Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

tarot

Ismerd meg a kártyát – Nagy árkánum a Tarot-ban (6-10 kártyalap)

Dátum: 10.07.2014

Tartson velem a Nagy árkánum, a NAGY TITOK, 22 kártyalapját bemutató cikksorozat következő részében, ahol a Mágus, a Főpapnő, a Császárnő, a Császár és Főpap után, a következő 5 kártyalap jelentését ismerheti meg.

6. A Szeretők

szeretők, tarot kártya, lap, nagy árkánum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szeretők vagy Válaszút lapja a döntések lapja is egyben. Párkapcsolati kérdésnél szerelmet jelenthet, ugyanakkor utalhat arra is, hogy valamely kérdésben fontos döntést kell meghoznunk. Ez a lap arra is figyelmeztethet bennünket, nem biztos, hogy a csábítóbb és most még kedvezőbb lehetőség lesz a jobb a számunkra. Érdemesebb inkább a másikat választanunk.

 

Kedvezőtlen helyzetben a lap boldogtalanságra utal, párkapcsolat esetén szerelmi háromszöget is jelölhet. Esetleg elhamarkodott döntésünk miatt az illúzió csapdájába kerültünk. Jelenlegi helyzetünkben nincs más választásunk, mint felismerni a hibákat, levonni a következtetéseket, és tanulni azokból.

Bettina, 494 kód, jósnő, jóslás, ezotéria, számmisztika

 

7. A Diadalszekér

diadalszekér, tarot kártya lapok, nagy árkánum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Diadalszekér lapja azt szimbolizálja a számunkra, hogy a kitűzött céljainkat meg tudtuk valósítani, mert jól éltünk a lehetőségeinkkel, megfelelő időben, megfelelő helyen voltunk, jó döntéseket hoztunk. Életünket önmagunk irányíthatjuk, ehhez azonban az sem árt, ha tudatos énünket és tudattalan ösztöneinket – amelyek pl. lehetnek a szüleinktől hozott minták – összhangba hozzuk. Ráléptünk a megfelelő útra, ez azonban ne tegyen

becsvágyóvá, maradjunk továbbra is azok, akik eddig voltunk.

 

Kedvezőtlen pozícióban az ösztöneink uralnak bennünket, vagy másoktól függünk, sorsunkat, életünket nem tudjuk irányítani. Nem vagyunk elég határozottak, nem merjük felvállalni a próbatételeket.

 

8. Az Igazság

igazság, tarot kártya lap, nagy árkánum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Igazság a mi oldalunkon áll, ha éppen peres ügyeink vannak, jó eséllyel nyerhetünk. Utalhat arra is, hogy mostanra a korábbi nehézségekből sikeresen kilábalhatunk, és nyugodtabb időszak elé tekinthetünk. Ne felejtsük el azonban azt sem, hogy Justitia, az Igazság istennője vak, vagyis előfordulhatnak olyan helyzetek is, ahol nem látjuk a fától az erdőt. A lap erre a hibára is felhívhatja a figyelmünket.

Amikor ez a kártya kedvezőtlen helyzetben áll, vagy hazugságokkal kell szembesülnünk, vagy egy számunkra fontos dologban az igazság nem áll mellettünk. Peres esetekben számolnunk kell vesztességgel. Az életünk jelenleg  meglehetősen nehéz, és egyelőre a kiutat sem látjuk.

Glória, 532 kód, jósnő, kártya jóslás

9. A Remete

remete, tarot kártya lap, nagy árkánum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Remete lapja a saját belső fényünket, bölcsességünket szimbolizálja, de jelentheti azt, hogy nem ártana önmagunkba tekintenünk egy kicsit.  Jó, ha most visszavonulunk egy kicsit lelkünk magányába, de meg is érdemeljük az átmeneti nyugalmat. Ha tehetjük, meditáljunk, kapcsoljunk ki, lazítsunk. Munkára vonatkozó kérdés esetén az önállósodás lehetőségére utal.

Amikor a Remete lapja negatív helyzetbe kerül, szembe kell néznünk a magány állapotával, érzésével: vagy teljes mértékben magunkra maradtunk, vagy bizonyos dolgokban nem számíthatunk semmilyen külső segítségre. Valószínűleg éppen azokban az emberekben csalódtunk a leginkább, akik a legközelebb állnak hozzánk.

 

10. A Szerencsekerék

szerencsekerék, tarot kártya lap, nagy árkánum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lap üzenete szerint életünkben szerencsés fordulatra számíthatunk – de nem azonnal! A szerencséért ugyanis tennünk is kell. Ha megfelelően élünk a sorsunk nyújtotta lehetőségekkel, vagy a saját kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, a szerencse egészen biztosan mellénk áll. A Szerencsekerék az egyik karmikus lap a tarot-ban, ezért bizonyos esetekben utalhat az előző életekben elkövetett adósságok rendezésének a lehetőségére is.

Kedvezőtlen helyzetben súlyos karmikus terheket kell megoldanunk. Nem vesszük észre, hogy az életünkben ugyanazokat a hibákat követjük el újra és újra. Amíg mindezt nem tudatosítjuk magunkban, nem tudunk kilépni a mókuskerékből.

Tartson Velem kedves Olvasó!

Hamarosan jövök a további kártyák bemutatásával, addig is forduljon bizalommal szakavatott tanácsadóinkhoz!

A kártya sosem hazudik, tegye fel kérdéseit, bármilyen kérdésről is legyen szó.

asztrológia, chat jóslás, asztrológus, csevegés

 

 

Hagyj hozzászólást

*