Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Dátum: 30.01.2014

A Szűz feladata a rend fenntartása az életben. Gyermekként is ez a fő mozgatórugója, erre mutat a horoszkóp. Szinte ő igényli leginkább a világos, tiszta és áttekinthető viszonyokat, akár családjában, akár környezetében. Nem szereti a feltűnő, kihívó színeket, formákat. Szobájának kialakításában is erre kell törekedni.

Szereti a csöndet, a nyugalmat, igényli az egyszerűséget. Személyiségére is ez jellemző, kisigényű, értelmes, szorgalmas gyerek. Bár nem kifejezetten sportos alkat, a testedzésre igen nagy szüksége van. Nem szereti a versenyhelyzeteket, nem vágyik szereplésre, ezért olyan sportágat kell választani a számára, ahol a mozgáson van a hangsúly, nem a győzelmen. Hipochonder típus, ami már gyerekként megmutatkoztat, a szülő dolga, hogy a betegségektől és a haláltól való félelmét feloldja. Felnőttként sok Szűz választja az orvosi pályát, kompenzálva ezt a gyerekkori érzését.

Gátlásos, visszahúzódó, kockázatot nehezen vállaló. Fontos az önbizalma erősítése, önállóságának a fejlesztése. Ezzel együtt mindig igényli az irányítást, itt csak a helyes módot kell megtalálni. Nem szabad dönteni helyette, esetleges konfliktusait elrendezni. Így helyes, ha a tanácsok a „szerintem”, „én azt csinálnám” kezdetű mondatokkal kezdődnek nála. A sikerélmény-érzés erősítésének ez a módja elvezet egy Szűz felnőttkori boldogságához.

Kudarctól való félelme miatt tele van lemondással, sokszor meg sem próbál ott produkálni, ahol nem érzi alkalmasnak magát a tökéletes teljesítményre. Ez váltja ki kisebbrendűségi érzését, amit a szülőnek sok-sok dicsérettel kell kompenzálnia, sokat bátorítva őt és felhívva a figyelmet saját tökéletlenségére. Nála a legrosszabb nevelési módszer, ha a szülő magát tökéletesnek mutatja és a gyereket sokat kritizálja. Tökéletességre való törekvése miatt született kritikus – magával szemben is -, ami az idők folyamán élesebbé, erősebbé válik. Ezt sokan félreértik, bár szándékosan nem akar senkit megbántani. Tanulnia kell a tapintatot, de mivel udvarias és figyelmes, ez nem túl nehéz feladat a számára. Biztosítani kell arról, ha hibázik még értékes és fontos marad, mert senki nem tökéletes. Ennek megértetése, megtanítása, de leginkább elfogadtatása vele nagyon fontos.

Játékában, tanulásában megjelenik az alapossága, pedantériája. Olyan fontossá válhatnak a részletek az életében, hogy a végén elveszhet bennük. A lényeg meglátására kicsi korától szokatni kell. Rendszerre való igénye megjelenik életvitelében, akár evésről, vagy lefekvésről van szó. Fontos tudnia a szerepeket, erőviszonyokat a családban. Kire mikor számíthat, kinek mi a feladata. Ha rendezetlen viszonyok között él, kialakít olyan szokásokat, rituálékat, amelyek állandó ismétlése megteremti számára a rend érzetének biztonságát. E miatt hajlamos a kényszeres cselekvésekre, ami felnőtt korában stressz hatására még jobban felerősödhet.

Környezetét ő is az érzékszervein keresztül észleli, nagyon figyel, bár ezt sokszor nem látványosan teszi. A látottakon elgondolkodik, majd utánozni kezdi, hogy a gyakorlatban megtapasztalhassa, hogyan tudja hasznosítani. Ezért sokszor az a vád érheti, hogy „majmol”. De ez azért van,  mert fejlett a logikája, szereti tudni, hogy mitől működnek a dolgok körülötte. A lehetőségekkel, feltételezésekkel nem tud mit kezdeni, mindig pontos információkra van szüksége, amiket azután magában kipróbál és rendszerez. Kíváncsisága tanulékonnyá teszi, de szorgalma nem látványos. Sokszor kevesebbet feltételeznek róla, mint amire valóban képes.

Még a legszorosabb kapcsolataiban is megőriz egy kevés távolságtartást, de gyengédségre, figyelmességre, hízelkedésre nagy szüksége van. A szüleivel való bensőséges kapcsolat oldhatja szemérmességét, ami sokban segíti felnőttkori gátlásainak oldását. Ez nélkülözhetetlen ez egészséges szexuális fejlődéséhez. A szülei feladata megtanítani, hogy a boldogsághoz a játékra, szórakozásra is szükség van és nem baj, ha valami vagy valaki nem tökéletes. Így felnőttként érett, szolgálatkész, kedves és derűs emberré válik.

 

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Hagyj hozzászólást

*