Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp – Mérleg

Gyermekhoroszkóp – Mérleg

Dátum: 03.02.2014

A Mérleg teremti meg a szépséget, a harmóniát az életben, állítja a horoszkóp. Gyermekként is ez a legfontosabb értékek a számára. Nem csak a külsőségekben, a kapcsolatokban is ezt keresi. A biztonságot a környezetében megtapasztalt harmónia jelenti számára. Nehezen viseli a feszültségeket, vitákat, és akkor érzi igazán jól magát, ha sokan vannak körülötte.

Már csecsemőként sem szeret egyedül lenni. Hangos sírásra fakad, ha anyja magára hagyja, annak ellenére, hogy semmiféle kielégítetlen szükséglete nincs. Egyszerűen az anyja hiányzik, aki nélkül a világ magányos és félelmetes. Ha ilyenkor nem kap vigasztalást, felnőttként képtelen lesz kapcsolatok nélkül létezni. Nem arra vágyik, hogy a központban legyen, egyszerűen csak tudnia kell, hogy van körülötte valaki, aki szereti őt és akit ő is szerethet. Annyira fontos számára ez az érzés, hogy nehezen tudja saját akaratát érvényesíteni a másikkal szemben. Ettől könnyen irányítható, kezelhető gyermek, ami azonban később megbosszulhatja magát. Idősebb korában esetleg olyan emberek hatása alá kerül, akik rossz irányba terelhetik. Törekednie kell a szülőnek, hogy bíztassa, bátorítsa a gyermekét önmaga felvállalásában, és legyen büszke nevelésére abban az esetben, ha már neki is ellent tud a gyermeke mondani – persze észérveket használva, nem dacból. Megfelelési vágyából következik, hogy nehezen tud dönteni és bájosan passzolja át a döntést hozzátartozóinak. Az ő feladatuk, hogy következetesen ragaszkodjanak a gyermek önálló állásfoglaláshoz. Mert egy Mérleg-gyerek nagyon törekszik arra, hogy alkalmazkodjon környezete igényeihez. Meg kell értetni vele, hogy néha a vita segít a harmónia igazi megteremtésében, a problémákat, konfliktusokat meg lehet oldani. Ha ezt nem tesszük meg, sok esetben a konfliktusoktól, a büntetéstől vagy a szeretet elvesztésétől annyira félhet, hogy mesterien el tudja hárítani magáról a felelősséget. Szélsőséges helyzetekben a hazugságtól sem riad vissza. Nem szabad félreérteni, ilyenkor a félelme motiválja, de tanulási feladata, hogy az egyenes utat válassza. Ezért, ha hibázik, büntetést csak akkor kapjon, ha megpróbálja ezt hazugsággal palástolni. Nem árt tudni, hogy igazmondást elvárni tőle egy ideges, feszült légkörben lehetetlen. Szépérzéke az átlagosnál lényegesen fejlettebb, nem érzi jól magát ízléstelen környezetben, ruhában, így meg kell hagyni neki a lehetőséget, hogy maga válassza ki az öltözékét, maga díszítse ki a szobáját, ezzel is erősítjük döntési képességét.

Befolyásolhatósága miatt főleg kiskamaszkorban nem mindegy hova csapódik, ezért találni kell számára olyan életterületet, ahol kitűnhet. Képességei miatt erre kiválóan alkalmasak a művészetekkel kapcsolatos foglakozások, különösen a zenére, táncra fogékony. Agresszióját sem árt elfogadtatni vele, ebben sokat segíthet olyan csapatsport, mint a kézilabda.

Nem túl szorgalmas, nem túl következetes az iskolában , de elbűvöl mindenkit maga körül, így nem válik igazán problémás gyerekké. Nem az intellektusával van baj, hiszen okos és gyors felfogású. Egyszerűen csak kényelemszerető és igyekszik a feladatait a lehető legkisebb erőfeszítéssel megoldani. Ehhez társul még halogatásra való hajlama, így az esetek zömében az utolsó pillanatra hagyja munkája befejezését. Jó teljesítményre csak a felnőttek – szülők, pedagógusok, edző – öröme, elismerése tudja motiválni Ő az a típus, akinek hiába mondogatjuk, hogy magának tanul, magának szerez teljesítményével örömöt.

 

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Hagyj hozzászólást

*