Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Gyógyítás színekkel 1. rész

Gyógyítás színekkel 1. rész

Dátum: 20.06.2012

Használd a színeket  gyógyítás céljára

Amikor tudatosan, vagy éppen tudat alatt elkezdünk kiválasztani egy bizonyos színű ruhát vagy lakásunk falának színét, már akkor is alkalmazzuk a színek gyógyító erejét az életünkben. Addig, amíg valamely gondot, problémát, nem oldottunk meg, ugyanazt a színt választjuk ki, vagy éppen utasítjuk el, ezért hordunk gyakrabban ugyanolyan árnyalatú ruhát, és ezért van az, hogy valamely más színben viszont nem érezzük jól magunkat.

A színekkel való gyógyítás már az ősi Egyiptomban is ismert volt. A  magyar nyelv is használ ilyen jellegű szófordulatokat bizonyos élethelyzetekre. Ha mérgesek vagyunk, azt mondjuk, hogy vöröset látunk, lefordítva az asztrológia nyelvére, túlteng a Mars-energiánk, és nem vagyunk higgadtak. Ha sokszor és sokat visel valaki pirosat akkor ez nagyon sok mindent elmond a viselőjéről.

Aki járatos az inga használatában, az saját magának és másoknak is ki tudja ingázni, mely színeket célszerű aznap felvenni, mely szín segíti a tanuláshoz, vagy  az emberi kapcsolatok javításához, vagy a gyógyítás milyen árnyalat segíti pl. a torokgyulladás leküzdésében.

Nézzük meg, mit is mond nekünk a vörös szín.

A vörös növeli az érzékiséget, az energiát, a szenvedélyt, de lázadásra is hajlamosít, sőt túlzott evés-ivás kényszerre. Kitakarítja a negatív életszemléletet, az ízületeket, izmokat lazítja. Ám, ha valakinek szívproblémái vannak, akkor ne hordja, ne vegye magát körül ezzel a színnel. A vörös segíti az adrenalin képződését, a vérkeringést ösztönzi, a fáradtság érzést csökkenti. Hasznos a vastagbélgyulladás, az arcüreggyulladás és a vérszegénység esetén.

Ha e szín áldásos gyógyítás energiájának hatását szeretnénk alkalmazni, akkor ebben a piros gyümölcsök evése is segít: cékla, málna, ribizli, eper, piros alma.

Legyünk azonban óvatosak, mert amikor túlzott mértékben használjuk, agressziót, türelmetlenséget okoz, a konyhában pedig  hatalmas evéskényszerünk lesz, ha piros a fal színe, a bútorok vagy a kiegészítők. Van, ahol csínján kell bánnunk vele, de körültekintő alkalmazása igen nagy segítségünkre lehet.

Kezdetben ennyit foglaltunk össze a vörös szín erejéről, a következő részben pedig a FEHÉR  szín gyógyítas erejével ismerkedhetünk meg.

Hagyj hozzászólást

*