Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp - Nyilas

Gyermekhoroszkóp – Nyilas

Dátum: 12.03.2014

A hitünk erejét szimbolizálja. Ehhez el kell velünk fogadtatnia a világot olyannak amilyen, amihez életerő és optimista lendület szükséges. Ezt érezzük a Nyilas-gyermekben. Jószívű, kedves, segítőkész, pezseg benne az életkedv.

Vagyis mindaddig élénk, eleven, amíg nem történik körülötte semmi izgalmas, mert akkor nyugtalanná, nyughatatlanná válik. Ő nem kötődik a kiságyához, boldog, ha jöhet-mehet, lényeges, hogy folyamatos mozgásban legyen. Lelkes örömmel üdvözöl minden új lehetőséget, függetlenül attól, hogy előző tevékenységét még nem fejezte be. Lelkesedését könnyedén át tudja ragasztani a környezetére, amiért az élet mellette többnyire igen vidám. Azonban, ha valami vagy valaki akadályozza őt, az akkora feszültséget kelt benne, hogy csak hatalmas dühkitöréssel tudja levezetni. Természetesen minden gyermeknél találkozunk hasonló reakciókkal 3 éves kora körül, de nála ez lényegesen intenzívebb és ráadásul, mint probléma-megoldási módszer megmaradhat később is, ha nem szoktatjuk le róla időben. Fontos tehát, hogy szülei ne hátráljanak meg indulatkitörései hatására, legyenek következetesek és inkább a keletkezett energiatöbblet levezetésére biztosítsanak számára lehetőséget. Erre ragyogóan alkalmas az aktív mozgás, leginkább csapatjátékokban és a szabadban művelhető sportjátékokban érzi jól magát.

Szereti a természetet, szívesen tölti az idejét a szabadban. Nagy állatbarát, örömmel tanítgatja, gondozza kis kedvenceit. Nem tudja közömbösen nézni a szenvedést, előszeretettel gyűjt be beteg, elhagyott, kóbor állatokat.

Fejlett a moralitása, nem csak magával szemben, így ha igazságtalansággal találkozik, azonnal reagál. Kifejezetten lázadó és hangadó típus. A baj csak az, hogy hajlamos egyoldalúan ítélkezni, amitől öntörvényű is lehet. Mindig tudatosítani kell benne, hogy figyeljen a másik félre, tanulja meg elfogadni az övétől elütő szempontokat is.

Kíváncsi, mindent tudni akar. Fejlett a kommunikációs képessége, nagy a meggyőzőereje. A csillagokat le tudja beszélni az égről. Nagy mesélő, történeteit élénk fantáziájával színezi ki. Soha nem lesz a sztorija unalmas, csak előfordulhat, hogy messze eltávolodik a valóságtól. Így sokszor az objektivitás megtartására is figyelmeztetni kell. Gond az is, ha sokáig csöndben kell maradnia. Fontos tanulási feladata, hogy szóhoz engedjen másokat is. Ráadásul fantáziája miatt a félinformációkból, lehetőségekből tényeket kreál. „De hiszen megígérted!” – hangoztatja sokszor. Környezetének mindig határozottan, pontosan kell fogalmaznia, bármiről legyen is szó.

Jó színészi képességével hétköznapi esetekből képes drámákat formálni, majd pillanatok alatt vált, és az oroszlánkönnyeket boldog mosolyra cseréli.

De túlzásokba eshet vállalásaiban is. Óriási önbizalmával nehezen ismeri fel saját határait és olyan helyzetekbe is belemegy, amik meghaladják a képességeit. Ha az iskolában a tanár kérdez, majd kiesik a padból, annyira jelentkezik, de amikor felszólítják, kiderül, egyáltalán nem tudja a választ. De amikor a kérdés elhangzott, komolyan hitte, hogy tudja. A felszínen lebeg, látszatra ítél. Bele kell vonni a lényegbe, mélységekbe. Erre a legjobb alkalom a mesemondás, aminek a végén meg kell beszélni vele a lényeget, együtt leszűrni a tanulságot, a mélyebb értelmet, üzenetet. Így rá lehet szoktatni, hogy ne csak nézzen, de lásson is.

Miután az érzései után megy, az értelem másodrangú számára. Fejlett intuíciója miatt inkább a szintetikus gondolkozásmód az övé, de a logikus gondolkozás elengedhetetlen az élet hétköznapjaihoz, ezért ezt is gyakoroltatni kell vele.

Filozofikus beállítottsága miatt vonzódik a valláshoz, érdeklik a különböző hitrendszerek. Ezen az úton lelkesedése annyira elragadtathatja, hogy könnyen eshet szekták befolyása alá. Az ilyen helyzetektől óvni kell, egészen kicsi korától kezdve őszintén, nyíltan kell beszélni ennek veszélyeiről. Egy erős apakép pedig helyettesítheti a csodált guru szerepét. De mindig szüksége lesz példaképekre, mintákra, akiket nem csak csodál, de utánoz is. Bálványainak nem csak öltözködési szokásait, gesztikulációit, de még hanghordozását is átveheti. Ezekben az esetekben figyelmeztetni kell arra, hogy ne csak a külvilághoz viszonyítson, tudjon kialakítani egy tiszta önképet.

Nagyon szereti az ünnepeket és annak hangulatát, így amikor kényes, vagy lényeges dolgot szeretnének szülei vele megbeszélni, sokkal könnyebben érnek el nála eredményt, ha ilyen alkalommal hasonló hangulatot teremtenek meg hozzá, ez lehet akár egy közös mozizás előtti-utáni alkalom.

Intenzív szerzésvágya van. Mértéktelen, mohó lehet, akár a zsebpénzéről, akár süteményről van szó. Amikor kér valamit, biztos, ami biztos rögtön kettőt kér, de ha ez teljesült, azonnal megpróbál egy harmadikat is szerezni. Ha a szülő ennek nem tud határt szabni, soha semmi nem lesz elég semmi a számára. Mindig nagyban gondolkozik, csak a végcélt látja, a hozzá vezető út untatja. Világmegváltó álmaihoz vezető részletkérdésekről könnyedén megfeledkezik. Szívesebben varázsolna, mint olvasson, tanuljon. Nem lesz precíz, aprólékos soha, de a mindennapok realitásait el lehet fogadtatni vele. Ha gyerekkori túlzásainak a szülők megálljt tudnak parancsolni, úgy végtelenül jószívű, életvidám és segítőkész felnőtté válik.

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Gyermekhoroszkóp – Mérleg

Gyermekhoroszkóp – Skorpió

 

Hagyj hozzászólást

*