Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp - Bika

Gyermekhoroszkóp – Bika

Dátum: 23.12.2013

A Vénusz gyermeke. Szépség, biztonság, nyugalom. Eziránti igényei már kiskorában megmutatkoznak a horoszkóp állítása szerint. Maga is nyugodt, csendes, kifejezetten jó gyerek. Fontos számára a békesség, a családban minden feszültség megviseli. Rosszul tűri a vitákat és veszekedéseket még akkor is, ha nem vele csak körülötte zajlanak. Ilyenkor zárkózottá válik, sőt az sem ritka, ha megbetegszik.

Békés természete miatt sok benne az elfojtás, ami időnként tőle váratlanul dühkitörés formájában jelentkezhet. Meg kell tanulnia, hogy ne magában rágódjon a problémáin, akkor idősebb korára a konfliktusait már képes lesz kezelni. Gyermekként rendkívül érzékeny, szeretetre éhes és sok testi kontaktusra vágyik. Ölelésre, simogatásra, masszírozásra. Ez azért van, mert környezetét az érzékszervein keresztül észleli. Neki hiába hajtogatják a szülei, hogy szeretik, ezt a „saját bőrén” kell megtapasztalnia. Ő az a típus, akit tanítani a tapasztalatain keresztül érdemes. A száraz elméletekkel nehezen birkózik meg. Még felnőttként is megfigyelhetjük nála, hogy mindent megszagol, megtapogat – gyerekként a szájába is vesz. Ha túlzóan tisztaságmániásak vagyunk, és ezt megtiltjuk, ezzel a Bika-gyermek természetes fejlődési folyamatát nehezítjük meg.

Nem szereti a változásokat, ragaszkodik a megszokott környezethez. Rosszul viseli, ha nem a saját ágyában aludhat. Ilyenkor fontos, hogy legalább egy takaró, vagy kispárna emlékeztesse őt. Később is rosszul tűri, ha környezetében változás történik, legyen az bútorcsere, különösen, ha ez a tudtán kívül történik. De megviselheti a lakóhely-, óvoda- és iskolaváltás is. Az erőltetett, korai szobatisztaságra nevelést is a Bika-gyerek sínyli meg leginkább. Erős birtoklási vágyát csak tovább növeli, könnyen válhat később iriggyé. A haláltól való félelme is erősebb az átlagosnál, ezért fontos vele erről is beszélgetni. Az evés is központi kérdés egy Bika életében. Már kicsi korában sem képes nélkülözni. Sokszor mértéktelen. Elsőre talán a süteményből nem hagy másnak, már ekkor fontos a világos tulajdonviszonyokat elmagyarázni. Főleg egykéknél figyelni kell, hogy ne csak neki legyenek saját dolgai, amit nem kell másokkal megosztania, hanem a szüleinek is, hogy ezt megtanulja. Például ha csokit hozunk neki, hozzunk magunknak is, és mondjuk el, hogy az a miénk, nem az övé. Ez azt jelenti, ha az övé elfogyott, akkor abból szó nélkül nem ehet, előbb kérnie kell tőlünk. Ha mi is adunk neki, ő is ad majd nekünk, így leszoktathatjuk az irigységről. Érdemes fejleszteni a kézügyességét, mert kitűnő esztétikai érzéke van, ráadásul alkotásain keresztül önmagát is jobban ki tudja fejezni. Közel áll hozzá a zene, nem ritkán komoly tehetsége is van a művészetekhez. Érdemes ezt kicsi korától fejleszteni gyurmázással, énekléssel, faragással.

Családjához kötődése igen erős. Barátságos, mégis nehezen viseli az idegeneket. Fontos, hogy a pótmama szerepét mindig ugyanaz a személy lássa el. A magányt rosszul tűri, bár szeret egyedül játszani, kell hogy lássa-hallja maga körül a szülőket. Előnye, hogy jól tűri a járókát, csecsemőszékeket, így ezek segítségével meg lehet oldani, hogy ő is abban a helységben tartózkodjon, ahol szülei, testvérei. A Bika-gyerek zárkózott, nem szeret szerepelni, ezért nem szabad őt idegenek előtt produkáltatni. Gátlásos, szégyenlős, főleg nyilvános helyzetekben. Bátorítani kell előbb otthon, hogy megmutassa azt, amit tud. Így idővel magától is képes lesz szerepelni a biztonságot adó közegben, majd később nyilvánosan is.

Kényelemszerető, nem tud sietni, kapkodni. Időre van szüksége, bármit is tesz, akár cipőt köt, vagy tanul. Folytonos szidalmakkal, sürgetéssel sok gátlást és sérülést okozhatnak a számára. Bár lassú, de annál alaposabb, amit egyszer megtanult, azt egy életre tudni fogja. Kiegyensúlyozott türelmes szülők mellett nagy tudású, munkájában alapos és precíz felnőtt válik belőle.

 

Gyermekhoroszkóp – Kos

Hagyj hozzászólást

*