Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Ima vagy meditáció?

Ima vagy meditáció?

Dátum: 17.05.2013

Amikor baj ér minket, nehéz dolgot kell megélnünk, legyen az hívő vagy ateista a leggyakrabban elmondott imádság: „Istenem segíts”  vagy „Jaj, Istenem” . Mindkét fohász egyfajta ima, bár sajnos csak akkor hangzik el, ha nagy a gond. Amikor nincs baj, mennek a dolgok, az imádság feledésbe merül.

 

Mindig bizonyosodj meg arról is, hogy nincsenek-e rajtad negatív energiák. ITT megtudod azt is, hogyan védekezhetsz ellenük!

 

Az imádságot az ember a vallásához köti, csupán akkor tanulja meg a használatát, ha az adott hitét gyakorolja. Az imádság alatt Istenhez szólunk, a kétségeinket, félelmeinket tesszük elé. Pedig imádkozni bármikor lehet, nem csak baj esetén, nem csupán, ha templomba járunk és megtanultuk a szent könyvünkben leírt szöveget. Imádkozás alatt Istenhez szólunk, a saját szavainkkal kérünk támogatást, szeretetet, gyógyulást magunknak és embertársainknak. Amikor imádkozunk belső csend, békesség, amit érzünk, szívverésünk is megnyugszik, lélegzetvételünk csendesedik, ez is egy fajta meditatív állapot. Kizárjuk a külvilágot, ketten vagyunk : én és az Isten.

 

Ha a meditáció mellett döntesz, ezt a cikket mindenképp olvasd el. ITT egészség meditációt találsz!

 

A meditáció leginkább a keleti ember vallásának része. Egy fajta belső nyugalom, a külvilág elengedése, a test teljes ellazulása. Csak a jelenben van, nem kalandozik múltba és jövőbe. A jó meditáció alatt ugyan nem koncentrálunk semmire, mégis érzékel mindent az ember. A meditáció mindenki által elsajátítható, nem csak a keleti emberek kiváltsága.

Legyen az ima vagy meditáció, mindkét esetben a test teljesen ellazul, elcsendesedik, tehát a test öngyógyító energiáját is beindítja. A rohanó világunkban megállít és saját magunkra irányítja a figyelmet.

Az imával Istenhez szólunk, a meditációval pedig a választ is meghallhatjuk. Imádság közben is meditálunk és a meditációnk alatt is imádkozhatunk. Gyakoroljuk azt, amelyik a hitrendszerünkhöz leginkább közel áll.

 

Tudod, hogy mit is szeretnél elérni még az életedben, de mindhiába eddig minden próbálkozás? Úgy érzed, mintha imáid nem kerülnének meghallgatásra? Akkor Happy vagy Megmondó jósnőket keresd fel a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), aki segítenek bevonzani az életedbe bármit, amit csak szeretnél!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*