Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Innen ered a vámpírláz!

Innen ered a vámpírláz!

Dátum: 12.11.2015

A vámpírok története egészen az ókorba nyúlik vissza, és nagyon sok kultúrában jelen van. Leginkább félig élő embert jelent, aki erejét mások véréből nyeri, és koporsóban alszik. A régi hit szerint, aki élőlények vérét issza, emberfeletti erőre tesz szert. A ősrégi görög amforákon már megtalálhatóak a vérrel táplálkozó teremtmények.

 

A vámpírkultusz már az ókorban is jelen volt. Akkor lamiának vagy brukolakhosznak hívták ezeket a teremtményeket. A görög mitológia szerint Lamia gyönyörű királynő volt, akinek Zeusztól született gyermekét Héra féltékenységében elrabolta. Lamia ekkor gonosszá vált, és ezután már maga is gyermekeket rabolt és a vérüket itta.

A kereszténység terjedésével a vámpír fogalom egyre jobban összefonódott a gonosszal, az ördöggel. A mondák szerint Káinből, az első gyilkosból lett a legelső vérszívó lény. A Biblia szerint Éva két gyermeket szült Ádámnak: Káint és Ábelt. Mikor Káin és Ábel áldozatot mutatott be Istennek, az Úr Ábel áldozatát örömmel vette, Káinét azonban nem. Ezért Káin megölte testvérét, és bűnéért Isten száműzte őt. Ezután három angyal kereste fel Káint száműzetésében, s elmondták neki, hogy csak kérnie kell Istent, hogy bocsásson meg neki, és száműzetése befejeződik. Ő ezt háromszor utasította vissza, s ezért Isten elátkozta, ezért ő lett az első vámpír.

 

Eredetük vizsgálatánál a kutatók többsége azonban Kelet-Európát tartja a vámpírok otthonának.

Az általunk ismert vámpírok hazájának Románia tekinthető, még pontosabban Erdély, ahol ezeket a vérszomjas lényeket nosferatu néven emlegetik. A néphagyomány szerint ez a vérszomjas lény egy olyan holttest, amelyik halála után negyven nappal hagyja el a sírját, hogy aztán az élők vérét szívva kapjon új erőre.

Sokan azonban Vlad Tepest, híresebb nevén Drakula grófot tartják az első vámpírnak, aki a 15. században uralkodott, a híres Drakula Kastély volt az otthona. Egy ideig Hunyadi János, majd Mátyás király pártfogása alatt állt. Már apja felvette a Dracul (drac=ördög) nevet, amit találó jelzőként a fia is továbbvitt, ugyanis apa és fia Európa szerte híres volt vérengzéseiről. Vérszomja még az ellenségeit is megrémisztette, ugyanis saját alattvalóit is képes volt karó általi halálra ítélni. Ha egy faluban valaki bűnt követett el, akkor az egész falu lakosságát elevenen karóba húzatta.

Védekezés a vámpírok ellen

Fokhagymával, egy pap által megáldott kereszttel, szentelt vízzel és nyárfa karóval, vagy varázsszavakkal védekezhetünk ellenük, amelyeket jósainktól bármikor elkérhettek, biztosak lehettek az ő segítségükben is! A feljegyzések alapján, ha a nyárfa karóval szíven szúrják, vagy ha lefejezik a vámpírt, porrá válik.

Ha szeretnéd tudni, hogy energetikailag mennyire vagy a toppon, akkor hívd Ágnes vagy Tündér Lili jósnőinket a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), akik felmérhetik és beállíthatják a számodra megfelelő energiaszintet! Ne hagyd, hogy az energiavámpírok tönkretegyék az életed! Kérd most külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,61 €/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*