Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp

Gyermekhoroszkóp – Bak

Dátum: 26.03.2014

A kötelesség- és a felelősségtudat megtestesítője. Komoly és józan már gyerekként is. Bak gyerek nem szereti a nagy társasági életet, a nyüzsgést, sem a hangzavart. Az idegen emberekkel szemben általában félénk, gyanakvó és bizalmatlan. Nehezen találja meg a helyét mind a családjában, mind a közösségekben. Visszautasítottnak érezheti magát a saját zárkózottságától. A szigorú álarc mögött mély érzelmek, nagy szeretetéhség rejlik. Fontos ezt időben felismerni, mert annyira szüksége van gyengéd gondoskodásra, mint bárki másnak, csak ezt nehezebben vállalja fel. Ha gyerekként nem kap elég szeretetet, magába fordul és a kialakult magányosságát később már nagyon nehéz megtörni.

Bármit tesz, azt mindig alaposan, precízen teszi, mégis folyton elégedetlen. Ha eredményeiért elismerést kap, az nagyban erősíti önbizalmát. Igen kevés az önbecsülése. Meg kell értetni vele, hogy a munkának természetes velejárója a hiba, nem bosszankodni kell hát miatta, hanem kijavítani, ez a fejlődés rendje.

Komoly és rendkívül értelmes. Gyakran úgy viselkedik, mint egy kis felnőtt. Ha szülei engednek a csábításnak és fokozzák feladatorientáltságát azzal, hogy koránál többet várnak el tőle, ő nem fog védekezni, inkább még jobban iparkodik, hogy az elvárásoknak megfeleljen. Ettől a már amúgy sem gyenge kötelességtudata annyira felerősödhet, hogy később képtelen lesz lazítani, kikapcsolódni és munkamániássá válhat. A szülők feladata, hogy előcsalják belőle a játékos oldalát, megtanítsák neki, hogy az életben a teljesítményeken, eredményeken kívül más értékek is vannak.

Igényli a nyugalmat, a rendet maga körül és szereti, ha minden a megszokott helyén van. A túl sok izgalom és változás elbizonytalaníthatja. Fontos a pontos, kiszámítható napirend az ő életében is. A szabályokhoz való ragaszkodása annyira felerősödhet, hogy nem tud eltérni az általa felállított forgatókönyvektől. A változások elfogadására mindig időt kell hagyni neki, de következetesen ragaszkodni kell ahhoz, hogy ne merevedjen bele saját elveibe, az új lehetőségekre ne mondjon gondolkozás nélkül nemet.

Nem beszédes, őt sem szabad produkáltatni, a nyilvános szereplés számára kifejezetten idegen. Kapcsolatteremtő képessége sem túl fejlett, nehezen barátkozik, de ha közel enged magához valakit, az egy életre szól. Barátai számíthatnak a segítségére, de velük is olyan szigorú, mint önmagával. Az iskolában a barátjának sem fog segíteni, ha csak lusta volt leckét csinálni, viszont ha a testvérére kellett leckeírás helyett vigyáznia, akkor minden további nélkül odaadja a füzetét másolásra.

Fejlett a memóriája, egy életre mindent megjegyez és nehezen teszi túl magát, ha megbántották. Nem fog látványos bosszút állni – mint egy Skorpió -, de bekeményít és nem ad lehetőséget jóvátételre. A megbocsátás gyakorlása fontos feladata, amit leginkább a szülők viselkedésén keresztül tud elsajátítani.

Rendezett az íróasztala, füzetei. Kaotikus állapotok között képtelen koncentrálni. Túlzott rendszeretet viszont pedantériába mehet át. Gyakorlatias, racionális. A mesék, álmok idegenek a számára, őt a konkrét anyagi világ érdekli, szívesebben játszik mikroszkóppal, mint babákkal, kisautókkal. Nagy a tudásvágya, de lassabban tanul az átlagosnál. Mindent alaposan végez, kötelességtudata kifogástalan teljesítményre ösztönzi. Addig nem megy tovább, amíg egy témát teljesen körbe nem jár, meg nem ért. Ha viszont elsajátította az anyagot, azt egy életre tudja.

Nem enged lazítást (még a szüleinek sem), amíg meg nem valósította azt, amit eltervezett, nem tud mást tenni, másra gondolni. Ezt várja a többiektől is, nem is érti, mi lehet fontosabb a célok elérésénél. Akarata megvalósítása közben kifejezetten erőszakossá tud válni. Célorientáltsága miatt beszűkülhet látóköre, egyoldalúvá válhat. Az élet örömteli, vidámabb oldalára mindig fel kell hívni a figyelmét, humorérzékét fejleszteni kell.

A könyveket, a tudást jobban értékeli, mint a mozgást. De ennek hiánya a testi fejlődésének a rovására mehet. Különösen csontrendszere érzékeny, gerincferdülésre erős hajlama van. A testedzés az egészsége megőrzése miatt nagyon fontos. Sem a csapatjátékokat, sem a versenysportokat nem szereti, viszont a jógát, a hegymászást, a túrázást neki találták ki. Ezekben kedvére elmélyülhet, koncentrálhat és közben észre sem veszi, hogy testének lazításával lelke merev szabályai is enyhülnek.

Ha gátlásait, merevségét sikerül levetkőznie, mély érzésű, józan, megbízható, kötelességtudó, de mindig is egy kicsit távolságtartó felnőtt lesz belőle.

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Gyermekhoroszkóp – Mérleg

Gyermekhoroszkóp – Skorpió

Gyermekhoroszkóp – Nyilas

Hagyj hozzászólást

*