Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

tarot 11-15

Ismerd meg a kártyát – Nagyárkánum a Tarot-ban (11-15 kártyalap)

Dátum: 24.07.2014

A 22 lapos kártyaorákulum lapjainak jelentését bemutató cikksorozatunk eme részében megismerheti az Erő, az Akasztott, a Halál, a Mértékletesség és az Ördög kártyák jelentését. Tartson hát velem utunk következő részén:

 

11. Az Erő

 11 erő, nagy árkánum, tarot kártya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Erő lapja – hasonlóan az 1. Mágus kártyához – bizonyos esetekben végtelen lehetőséget kínál a számunkra. A problémáink váratlanul, szinte a csodával határos módon oldódnak meg. A Szerencsekerék által “ígért” sorsfordulat beérik. Női kérdező esetén azt az üzenetet is hordozhatja ez a lap, hogy érdemesebb a női finomságot használni az akaratosság, az erőfölény helyett. Férfiak számára pedig a férfias energiák mozgósítására van szükség a cél elérése érdekében.

Kedvezőtlen helyzetben a lap jelentése szerint nincs erőnk, lehetőségünk a feladatainkat elvégezni, befejezni. Arra is figyelmeztethet, hogy túlzottan uralkodunk a környezetünkben élők felett, amit ők már nehezen viselnek.

 

Matild jósnő, 427 kód, ezotéria, kártya jóslás, számmisztika

12. Az Akasztott

 12 akasztott, nagy árkánum, tarot kártya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Akasztott lapja arra hívhatja fel a figyelmünket, hogy ideje más szemszögből látnunk, más szempontok szerint is megvizsgálnunk a dolgainkat és/vagy a hibás gondolkodásmódunkat. Azt is jelentheti, hogy céljaink elérése érdekében bizonyos áldozatokat kell hoznunk, vagy adódhatnak olyan helyzetek az életünkben, amikor önfeláldozónak kell lennünk.

A kártya negatív értelmezése szerint, amikor “akasztott” helyzetbe kerülünk, segítség nélkül, önmagunk nem tudjuk megoldani a problémáinkat. A kiutat nem találjuk meg egyedül, kilátástalannak tűnő helyzetünkben az ima erejére, a felsőbbrendű segítségre számíthatunk csupán.

 

13. A Halál

 13 halál, nagyárkánum, tarot kártya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Halál kártyája – vagy más néven Névtelen Arkánum – arra hívja fel a figyelmünket, hogy valamilyen dolgot, kapcsolatot, stb. le kell zárnunk az életünkben. Ez a lezárás valójában – ha akarjuk, ha nem – megtörténik. Azonban a lezárást mindig egy új kezdet követi, ha elfogadjuk tehát, hogy mindez megtörténjen, később azt is megtapasztaljuk, hogy az elengedésből mennyi hasznunk származott.

 

A lezárásra és ezzel együtt az új kezdetre nincs lehetőségünk. Akadályok tornyosulnak előttünk, mert nem voltunk elég alázatosak. Az élet térdre kényszerített bennünket, mert pl. hatalmi játszmákat játszottunk. Legelőször belül kell megváltoznunk az újrakezdés érdekében.

 

Glória, 532 kód, jósnő, kártya jóslás

 

14. A Mértékletesség

 14 mértékletesség, nagy árkánum, tarot kártya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek a lapnak az egyik legfontosabb üzenete a türelem, a kitartás. Amikor ez a lap kerül a kezünkbe, jobb ha a kérdésünk tekintetében várunk még egy kicsit, vagy esetleg még keményebben végezzük a feladatainkat. A Mértékletesség lapja azt is jelentheti, hogy a korábbi energiabefektetésünk, a munkánk végre megtérül, és minőségileg egy magasabb szintre léphetünk. Pénzügyekre vonatkozó kérdés esetén jól tesszük, ha a kiadásainkat összhangba hozzuk a bevételeinkkel.

 

Kedvezőtlen helyzetben arra figyelmeztet a kártya, hogy túlzásokba estünk, túlléptük a határainkat, vagy valamihez, valakihez túlzott mértékben, görcsösen ragaszkodunk, illetve bizonyos dolgokban türelmetlenek vagyunk.

 

Bettina, 494 kód, jósnő, jóslás, ezotéria, számmisztika

15. Az Ördög

15 ördög, nagyárkánum, tarot kártya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ördög lapja valamilyen, a számunkra kellemetlen kötést jelent. Lehet ez pl. kölcsön, amit vissza kell törlesztenünk, vagy függő helyzet köt valakihez. Párkapcsolati kérdésnél jelölhet féltékenységet, félelmeket, de a félrelépés lehetőségét is mutathatja. Az értelmezésénél mindig nézzük meg, hogy melyik lap mellé került az Ördög, hiszen a jelentéstartalmat azzal a másik kártyával együtt tudjuk majd értelmezni.

 

Kedvezőtlen helyzetben az illúzió csapdájába kerültünk, anyagi és pénzügyi veszteségeink jelentősek, mert elhamarkodott döntéseket hoztunk. Elkápráztatott bennünket a gazdagság, a hatalom ígérete, most viszont az ördögi körből nem találjuk a kivezető utat. Nem tehetünk mást, mint viseljük könnyelműségünk következményeit.

 

A kártyák helyes értelmezése alapvető fontosságú a jövő pontos megismeréséhez, ha kétségei támadnak a kiterített kártyák jelentésével kapcsolatban, forduljon bizalommal szakavatott kártyajósainkhoz a 06 90 633 991-es számon (485,-/p)!

asztrológia, chat jóslás, asztrológus, csevegés, jóslás

Hagyj hozzászólást

*