunk. Persze nem azt szeretnem mondani, hogy ha valaki Feng Shui szerint rendezte be lakását, dobja ki a szélcsengőt és szabaduljon meg a sárkányfejtől. Nincs ezekkel semmi baj, csak egy nagyon fontos dolog hiányzik, ahhoz, hogy működjön a Feng Shui, és hogy hatással legyen az életünkre: a lakásban kialakított egyensúly. Ez pedig a belső harmónia, a nyugodtság és egy teljesen másfajta életforma. A hozzánk legközelebb álló szokásokból, a magyar népi hagyományokból is szemezgethetnénk, mielőtt berendezzük a lakásunkat. Csak mert szájról szája terjedtek és babonának hívjuk az ősapáink életszemléletét sűrítő szokásokat, miért lennének kevésbé megszívlelendőek a Feng Shui-nál? Való igaz, nincs hangzatos nevük, nem trend és nem él meg belőle száz meg száz kütyü-bolt, de a mi népünk hitrendszeréből fakad, a mi népünk élettapasztalatát és felnőtté válásának fázisait testesíti meg. A Feng shui szerint a lakás egyik központi helye a hálószoba. Mivel életünk közel egy harmadát átalusszuk, fontos, hogy az a tér, ahol álomra hajtjuk a fejünk, a legmegfelelőbb helyet kapja a szobában.

 

Vízerek is futhatnak az ágyad alatt, ennek veszélyeiről olvass ITT!

 

Nem jó, ha vízér fut az ágy alatt, tehát érdemes kiméretni, hogy a szoba mely szegletébe tehetjük az ágyat ahhoz, hogy nyugodtan alhassunk. De nem ez az egyetlen megszívlelendő szempont az ágy helyének kijelölésekor. A magyar népi hiedelemszerint több lesz a pénzünk, ha az ágyat a hozzánk legközelebb eső folyó víz (legyen az patak vagy folyó) folyásával meggyező irányban, a folyó elhelyezkedésével párhuzamosan helyezzük el. Hogy miért? A válasz roppant egyszerű: ha keresztbe fekszünk, akkor a pénz átfolyik rajtunk és sosem leszünk gazdagok, ha a víz folyásával ellentétes irányba fekszünk, akkor meg keményen meg kell küzdenünk azért, hogy pénzhez jussunk.

szerencseszam_rtl_cikkbe

Egy másik szempont, amelyre érdemes odafigyelni az ágy elhelyezésekor, hogy a fekhelyünk mindkét oldala szabad legyen. Ha lehet, ne toljuk a falhoz, és ha máshogyan nem fér el, akkor legalább egy kis rést hagyjunk a fal és az ágy között. Így esélyt adunk egy párkapcsolatnak. Helyet adunk a másik személynek az életünkben és az ágyunkban.

Ha már tudjuk, hogy hol van a vízér, és hogy milyen irányba kell nézzen a ágyunk, ahhoz, hogy a folyóvízzel párhuzamosan helyezkedjen el, már csak arra kell figyelnünk, hogy az ágyunk ne legyen közvetlenül az ajtóval szemben. Tehát, ha lefekszünk, akkor a lábunk ne legyen merőleges az ajtó nyílásra. Ilyenkor elég, ha csak pár centit toljuk arrébb az ágyat éppen annyira, hogy az ajtó nyílás és a lábunk ne legyen egy vonalban. Ez azért fontos, mert a Feng shui szerint régen a halottakat ravatalozták fel úgy, hogy lábuk az ajtó felé nézett, mert így könnyebb volt őket kivinni a szobából.

Ha már úgyis költözünk vagy felújítást tervezünk, érdemes utána nézni azoknak a hagyományoknak, amelyek könnyebbé tették elődeink életét. Ha hiszünk benne, azért, ha meg nem, akkor pedig azért, hogy a gyerekeink és unokáink is megismerjék a múltunkat és szokásainkat, és ne idegen kultúrákban keressék a boldogság és harmónia ígéretét.

 

Rossz az anyagi helyzeted, sikertelen vagy a munkádban? Nem kell feltétlenül átrendezni az egész otthonod azért, hogy folyamatosan vonzhasd magadhoz a sikert és jólétet! Hívd Bettinát vagy Igazgyöngyöt a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), aki elvégezhetik neked a legerősebb pénz- és sikermágiát!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Lajkolj minket!

A felhasználók hozzászólásai (2)

geza a 30.03.2013

en meg vagyok rontva es kerek segicseget

    Asztro Show a 18.09.2014

    Kedves Géza! Xalen jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 453. Átok és rontás vizsgálattal is foglalkozik . Hívja most! 06 90 633 991-es számon (485 Ft/ perc) .

Hagyj hozzászólást

*