Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Horoszkóp - Milyen háziállat illik Önhöz?

Horoszkóp – Milyen háziállat illik Önhöz?

Dátum: 26.07.2012

A horoszkóp nagyon jól megmutatja temperamentumunkat, gondoskodási képességeinket, azt hogy magányosan vagy nagyobb közösségekben érezzük-e jól magunkat, így pontosan azt is felfedi, hogy milyen háziállat illik hozzánk. Természetesen itt most nincs lehetőség a teljes horoszkóp értékelésére, így csupán a Nap-jegyekre támaszkodva, és azok archetípusait, továbbá temperamentumát figyelembe véve, olvashatnak egy kis játékos leírást.

 

 

A horoszkóp jegyek és a háziállatok
Kos

Tüzes, gyors, de rövid távú az energiakifejtése, ezért ha négylábú barátra vágyik, inkább kutya lehet a társa, barátja, mert a Kos számára fontos, hogy képes legyen megküzdeni gazdájáért, és önmagáért is. Így fajta szerint is a harcias bátor kutyákat kedveli ez a horoszkóp jegy, mint a Dobermann, Schnautzer vagy egyéb terrierek. Macskák közül, ha választ, valószínűleg a legélénkebb, legjátékosabb kiscicát viszi majd haza. Szívesen fogad örökbe juhot vagy kost is, melyet akár a díszkertjében is hajlandó gondozni.

 

Bika

Kényelemkedvelő, ezért leginkább egy benti macska illene hozzá. Viszont ez a négylábú elég öntörvényű, amit a Bika nehezen visel. Szereti, ha a kedvence jól alkalmazkodik hozzá. Így kifejezetten nyugodt, nem túl sok gondoskodást igénylő háziállat való mellé. Kutyánál sem annyira a fajtatisztaság és a méret érdekli, mint inkább a nyugodt, de kitartó temperamentum vagy a szép küllem. Haszonállatok közül a szarvasmarha illik legjobban hozzá.

 

Ikrek

Beszédes, alkalmazkodó, sokoldalú, de nyughatatlan típus, ezért a kistestű mozgékony állatokat kedveli. A madarak nagy barátja. Szinte az összes papagájfajta illik hozzá, de kedveli a repülő rovarok közül lepkéket, pillangókat is. Ha tehetné majmot is tartana az otthonában, de beérheti méhészettel is.

 

Rák

Mély érzések, odaadás jellemzi ezt a típust, amely szívesen óv, védelmez, bár néha kedvtelen. Szereti a testüket páncéllal védő állatokat, mint például a teknősbékát, de a halak és kisebb rágcsálók, akárcsak a fehér egér is előhozhatja gondoskodási készségét.

 

Oroszlán

Nagylelkű, melegszívű, szintén tüzes jellem az oroszlán a horoszkóp szerint. Fontos számára a hűség és az odaadás és szereti, ha hízelegnek neki. Így a kutya és a macska egyaránt illik hozzá, akár egymás mellett is tarthatja őket. Mindkettőben a nagytestűeket szereti, ezért akár elviseli az öntörvényűséget is, miként macskában a Bengáli fajtát kedveli.

 

Szűz

Tisztaság- és egészségmániája miatt kutyában és macskában a rövid szőrű vagy kopasz fajták illenek hozzá, de elmondható, hogy minden háziállat és kedvtelésből tartott kedvenc biztos lehet benne, hogy gondosan, alaposan és higiénikusan fog gondoskodni róla. Fekhelyük, ketrecük, terráriumuk, akváriumuk mindig tiszta lesz.

 

Mérleg

Figyelmes, elbűvölő, tapintatos és társaságkedvelő, de sértődékeny, még ha nem is látszik rajta kívülről. Ezért kedvencét lehetőleg ne kritizáljuk. Bár törekszik házi kedvenceinél is a szépségre, fontos, hogy ne legyenek zajosak. A kutyánál és a macskánál jobban illenek hozzá a kisebb testű hüllők, így akár gyíkot és békát is szívesen tart.

 

Skorpió

Céltudatos és erélyes. Mivel lobbanékony természetű is, csak jó idegzetű kutya illik hozzá. Szereti a rovarokat, pókokat, kevésbé a macskaféléket, melyeket az udvaron talán megtűr, míg egy különleges pókot szívesen tart terráriumban a lakásában.

 

Nyilas

Optimista, szabadságszerető és kissé „nemtörődöm” típus a nyilas a horoszkóp szerint, ezért nem szívesen nevelgeti, gondoskodik háziállatairól. Jobban illik hozzá egy kifejlett, szobatisztaságra, jó modorra tanított jószág, aki ha kell jól tűri a hideget és a meleget egyaránt. Igazi kedvencei a lovak és a vadon élő állatok.

 

Bak

Gyakorlatias és megfontolt, tartózkodó és kissé merev, ezért nem szívesen tart saját elhatározásból lakásában kedvenceket. Ha valamely családtagja hatására mégis beengedi otthonába, szigorú rend alapján kell róluk gondoskodni. Szívesen tart patás állatokat a karámban, macskát az udvaron, hogy egerésszen, kutyát pedig házőrzés céljából.

 

Vízöntő

Bár barátságos és humánus, és rendkívül szereti az állatokat – főként a természetfilmekben – óriási szabadságszeretete és rossz időérzéke miatt nem a leggondosabb állattartó. Ezért kutyában olyan kistestű való hozzá, akit magával vihet. Igazából a madarak vonzzák, jó galambászó, de szívesen tart sast vagy sólymot is.

 

Halak

Jól gondoskodó típus, szívesen szolgálja az állatait is. A macskát és a kutyát egyaránt kedveli, bár a négylábúaknál inkább illenek hozzá a vizet kedvelők. Természetesen halakat is szívesen tart.

 

 

 

 

 

 

Hagyj hozzászólást

*