Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

baby

Gyermekhoroszkóp – Skorpió

Dátum: 05.03.2014

A Skorpió tartja lelkünkben a kapcsolatot a tudatos dolgok és a tudattalan között. Ehhez erős akartra van szüksége. Ezt a vonást már kicsiként is felfedezhetjük benne. Nem könnyű gyermek, sok türelmet igényel, mert rá is csak nagy szeretettel és megértéssel lehet hatni.

Hatalmas lelki életet él, de ezt egy álarc mögé rejti. Zárkózott és szinte kifürkészhetetlen. Nehéz megnyerni a bizalmát néha még szülőként is. Mindent megfigyel és megjegyez. Ha kiálltuk a szigorú vizsgát, vagyis érzi, hogy nem csaptuk be, csak akkor számíthatunk tőle nyílt őszinteségre.

Nagy érzeleméhsége van. Ha nem kap számára megfelelő mennyiségű szeretetet, haraggal provokálja a környezetét. Fontosak számára az emóciók, az se bánja, ha ezek negatívak, csak megkapja és töltekezhessen belőle – az egészséges lelki fejlődéséhez fontos, hogy szülei átlássák ezeket a játszmákat.

Szívós, kitartó, céltudatos. Nehezen kezd neki bármihez, mert lelkileg fel kell készülnie rá. Ne okozzon hát konfliktust a családban, ha nem reagál azonnal valamire. Még vágyott játékának is csak óvatosan örül az elején. Azonban ha valamit már elkezdett, abban annyira elmélyül, hogy megszűnik számára a külvilág. Kifejezetten rosszul tűri, ha ilyenkor megzavarják, akadályozzák tevékenységében.

Elhatározásait tűzön-vízen keresztülviszi. Kitartása sokszor lesz segítségére az életben, de a határokat fel kell ismernie, mert különben elképesztően konokká, makaccsá válhat. A környezetéhez alkalmazkodnia kell, erre fel kell hívni a figyelmét.

Szélsőséges gyerek, hol angyal, hol kisördög. A szeretet és gyűlölet érzése pillanatok alatt váltják egymást benne, igen nehéz érzelmi hullámzásait követni. Ha megbántódott a szép szó már nem elég. Hagyni kell egy kicsit visszavonulni, majd kis idő után egy kedves simogatással, öleléssel tudatni vele, hogy ilyenkor is szeretjük és fontos nekünk. Olyan kérdéseket feltenni, hogy „mi baja van?” felesleges, mert igazából ő sem tudja, és ettől még idegesebb lesz. Ha már visszaállt a rend a lelkében, akkor érdemes csak vele a történtekről beszélni.

Nagy tudásvágya szintén szélsőségeket hozhat. Minden érdekli, s ezt a játékai is megsínylik. A tény az, hogy nem érdekli, ha a kismackója tönkremegy amikor felvágja a hasát, fontos viszont, hogy mi van a belsejében, vagy mitől marad ott a szeme a helyén? Az érzelmi reakciók is ennyire érdeklik, kíváncsi arra, hogy bizonyos szituációkra hogyan reagálunk, mi hajt bennünket, ezért sokat provokál. Hihetetlenül nagy az intuíciója, emiatt nem lehet becsapni. Mindig a színfalak mögé lát és nagyon megviseli, ha hazugságon kapja a felnőtteket. Elvesztett bizalmát nehéz visszaszerezni. Inkább vállaljuk fel nála saját gyengeségünket, így ráadásul azt is megtaníthatjuk neki, hogy ez nem szégyen.

Nem szeret gyengének látszani, vagy megrovásban részesülni, megszégyenülni. Ha vélt, vagy valós igazságtalanság éri, azt soha nem felejti el, bármennyit képes várni a törlesztésre. Féltékeny típus, ami a testvéreivel szemben is megjelenhet.  De féltékeny bárkire, bármire, ami felé mi szülők érdeklődést mutatunk, legyen az munka, vagy egy háziállat. Ezt nehéz kivédeni, mert közben nem szeret a középpontban lenni, inkább a háttérből figyel. A születés és a halál misztériuma nagyon vonzza. Tisztán, pontosan érthetően kell választ adni ezekkel kapcsolatos kérdéseire, mert ha nem így történik, az felerősítheti félelmeit. Ha ezt tapasztaljuk, próbáljuk tudatosítani benne, hogy mi is az, amitől valóban fél. Ennek módja mindig életkorától függ, pár évesen még elég az anyai védelmet adó ölelés, később már a történések okát, keletkezését is megbeszélhetjük vele. Egy idő után már erre a folyamatra egyedül is képes lesz.

Erős, korán jelentkező szexualitása van. A legkisebb korától kezdve örömmel foglalkozik a nemi szervével. Ha a szülő ezt ellenszenvvel fogadja, esetleg meg is bünteti érte, később komoly nehézségei adódnak az egészséges szexuális élet megélésében. Arra kell csak megtanítani, hogy ezeket a játékokat nem minden helyen, helyzetben lehet csinálni. Amikor pedig visszavonul a szobájába, azt tisztelni kell. Az iskolakezdés általában eltereli a figyelmét a szexuális energiáitól, de nem sokáig. Korán serdül, életének ebben a szakaszában talán még fontosabb a szülői bizalom, megértés, mert ha tőle nem kérdezhet, úgy olyan helyen keres tapasztalatokat, ami veszélyt jelenthet számára.

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Hagyj hozzászólást

*