Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

gyerek

Gyermekhoroszkóp – Vízöntő

Dátum: 08.04.2014

Ő biztosítja számunkra a reformokhoz szükséges kreativitást, találékonyságot, bátorságot – a kis Vízöntőben korán tapasztalhatjuk ezeket a tulajdonságokat. Hallatlanul kíváncsi, mindenre nyitott, mindent meg akar tapasztalni. Rengeteg kérdése van, és ha ezekre nem kap választ, maga akar utánajárni. Emiatt sokszor szinte ön – és közveszélyes. Az ember soha nem tudhatja, hogy mi jár a kis fejében, mit akar éppen kipróbálni. Kísérletezéseinek nem lehet kiszámítania a végeredményét.

Fejlett intellektusa már korán kiütközik. Könnyen átlát összefüggéseket, szereti a szellemi megmérettetéseket. Már ilyenkor is hamar kritizálja környezetét, legyen az felnőtt, vagy gyerek. Korán kezd el beszélni és folyamatosan kérdez. Legkedvesebb játékai közé tartozhat az információk begyűjtése. Hétéves kora körül előbújik valódi énje. Önállósága megerősödik, már nem csak próba-szerencse alapon cselekszik, hanem kifejezetten okosan rendezi a dolgait. Erős öntudattal, függetlenséggel éli az életét. Tabuk, tiltások nemhogy nem hatnak rá, inkább felkeltik az érdeklődését. A következményekkel mindig kevesebbet törődik, mint magával a cselekvés izgalmával. Nagyobb óvatosságra szokatni csak józan észérvekkel lehet.

Erős szociális érzése és csapatszelleme miatt nem tesz különbséget a rokoni és a baráti kapcsolatai között. Soha nem az egyéni érdekeket képviseli, mindig a közösségét. Ne lepődjön meg szülője, ha a legváratlanabb időpontban hazaviszi a fél osztályt ebédre, természetes életérzése az, hogy ahol jut négynek, ott jut tíznek is.

Szabadságszeretete igen erős. Korlátozást sem fizikai, sem szellemi szinten nem tűr maga körül. Ha szülei, tanárai megadják a szabadságot, akkor fantasztikus teljesítményekre lesz képes, de csak a saját, sokszor szokatlan, esetleg extrém módszereivel. Ha viszont irányítani próbálják, makacssága, önfejűsége az egekig szökhet. Mivel korrekt, becsületes, érdemes megbízni benne, ezt nagyon meghálálja.

Konvenciókat, középszerűséget nem hajlandó elfogadni, csökönyös lesz, ha valamit csak azért kell megtennie, mert az a szabály. Ha szülőként kellő bizalommal megadjuk a megfelelő szabadságot, önállóságot neki, és ezzel kivívjuk a tiszteletét, később is elfogadja a tanácsainkat, s nagyon megbízható lesz. A hagyományos nevelési eszközök csődöt mondanak nála.

Szüleiről korán leválik, hamar saját útját járja. Olyan családra van szüksége, akik megértik igényeit, nem aggódnak folyton érte, inkább a veszélyt jelentő szituációk helyes kezelésére tanítják meg. Rutint, monotóniát nem szereti. Ha nem kötik le a figyelmét a szülei, tanárai, akkor unatkozni kezd és egyéb érdekességek után néz. Az izgalmas, különleges feladatok viszont nagy teljesítményekre ösztönzik. Inkább az értelme vezeti, mint érzelmei. Sírással, panaszkodással meghatni nem lehet, amitől érzéketlennek hihetik. De ha felismerjük segítőkészségét, megértjük azt, hogy egyszerűen csak másképp közelíti meg a problémákat, ő a megoldásokat keresi.

Szeret játszani, az életet is játéknak tekinti. Igen jó az emberismerete, hamar átlát környezetének mozgatórugóin. Becsapni nem lehet, csak azokat tiszteli, akiknél valódi értékeket fedez fel. Sok konfliktushelyzetet teremt ez. A legkeményebb kritikákkal hozza tudomására a másiknak a gyengeségeit, viselkedése kifejezetten arrogánssá válhat. Rá kell venni arra, hogy tanuljon meg együttműködni azokkal is, akiket nem becsül sokra. Nem kell szeretnie mindenkit, de elfogadnia igen.

Elgondolásaiban igen makacs, kialakított véleményétől nehezen téríthető el. Ráadásul olyan jól irányítja környezetét, hogy azok azt hihetik, sikerült őt jobb belátásra bírniuk. De a végén többnyire úgy is az történik, amit ő akart. Hatni rá csak az tud, aki hasonló szellemi képességekkel és akaraterővel bír.

Egy biztos, a Vízöntő gyerek mellett szerencsés, ha a felnőttek lemondanak minden nevelési elvükről. Ha teljes elfogadással, nyitottsággal kezelik, biztosítják számára az egészséges szabadságot, amiben megélheti kreativitását, önállóságát, de pontos határokon belül. Akkor kivételes képességű, különleges, nemes lelkű, becsületes emberré válik.

 

Gyermekhoroszkóp – Kos

Gyermekhoroszkóp – Bika

Gyermekhoroszkóp – Ikrek

Gyermekhoroszkóp – Rák

Gyermekhoroszkóp – Oroszlán

Gyermekhoroszkóp – Szűz

Gyermekhoroszkóp – Mérleg

Gyermekhoroszkóp – Skorpió

Gyermekhoroszkóp – Nyilas

Gyermekhoroszkóp – Bak

Hagyj hozzászólást

*