Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

tarot_kartya_joslas

Ismerd meg a kártyát – Nagy árkánum a Tarot-ban (1-5 kártyalap)

Dátum: 10.06.2014

A Nagy Arkánum a Tarot 22 lapja a NAGY TITOK.

Számomra tökéletesen elég csupán az a 22 lap használata, mert a szimbólumok a kártya képi megjelenése valamint a számok jelentése, ami nem elhanyagolható a 10 ház, avagy a 10 bolygó és az asztrológiai 12 napjegy összegével azonos. Aki pedig a számmisztika csodájába is „ belevetette” magát, annak a numerológia által is üzen a Tarot.

Sokan a Kis Arkánummal, az 56 lapos Tarottal való használatát tartják fontosnak és az elemzéskor az összes 78 lapot számításba veszik. A kártya olvasásakor a képek, színek, szimbólumok, számok látványa „megutaztatja” a jóst, főleg ha az médium is egyúttal és akkor tökéletes választ lehet kapni a jövendőmondótól csupán a 22 lap alkalmazása által is. Rengeteg kártyám van és a 78 lap – mind a Nagy Titok 22 lapos Nagy Arkánum és mind a 56 lapos Kis Titok, a Kis Arkánummal együtt rendelkező kártyacsomagjaim vannak. Vannak azonban olyan kártyaorákulumok is amelyek ezt a 22 lapot tartalmazzák és mégis tökéletesen elegendőnek bizonyulnak azok olyan jósnak, aki látnok és médium is. Igazából kártya sem kell annak, aki tisztán meglátja történéseket a nem idő nem tér síkjáról, de visszajelzésként mindenképpen jó mégis kártyapaklit tartani a kézben.

Matild jósnő, 427 kód, ezotéria, kártyajóslás, számmisztika

A Tarot kártya olvasása segíthet végigvezetni a bajba jutottat, az érzelmei és zavaros gondolataiból kimenekíteni azáltal, hogy tükrözi a múlt, a jelen és a lehetséges jövő történéseit és megmutat egy új perspektívát az életében. Sokak számára a leginkább lehangoló időkben azok, amikor össze vannak zavarodva, hogy hogyan érzi magát, vagy nem tudja, hogy milyen döntéseket vagy választások meg kell tenni, és ilyenkor tud igazán segíteni, hogy kap némi útmutatást a jóstól, látótól, médiumtól. Ha tisztaságát szem előtt tartva úgy érzi, hogy lazább és a döntések és választások könnyebben mehetnek. Konzultációt kártyák segítségével vehetjük fel, s a kapcsolatot az intuícióval, amely legjobb útmutató ahhoz, hogy ezeket a nehéz döntéseket és határozatokat meghozzuk. Legyen ez az Ön számára egy kis útmutató és könnyű, kényelmes hozzáférés az információkhoz. Remélhetőleg ez hoz egy kis örömet, valamint a betekintést a jövőben.

Az élet egy nagy kártyajáték, a kiosztott lapok adottak, de az hogy hogyan játszunk vele az a szabad akarat.

Amit most bemutatok az egy kártyasorozat, amely – a Nagy Árkánum 22 kártyáját tartalmazza. A képek az élet és az emberi személyiség legfontosabb princípiumait jelenítik meg. Jung kifejezésével: “archetipikus világmodellt” alkotnak, amely asszociációs módszerével segít a döntésképtelenség helyzetébe vagy válságba került embernek saját élethelyzetét tisztán átlátni, a konfliktusforrást megtalálni, saját személyiségét mélyebben megismerni.

Megmondó, tarot kártya, jósnő, jóslás, ezotéria

A NAGY ARKÁNUMOK JELENTÉSEI – avagy amit a szimbólumok számomra súgnak

1. A Mágus

tarot kártya, nagy árkánum, mágus

A Mágus a kezdet, az elindulás, az új és végtelen lehetőségek lapja. Amikor ezt a lapot húzzuk, kivételes alkalom vagy lehetőség nyílik az életünkben pontos lépést megtegyük, vagy valamilyen új dologba fogjunk, fellendítsük a karrierünket, elinduljunk egy új úton. Jelölhet ez a lap egy olyan férfit is, akinek fontos szerepe lehet az életünkben. Párkapcsolatra vonatkozó kérdésnél új szerelmet jelölhet. Kedvezőtlen helyzetben a lap arra utalhat, hogy az adódó lehetőséggel nem tudunk vagy akarunk élni, nem vagyunk elég bátrak a megfelelő lépés megtételéhez, nem tudjuk megteremteni magunknak mindazt, amire szükségünk van, az újrakezdésre nincs lehetőség.

