Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Hogyan spórolnak a csillagjegyek?

Hogyan spórolnak a csillagjegyek?

Dátum: 17.09.2013

Természetesen a csillagjegyek mindegyike különböző motiváció hatására képes spórolni, de ez egyes jegyeknek könnyebben, másikoknak nehezebben megy.

De lássuk, mi motiválja a különféle csillagjegyek szülötteit, mik a közös vonásaik, és melyek azok, amik ezek ellenére is megkülönbözteti őket a spóroláshoz fűződő viszonyukban?

 

Kos-Vízöntő: Nem igazán anyagias jegyek. Ráadásul nem is gondolkodnak előre, így nem is tudnak spórolni sem. Könnyen beleugranak hitelekbe, kölcsönökbe, ha pénzre van szükségük, mert biztosak abban, hogy valahonnan majd előteremtik a pénzt a visszafizetésre. Ez általában sikerül is nekik, hisz a Kos kudarc esetén nem adja fel, kész a többletmunkára is, míg a Vízöntő új utakat és megoldásokat keres. A kettejük közti különbség, hogy a Vízöntő háttérbe helyezi anyagi szempontoknál is a családját, vagyis sokszor többet költ barátaira, mint azt a családi kassza megengedné.

 

Bika-Bak: Két igazán anyagias jegy van, a Bika és a Bak. Bár mindkettőjükre jellemző a tartalékolás, és hogy a már megszerzett javaiktól nehezen válnak meg, mégis kettejük közül a Bak az igazi spórolós. Ez a jegy az, amely csak az ésszerű, számára praktikus dolgokra költ, míg a Bika könnyen elcsábul, ha az élet élvezeteiről, a kényelemről és a szépségről van szó, tehát kevésbé lehet az igazi spórolós jegyek közt említeni. A szerzeményeikhez való ragaszkodásuk motivációja is különbözik, hisz míg a Bak a bölcsessége miatt spórol, előrelátása miatt – például nem márkafüggő, és berendezési tárgyait is csak akkor cseréli le, ha már gazdaságtalanul működnek, bútorait, ha már többe kerül a felújításuk, mint újat venni -, addig a Bika kényelmi okokból és ragaszkodásból spórol csupán, vagy épp amiatt, hogy élvezeteit kielégítse.

 

Ikrek-Halak: Közülük egyikük sem a spórolásáról híres, amit a következetlen tulajdonságuknak köszönhetnek. Bár sokszor elhatározzák, hogy ez legközelebb másként lesz, takarékoskodni fognak előre, ez kevésszer és akkor is csak rövid ideig sikerül nekik is. De náluk is megfigyelhető a különféle motiváció: mert míg egy Ikrek másnap másként gondolja már a takarékoskodást, mert „véletlenül épp” úját keresztezi a nagy lehetőség és azt azonnal ki akarja használni, addig egy Halak típus sokszor a félreértéseknek, a feledékenységének, a kihasználhatóságának, a mártíromságának áldozata lesz. Sokszor rosszul méri fel az anyagi képességeit és a spórolás lehetőségét egy-egy elfeledett adóbevallás, vagy ki nem fizetett számla, továbbá egy megszánt barát kisegítése – aki általában nem adja vissza a tartozást – akadályozza meg, így marad az álmodozás, hogy ez legközelebb majd másképp lesz.

 

Rák-Szűz: Az aggodalmaskodó Rák és Szűz is képes a spórolásra, de itt is eltér a kettejük motivációja. Vagyis mindkettő félelemből teszi, de míg a Rák a maga és családja biztonságáért képes spórolni, és többnyire csak abban az esetben, ha a szükség erre ráveszi, addig a Szűz-jegyűek folyamatosan a szűkös esztendőkre előre gondolva, és arra is hogy a mindig képesek legyenek lépést tartani a körülöttük lévőkkel, mert különben kisebbrendűségi érzésük támadna, hogy valamit ők kevésbé jól tudtak, vagy elrontottak, és ezt észreveszi a környezetük is.

 

Oroszlán- Mérleg: A pompát és a fényűzést leginkább kedvelő két jegy, mégis nagy a különbség a spórolási képességeik között. Míg az Oroszlán kevésbé képes ellenállni a kísértésnek, hogy a számlákra félretett pénzét magára költse, addig egy Mérleg-napú egyénnek a fejében ez meg nem fordulna. Sőt, nagyon is biztonságra, vagyis inkább egyensúlyra törekvő, ami nem jelenti azt, hogy tud spórolni, csak annyit, hogy sosincsenek elmaradt számlái, adósságai, ha csak rajta áll ez a dolog. Viszont megtakarított pénze sem, mert azonnal elkölti – égeti a zsebét -, míg az Oroszlán ideig-óráig képes spórolni is, egy számára nagy dolog eléréséért, mint például egy luxusnyaralás, lakásfelújítás.

 

Skorpió-Nyilas: Egyikük sem lenne sikeres spóroló, ha a rájuk jellemző maximalizmusuk és jó észbeli képességük nem támogatná őket ebben. De mi is az, ami tartalékolásra ösztönözheti e két jegy szülötteit? Míg a Skorpiót már az egyetlen egyszeri anyagi nehézség megtapasztalása is segíti az előrelátásban, hisz ő az a típus, aki kétszer nem lép bele ugyanabba a gödörbe, ráadásul kutatószenvedélye is segíti abban, hogy megtalálja pénze befektetéseire a legjobb lehetőségeket, sőt sosem veszít pénzt feledékenység, vagy az aprós betűk el nem olvasása miatt sem, addig a Nyilas hajlamosabb életében a hétköznapokban kissé túlköltekezni. De nála is beindul megingathatatlanul a tartalékolási és spórolási mizéria, ha egy általa fontosnak tartott nagy cél lebeg a szeme előtt, úgy mint egy nagyobb ház, vagy egy elit negyedbe költözés, vagy egy saját cég alapításának lehetősége. Ilyenkor képes márkafüggőségét is félretenni, sőt akár a családja kényelme megszorításával is spórolni.

Hagyj hozzászólást

*