Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Ismerd meg a kártyát – Kis árkánum a Tarot-ban

Ismerd meg a kártyát – Kis árkánum a Tarot-ban

Dátum: 12.08.2014

A múltkori cikkemben a Nagyarkánum lapjairól írtam, most a Kisarkánum lapjainak jelentéseinek ismertetésére kaptam megbízást, hogy azokat minél egyszerűbben és érthetőbben mutassam be a kedves olvasóknak.

Mindenekelőtt azonban egy nagyon rövid bevezetésben essék szó a Tarotról általánosan.

 Amarita, 406 kód, médium, lenormand kártyajós

A Tarot története

A Tarot (taró) kártya eredete a messzi homályba vész. Az első fentmaradt leírás 1415-ből, a legrégebbi kártyacsomag (Marseille Tarot) pedig 1718-ból származik. Valószínű, hogy gnosztikus keresztény mozgalmak alakították ki, legalábbis a nagy Arkánumot (misztériumot). Elnevezését az egyiptomi eredet hívei Ta-rosh (királyi út)-ra vagy Thot nevére, a kabbalista eredet hívei a Torára (Törvény), az Észak Olaszországi eredet hívei a Po mellékfolyójára a Taro-ra vezetik vissza.

Az angol Golden Dawn hermetikus rend sokat foglalkozott a Tarot-val. A kelta rúnákkal és hagyományokkal is egyeztették (Merlin Tarot). E társaság tagjaként rajzolta meg Arthur Edward Waite, 1910-ben, szimbólum gazdag 78 lapos kártyáját, (mely ezen oldalakon található kifejtések alapját is képezi). E társaságból lépett ki és önállósult Crowley, aki 1944-ben festette meg rendkívül szuggesztív, szimbólum gazdag, de negatív szimbólumokban is dúskáló kártyasorát. Az ezoterikus iskolák általában tankártyának tekintik a Tarot-t. A Tarot lapjai, nagy és kis Arkánumok A  78 lapos Tarot kártyában 22 Nagy Arkánum, Nagy titok (0-XXII) és 56  lapból álló Kis Arkánum, azaz Kis titok van.

Annuska, 379 mellék, jóslás, jósnő, életmód, kristályok

A Nagy Arkánum lapjai szimbolikus képekben ábrázolják a Világmindenség titkait, és mint szimbolikus képek, többféle “olvasattal” is értelmezhetők. A Kis Arkánum lapjai egyéni élethelyzeteket ábrázolnak, meditatív és jóskirakásokban használatosak.

A Kis Arkánumok négy részre vannak osztva. Ezek a bot, kehely, kard és érme sorozatok. Ezek Megfelelnek a négy elemnek- tűz, víz, levegő, föld. Az egyes sorozatok “számos” kártyáit megelőzi a Sorozatban a király, a királynő, a lovag és az apród kártyája.

 

Botsorozat

1. Tűz

2. Uralom

3. Erény

4. Beteljesedés

5. Igyekezet

6. Győzelem

7. Bátorság

8. Gyorsaság

9. Erő

10. Elnyomatás

 

Kehelysorozat

1. Víz

2. Szeretet

3. Teljesség

4. Telítettség, elutasítás

5. Csalódás

6. Élvezet

7. Képzelt siker

8. Elhagyott élvezet

9. Anyagi öröm

10. Túltelítettség, mámor

 

Kardsorozat

1. Levegő

2. Fegyverszünet, békekötés

3. Bánat

4. Fegyvernyugvás

5. Vereség

6. Meg-menekülés

7. Hiábavalóság

8. Beavatkozás

9. Kegyetlenség, csüggedés

10. Veszteség, pusztulás

 

Érmesorozat

1. Föld

2. Harmonikus változás

3. Munka

4. Földi Hatalom

5. Anyagi gondok, nyomor

6. Anyagi sikerek

7. Sikertelen próbálkozás

8. Körültekintés

9. Nyereség

10. Gazdagság

Xalen, kód 453, atlantiszi mágia, legjobb jósnő, párkapcsolati tanácsadás

A lehetséges, többféle értelmezésekből, a pszichológiai-spirituális értelmezést választottam, és a kifejtések is ezt az olvasatot tükrözik. Az egyes kártyák számmisztikájának és szimbolikájának a magyarázata után kifejtem a kártya ezoterikus-gnosztikus értelmezését és mondanivalóját.

 

Meditációk

 

A  tarot   kártya   lapjai,   szimbolikájuk   és   jelentéstartalmuk  megismerése   és megértése   után,   kulcsként,   hívóképekként   viselkednek   a   meditációban. Segítenek abban, hogy a meditáció célirányos információ szerzéssel, javítsa az önmegismerést,   az   önértékelést   és   a   személyes   életút   pontosabb meghatározását   és   megértését.   Megfelelő   meditációs   szint   elérése   után, magunk elé képzeljük a választott   lapot,  vizualizáljuk ábráit,  szimbólumait, színeit,  majd   “belépünk”   a   kártyába   és   azonosulunk   annak   szereplőivel, kérdéseket   teszünk   fel   és   választ   várunk,   figyeljük   az   “eseményeket”, tapasztalunk.   Meditáció   után,   kiértékeljük,   újragondoljuk   a   történteket.

Happy, 354 kód, jósnő, cigánykártya, rontásvizsgálat

Bizonyára   lesz   amit   azonnal   megértünk,   lesz   aminek   a   jelentése pillanatnyilag a homályban marad. Az azonnal meg nem értett élményeknek sem kisebb a jelentőségük mint a rögtön világossá válóknak. Később, napok, hónapok, esetleg évek múlva tudatosan vagy tudat alatt hatva, utunk részévé fognak válni.

 

De hova vezet ez az út? Negatív erők karmaiba sétál vagy az angyalok szavát követi? Kártyajósaink felfedik Ön előtt a láthatatlant a a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), feltéve, hogy nem fél hallani a választ…

 

asztro show, chat jóslás, asztrológus, csevegés

Hagyj hozzászólást

*