Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

gabriel_arkangyal

Ismerd meg az angyalokat – Gábriel arkangyal

Dátum: 02.07.2014

Gábriel arkangyal a hét arkangyal egyike. A keresztény, a zsidó, és az iszlám vallás szerint ő a két legmagasabb rangú angyal egyike.

Neve jelentése: ISTEN ereje, Isteni erő, ISTEN az én erőm, erősségem.

Talán a legjellemzőbb az a névmagyarázat, ami szerint neve a Gibor szóból ered, “Isten az én erősségem“.

Ez azt a tanítást takarja, hogy nem számít honnan jöttünk, Isten ereje mindig átáramlik rajtunk. Gábriel pedig abban segíthet, hogy félelmet nem ismerve merítsünk belőle.

 

Ennek ellenére nem a harcossága az, ami a teremtéstörténetben hozzá kapcsolódóan igazán emlékezetes.

Ő az, aki a fontos híreket közli az emberi fajjal, ezért a hűség angyalának, a hűség szolgálójának, vagy a jó hírek hozójának is nevezik. Ő az, aki Isten hírvivőjeként eljuttatja a jelentőségteljes üzeneteket az emberiség kiemelkedő személyiségeinek.

Ő volt az, aki elvitte Keresztelő Szent János születésének hírét Zakariásnak; ő vitte a hírt Máriának, hogy megfogant a Szentlélektől, s hamarosan Jézus anyja lesz; s ő vitte el a Korán első szúráját Mohamednek.

Általa jő el a Szentlélek is.

szűz mária, angyal, ezotéria, szentlélek

 

 

De ő az, aki az Utolsó Ítélet harsonáit is megfújja.

Gábriel arkangyal, harsona, ezotéria

 

 

 

S minket, magyarokat is megtisztelt:

a legenda – vagy talán a valóság (?) szerint II. Szilveszter pápa Otto német-római császárral egyetértésben a lengyel uralkodónak szánta Attila koronáját.

Ekkor azonban – éjjel, álmában – megjelent neki Gábriel arkangyal, és azt mondta, adja a koronát annak, aki másnap először jelenik meg a színe előtt. Másnap reggel István – leendő magyar király – követe volt az első, aki megjelent a pápa színe előtt.

Így lett – Gábriel sugallatára – a magyaroké Attila koronája, a későbbi szent korona alapja.

 Gábriel arkangyal, szobor, ezotéria

 

 

Eme segítségnyújtásnak állít emléket a Hősök terén felállított Milleneumi emlékmű központi alakja is,  amely a kiterjesztett szárnyú, az országunkat védő, hatalmas arkangyalt ábrázolja, amint a a koronát, s hozzá az apostoli kettős keresztet hozza el Magyarország uralkodójának.

 

 

Gábriel feladatai többek között: az útmutatás és, hogy felébresszen bennünket. Ráébresszen arra, milyen – spirituális – úton induljunk, melyik út vezet közelebb a céljainkhoz.

Nem utolsó sorban segíteni tud abban is, hogy magasabb rezgés szinten működjünk – ezért a mai, negatívitással terhelt időkben nagyon nagy szolgálatot tehet nekünk.

Általában ezüst, vagy fehér színben láthatjuk.

Ha meditációban sikerül felvennünk a kapcsolatot Gábriellel, ő az, aki eszünkbe juttatja, mi is a célunk, és tudatja azt is, mit kell tennünk ahhoz, hogy azt elérjük.

Aki még nem ébredt rá, vagy hajlamos erről megfeledkezni, hívja magához Gábrielt!

Segítséget tanácsadóinktól itt kérhet!

Hallgassunk intuíciónkra, ismerjük fel a saját megérzéseinkben rejlő bölcsességet!

Xalen jósnő, 453 kód, legjobb jós, életvezetés, agykontrollJázmin, 522 kód, jósnő, ezotéra, kártya jóslásFehér Fény, kód 303, online jós, jóslás, ezotéria, energia

Hagyj hozzászólást

*