Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp – oroszlán

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Dátum: 27.01.2014

Az Oroszlán horoszkóp jegy archetípusa a személyiség magja, központja, nem véletlen, hogy a Nap kapcsolódik hozzá. Már kicsi korában is központi szerepre törekszik és elvárja, hogy mindig figyeljenek rá. Megjelenésében, mozgásában is érezteti fontosságát: nem megy, hanem vonul. Azonban, ha a természetes exibicionizmusát nem tudja megélni, a figyelemfelkeltés más eszközét választja. Fantasztikus tárháza van a környezetének a bosszantására.

Rendkívül erős az önbecsülése, fejlett az öntudata. Miután vezéregyéniség, az irányítást nehezen viseli, utasításokat, parancsokat nem teljesít. Veréssel, megalázással komoly lelki sérüléseket szenvedhet, védekezésképpen agresszívvá, arrogánssá, nagyképűvé válhat. Büszkeségét mindig tisztelni kell, főleg azért, mert ez a vonása az, amiért mindig egyenes, becsületes jellem marad.

Bár lobbanékony, hírtelen természet, de mindig csak a jelenben harcol, állítja a horoszkóp. Hamar indulatba jön, ilyenkor meggondolatlanná válik. De hamar le is higgad, könnyen megbocsát. Dühkitöréseit hiúságán keresztül lehet igazán kezelni, ilyenkor a józan, magyarázó szavak nem sokat segítenek. De ha tükörhöz vezetik, megmutatják neki milyen csúnya egy haragos ember, meglepően hamar lehiggad.

A külsőségek sokat jelentenek számára. Nem tud létezni, teljesíteni igénytelen, lepusztult környezetben, eszközökkel. Nem szereti a használt, javított ruhákat és sokat jelent számára a márkanév. Sznobizmusra való hajlamát már kiskorától tudatosítani kell benne, figyelmezetni, s felhívni figyelmét a valós értékekre.

Kreatív, nagy fantáziával, alkotóképességgel. A rutinfeladatok nem kötik le, a részfeladatokat nem szereti.

A természet adta nagyvonalúsága miatt képtelen az aprólékos munkára. Nem ritka eset, hogy nagyvonalúan átlép olyan részleteken, amelyet ő nem tart fontosnak. Ilyenkor a szülők feladata, hogy figyelmeztessék erre, de nála is inkább dicsérettel, mint kritikával érnek el eredményeket.

Szereti, ha tiszta, ápolt a környezete, de a rendrakással problémái lehetnek. Ki látott már királyt port törölni? A számára alantas munkákat nehezen viseli, mint a mosogatás, vagy WC-takarítás. Ezzel együtt fontos elvárni tőle, hogy az előre megbeszélt, elvállalt feladatait végrehajtsa. Az éberségre a szülőknek nagy szüksége van, mert észrevétlenül veszi rá a környezetét, hogy az kiszolgálja őt. Ha ezt egyszer kialakította, igen nehéz és fáradságos munka leszoktatni róla.

Természetes önbizalma miatt szerénységre nevelni úgy sem sikerül, de meg lehet tanítani arra, hogy figyeljen a társaira, engedje őket is szóhoz jutni, szerepelni. Ezzel együtt barátaiért, eszmékért, ideálokért képes komoly áldozatokat hozni. Egyenes, becsületes jellem, aki mindig magából indul ki. Ez naivvá teszi, főleg hiúságán át lehet befolyásolni. Baráti körére ezért mindig figyelni kell.

Szereti az életet, a nagy társasági összejöveteleket, bulikat. Kicsiként sem viseli meg a vendégsereglet, főleg akkor, ha központban lehet. Szereti produkálni magát. Az életet is játéknak tekinti. Ezért többnyire vidám, derűs. Igen fejlett a humorérzéke is, jó a színészi képessége, előadókészsége. Ő akkor válik depresszívvé, ha nem élheti ki ezekez. Az élettől is a könnyedséget várja, emiatt vonzódhat a szerencsejátékok felé, ami felnőttként a szenvedélyévé válhat. Meg kell óvni őt ezektől a hatásoktól, az energiáit inkább a kreativitás, vagy sportteljesítmény felé kell terelni. Mivel a siker motiválja, hamar kiemelkedik a környezetéből, de ugyanilyen gyorsan megjelennek a sztárallűrök is. Ha ezt engedi a környezete, könnyen egoistává válhat, ami elszigeteltséget hoz az életébe. Fokozott szorongás nála is előfordulhat, hiszen azok a fiatalok, akik az átlagnál jóval magasabban jelölik meg a helyüket, gyakran küzdenek ezzel a problémával.

De ha idejében megtanulja, hogy rajta kívül másoknak is vannak előjogai, sőt vannak, akik bizonyos dolgokban jobbak is nála, de ettől ő maga szerethető és a teljesítménye is becsülhető, akkor önbizalma egészséges módon fejlődik, amivel képes lesz megtalálni a helyét az emberi kapcsolatokban, későbbi családjában. Így felnőttként olyan emberré válhat, aki nagyvonalúságával, kedvességével és humorával, mindig ki tudja vívni a figyelmet magának, és úgy tud központi szerepet betölteni az életben, hogy közben nem válik egoistává.

 

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Hagyj hozzászólást

*