 

2. A Főpapnő

tarot kártya, nagy árkánum, főpapnő

A Főpapnő a bölcsesség, a megértés, az alkalmazkodás lapja. Amikor ezt a kártyát húzzuk, hallgassunk a megérzéseinkre, figyeljünk a belső hangokra, legyünk okosak, bölcsek, megfontoltak. Jelölhet a lap egy olyan nőt is, akitől fontos és hasznos tanácsokat kaphatunk. Párkapcsolati kérdésnél utalhat egy értelmes nőre, de jelölhet valamilyen titkot is, amiről nem tudunk. Kedvezőtlen helyzetben elsősorban azt jelentheti, hogy a logikus agy vezérel bennünket, nem figyelünk eléggé a belső sugallatokra. A jelen helyzetben nem tudunk semmit sem tenni, a probléma megoldása érdekében fentről kérjük a segítséget. Imádkozzunk, meditáljunk a céljaink megvalósulásáért.

 

3. A Császárnő

tarot kártya, nagy árkánum, császárnő

A Császárnő lapja a termékenységet, a beteljesülést, a céljaink elérését, a boldog jövőt, az anyagi jólétet szimbolizálja. De nem azonnal! Mivel egy nő életében a várandósság 9 hónap, a kérdésünk megvalósulására is nagyjából ennyi időt kell várakoznunk, hiszen ez a lap utalhat a gyermekáldás lehetőségére is. Párkapcsolati kérdésnél a kérdezőre vonatkozhat, akinek céljai jó eséllyel megvalósulhatnak – természetesen, ha azokért mindent megtett… Kedvezőtlen helyzetben a céljainkat nem tudjuk megvalósítani, vagy jobb ha bizonyos dolgokról a jelen esetben inkább lemondunk. Esetleg olyan terheket vettünk a vállunkra, amelyek megnehezítik az anyagi helyzetünket.

 

4. A Császár

tarot kártya, nagy árkánum, császár

A Császár lapja jelölhet egy befolyásos személyt, aki a problémánk megoldásában segítséget nyújthat. Mutathatja az érzelmi és az anyagi biztonságunk meglétét is, vagy a megfelelő férfit az életünkben. Stabilitást, megnyugvást jelent, bízhatunk abban, hogy a bizonytalanságok végre megszűnnek az életünkben. Kedvezőtlen helyzetben a lap arra utal, hogy jelenleg minden kiszámíthatatlan az életünkben, nem számíthatunk segítségre, elveszítjük a számunkra legfontosabb dolgokat, embereket. Nehéz, megterhelő időszakot jelöl anyagilag és érzelmileg is, amin akkor lehetünk úrrá, ha képesek vagyunk elengedni, lemondani a számunkra legfontosabb dolgokról.

 

5. A Főpap

tarot kártya, nagy árkánum, főpap

A Főpap lapja elsősorban a tudást, a tanulmányokat szimbolizálja, de jelezheti az apát vagy egy olyan férfit, akinek a segítségével értékes információk birtokába juthatunk. Jelentheti azt is, hogy az éppen aktuális feladat megoldásához a hitünkre nagy szükségünk lesz. Párkapcsolati kérdés esetén olyan szellemi társsal találkozhatunk, aki inspirációt is nyújthat nekünk a céljaink eléréséhez. Kedvezőtlen pozícióban a kártya azt az üzenetet jelentheti a kapcsolatunkat az apával nem tudjuk még megoldani, és erre a közeli jövőben sem nyílik lehetőségünk. Esetleg nem vesszük észre, hogy ugyanazokat a hibákat követjük el az életünkben, pedig ezekből már tanulnunk kellett volna.

Tartson Velem kedves Olvasó! Hamarosan jövök a további kártyák bemutatásával!

Hagyj hozzászólást

*