Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Feng shui a szerelemben

Feng shui a szerelemben

Dátum: 24.09.2013

A kínai térrendezés segítséget nyújt abban, hogy megtaláljuk, bevonzzuk  a szerelmet és harmóniában éljük a mindennapjainkat. Az feng shui, ami a legjobban ismert nálunk is és a nyugati világban, az úgynevezett Bagua térkép vagy Iránytű iskola szerint határozza meg a Szerelem területet a lakásban.

Ha 2 évnél rövidebb ideje lakunk valahol, most költöztünk, vagy albérletben lakunk akkor a Bagua szerint alkalmazzuk. Amikor már hosszabb ideje élünk a lakásban, akkor pedig az Iránytű módszert. Fontos azonban, itt is- mint a többi területnél- hogy a hiányterületet, többletterületet és az ép területet is másképp energetizáljuk.

A jelképekkel is óvatosan bánjunk. Kizárólag párvonzó jelképeket tegyünk ki. Az ismert szimbólumok többsége már meglévő kapcsolat megerősítését szolgálja. A szív, a hal, a mandarin kacsa pár a már meglévő kapcsolat jelképe, nem az új bevonzása.

Legfontosabb a rend ezen a területen. Egy rendetlen, piszkos Szerelem terület mit sugall, vajon milyen párkapcsolatunk van, vagy milyen lép az életünkbe? Ha egy árva mackó ül az ágyunkon, amit még gyerekkorunkba szorongattunk, ha fájt valami- be lép vajon az életünkbe az ideális társ? Vagy jelzi: már van egy kapcsolat, igaz fájdalmas, de van.

Inkább a színeket használjuk elsősorban, a terület elemét a föld színeket. Megerősítésnek a támogató színét: a piros, rózsaszín, fehér . Az Iránytű iskola alapján az iránya a délnyugat. A Szerelem terület nem mindig a hálószobát jelenti. Lehet, hogy a konyha található ott vagy éppen a fürdőszoba. Ezért nem javasolt, hogy önmagunk kísérletezzünk a szimbólumokkal, mert több szempontot szükséges figyelembe venni. A fürdőt például egyáltalán nem rakjuk tele semmilyen szimbólummal, nem díszítjük. Csupán dupla tükör, polc és megfelelő színekkel jelezzük, mit szeretnénk. A jelképek a falon kívül kerülhetnek elhelyezésre!

Fontos, hogy feltérképezzük a lelkünket is, a jelen állapotunkat. Csakis ezt követően és egy alapos tértisztítás után fogjunk hozzá a változtatásokhoz és akkor a feng shui a szerelemben is megmutatja, milyen erőket tudunk megmozgatni.

 

Hagyj hozzászólást

*