Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Feng shui az irodában

Feng shui az irodában

Dátum: 29.11.2012

A Feng shui egy ma már Európában is felkapott, de eredetileg Kínából származó módszer, amely harmóniát hivatott teremteni ember és természet között. A legideálisabb az lenne, ha a természetben élnék, például egy barlangban, de erről már jó pár éve leszoktunk, ehelyett házakat építünk, és mesterséges kőfalakkal határoljuk el magunkat a természettől, attól a közegtől, amelynek mi is szerves részei vagyunk, és amely nélkül létezni sem tudnák.

Ezért született meg a Feng shui. Lényege, hogy az ember és a természet kapcsolatát szorosabbra fűzze és, ha nem megy az ember a természehtez, eljön a természet az emberhez elv alapján, igyekszik úgy alakítani a mesterséges környezetünket, hogy az ne csak lakásként vagy irodaként funkcionáljon, hanem egyben egy csatornát képezzen köztünk és a természet között. Egy olyan élő csatornát, amelyen keresztül szabadon áramlik a csí, és ez által az ember nem szigetelődik el teljesen a külvilágtól.

Nagyon sok lakberendezési tippet olvashattunk már, arról, hogy hogyan tehetjük kellemesebbé az otthonunkat, de életünk nagy részét nem otthon, hanem az irodában töltjük.

 

Íme tehát néhany nem feltűnő, de nagyon hatékony, apró trükk, amellyel feldobhatja a munkakörnyezetét. Ha Feng shui szerint rendezi be az irodáját, sokkal jobban érzi majd magát a munkahelyén. Függetlenül attól, hogy kellemetlenkedik a főnöke, vagy unalmas munkát végez, este mégis jókedvűen indul majd haza.

 

Első lépésként iktassa ki azokat a térelválasztó elemeket, amelyek akadályozhatják a csí áramlását. Ha van olyan kiszögelés az irodájában, amely például arra hivatott, hogy paravánként elválassza Önt egy másik kollégától, akkor azt a paravánt futtassa be zöld növénnyel. Fontos hogy ne művirágot vagy mű növényt helyezzen el, hanem igazi elő növényt.

 

Keressen, akár az interneten, olyan fényképeket, amelyek vízesést, erdőt, vagy patakot ábrázolnak, ezeket nyomtassa ki, nem baj, ha kisméretűek, és helyezze el a környezetében. Ha csak egy kis sarokban dolgozik, akkor a számítógép mellé, keretbe is teheti,.

Helyezzen el vizet az asztalon, lehet ez akár egy szép vázában, vagy beszerezhet egy apró kis szobakutat, amely folyamatosan áramoltatja a vizet.

Ha saját itodája van akkor megteheti, hogy ne üljön háttal az ablaknak, így nem áll a Csí áramlásának az útjában.

Nagyon fontosak a meleg színek és fények. Ha ebből kevés van Ön körül, akkor érdemes beszereznie egy sárgás fényű lámpát, kiválló erre a célra például az olcsón beszerezhető, egyszerű sólámpa. Helyezze el egy jól látható, központi helyen.

 

A fenti jótanácsok apróságoknak tűnnek, és megvalósításuk fillérekből megoldható mégis rengeteget változtatnak az Ön közérzetén és a dolgokhoz való vizsonyulásán. Tegyen egy próbát még ma.

A felhasználók hozzászólásai (2)

Zsuzsanna a 09.02.2013

Nagyon tetszett a kártyákról a magyarázat, a
lapkombinációk nagyon jók és érthetőek.Mikor lesz folytatása ? További sok sikert kívánok.Zsuzsi

    Asztro Show a 01.10.2014

    Kedves Zsuzsanna! Már dolgoznak a jósok a folytatáson. Addig viszont Ágnes jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 313. Tarot kártyával és reikivel is foglalkozik. Ő segíthet ebben.
    Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*