Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp - Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Dátum: 27.12.2013

Ikrek maga a közvetítő. Ehhez azonban mindenről tudnia akar és folyamatosan mozgásban kell lennie. Ezek a vonásai már gyermekkorban jelentkeznek. A kis Ikrek olyan, mint egy örökmozgó. Egyfolytában jár keze-lába és a szája. Testi-lelki nyugtalanság a fő jellemvonása, ezért ezt nem szabad túlzottan korlátozni javasolja a horoszkóp. Nem szeret egyedül lenni, mert ha magára hagyjuk könnyen unatkozni kezd, amit élénk sírással jelez. Ő társas lény, fontos hogy mindig legyenek körülötte.

Fejlett beszédkészsége már korán jelentkezik, hamar megtanul beszélni. Jó a nyelvérzéke, ezért fogékony az idegen nyelvekre is. Nagyon gyorsan tanul és érdeklődő. Kíváncsisága pletykássá teheti, ezért mindig tudatosítani kell benne azt, hogy mikor, kinek, mit lehet elmondani. Nagy tudásszomja miatt nyitott minden információra, ezért a felnőttnek oda kell figyelnie, hogy mi az, amit lát, hall, olvas. Annál is inkább, mert az átlagosnál érzékenyebb az idegrendszere, a számára érthetetlen dolgok komoly stresszhelyzetet jelenthetnek számára, amitől hisztérikussá válhat. Sokoldalú, ezért minden érdekli. Hajlamos egyszerre több dologba belefogni, amitől szétforgácsolódhatnak energiái. Ez felszínessé teheti. Bár soha nem lesz képes egyszerre csak egy dologgal foglalkozni, a határok megtartására meg lehet tanítani. Jó a koncentráló képessége, de „osztott” a figyelme. Ezt tanulási módszereinél is tapasztalhatjuk. Könnyebben tud koncentrálni, ha közben szól a TV, zene vagy éppen járkál, rajzolgat tanulás közben.

Élénk a képzeletvilága, ezért a fantázia-hazugság korszaka tovább tarthat nála, mint a többi gyereknél. A szülő dolga az, hogy leszoktassa a füllentésről, de úgy, hogy ne ölje ki belőle a fantáziát. Például, ha hall egy gyanús történetet, menjen bele a játékba, de közben tudatosítsa a gyerekben, hogy éppen „mesélőst” játszanak, aminek a végén kiderül az igazság. Ez azért is hasznos, mert a mesék világa felé igen fogékony a kis Ikrek, ezzel lehet hatni rá, a félelmeit oldani. Nagyon szereti a mesekönyveket, hamar megtanul olvasni is. Fejlett logikája és kommunikációs képessége miatt nagyon jó a vitakészsége. Szereti a szellemi megmérettetéseket, ezért szívesen provokál vitás helyzeteket. Könnyen válhat ilyenkor – akár szándéktalanul is – szemtelenné, pimasszá. Ha megtanulja azt, hogy képességeit a diplomáciai érzékével párosítsa, fantasztikus eszközt kap a kezébe, amivel az emberekre hatni tud a későbbiekben. Az élethez mindig az értelmével közelít. Az észérvek fontosabbak számára, mint az érzelem. Persze nem jelenti ez azt, hogy nincs szüksége a szeretetre, de nem viseli, ha babusgatják, puszilgatják. Szüksége van időnként egy bíztató simogatásra, ölelésre, de a túlzó szeretet idegesíti. Ezzel együtt fontos, hogy a szülei megtanítsák arra, hogy az életet nem csak tárgyilagos, logikus szempontból lehet megközelíteni. Segít ebben, ha bátorítják érzelmei kimutatásában.

Alapvetően társasági ember, fontos számára a közösség. Könnyen és szívesen ismerkedik, sokszor válogatás nélkül. Környezete nincs mindig jó hatással rá, ezért arra is tanítani kell, hogy nem mindenkivel kell jóban lennie.

Ha szülei segítségével felszínességén úrrá tud lenni, úgy egy kedves, jó humorú, igen intelligens felnőtté válik.

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Hagyj hozzászólást

*