Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Jóslás

Jóslás: jelek arra, hogy rossz úton jár a karrierjében

Dátum: 21.06.2012

A jóslás számos formában jelenkezhet, és sok mindent kideríthet az életéről és önmagáról a jóslás által. Megkérdeztük szakértőinket arról hogyan tudják ha az adott személy nem azzal foglalkozik amivel kellene. A jóslás szakértői válaszoltak…

Jóslás mukahely kapcsán: Nézze meg mit mond a jóslat a karrierjéről?

Gyermekkéntszámtalanszor hallotuk – „Mi leszel ha felnősz?” – de a válasz, erre a látszólag egyszerű kérdésre,  nem mindig olyan egyszerű mint gondolnánk, még akkor sem, ha már felnövünk.

Számos tényező befolyásolja a szakmai utunk kiválasztását, beleértve a természeti adottságokat és a tehetségeket, a családunk elvárásait, saját reményeinket és álmainkat a jövőre nézve, és az is, hogy felmerülnek-e  váratlan lehetőségek az út mentén -, vagy sem. Néha nehéz lehet megkülönböztetni a külső nyomásokat, a belső ambícióinktól.

Még akkor is, ha szilárd alapokon nyugszik a karrierje, akkor is felmerülhet  a kérdés, hogy helyes úton jár-e, vagy tud-e ennél többet is kezdeni az életével?

Végtére is, a hivatása és a karrierje nem feltétlenül egy és ugyanaz, és a kemény munka által elért régota várt szakamai cél, nem mindig elégíti ki az elvárásainkat.

Ön megtalálta-e már a hivatását? A szakmai útja valóban megfelel-e Önnek? Vagy még mindig keresi azt az állást ami kielégíti majd a belső szükségleteit, az iránt hogy valami fontosat csináljon az életében?

Olvasson tovább, hogy betekintést nyerjen ebbe a témába, és megjósoljuk Önnek azt, hogy vajon valóban megtalálta-e már az igazi hivatását vagy a külső tényező k ellenére Ön tévedésben él-e?

Ha még nem találta meg az álmai munkahelyét, rámutatunk azokra az egyértelmű jelekre, amelyek megmutatják, hogy a jelenlegi szakmája nem egyezzik az Ön valódi személyiségével, a képességeivel és az érdeklődéseivel.

A jósainkszerint ezek a jelek a következők lehetnek:

–          Soha nem marad egy munkahelyen pár évnél (hónapnál) tovább.

–          A főiskolán, az utolsó pillanatig várt az utolsó vizsgájával

–          Egyből megbüntették, a munkahelyén felmutatott lazasága miatt, az órákon át tartó ebédidők miatt, vagy például azért, mert a munkaidejét a barátaival való e-mailezéssel töltötte

–          Ön kötelességtudóan elvégzett  egy olyan tudományos vagy képzési programot, egy bizonyos szakmához csak azért, hogy megfeleljen a családjűban uralkodó elvárásoknak.

–          A barátai és a családja, gyakran tesznek ehhez hasonló megjegyzéseket: „Mindig is mondtam, hogy ügyvéd kellet volna hogy legyél”, vagy, „Az életed olyan sokszínű, hogy könyvet írhatnál róla” – és valóban önmaga is egyetért ezzekkel a kijelentésekkel.

–          Ha  félbeszakítják munkájában, akkor vagy örömmel veszi, hogy késleltetik, vagy zokon veszi a megzavarást, mert olyan nehéz újra belekezdeni a munkába

–          Amikor fiatal volt, pontosan tudta, hogy mivel szeretne majd foglalkozni, de feladta az álmait valami sokkal „hasznosabb” vagy „kifizetődőbb” szakma miatt.

–          Amikor megkérdezik Öntől mivel foglalkozik, mindig vonakodva ad válasz vagy nem teljesen egyértelműt  -„Hát igen, ez a mostani munkám, de egy nap szeretnék, ezzel vagy azzal foglalkozni…”

–          Ha tíz évre előre tekint és még mindig a jelenlegi munkahelyén vagy az adott szakmában dolgozik határozottan szorongás tölti el.

–          A munkájára úgy gondol, mint valamire amit csinál, nem úgy mint a személyisége egy részére

 

A jóslás álmai hivatásáról

Ha Ön már megtalálta a valódi hivatását, íme a karrier jóslás megerősítő jelei melyek egyértelműek – még ha Ön is az egyetlen aki elhiszi, hogy ez az élete hivatása. Ezek a következőek lehetnek:

–          Ugyanahhoz  a céghez vagy foglalkozáshoz van kötve, jóban és rosszban, annak ellenére, hogy felmerültek más lehetőségek  is az út mentén, nem tudja elképzelni, hogy elhagyja a jelenlegi munkáját.

–          Már kiskorában tudta, hogy mivel akar foglalkozni – pontosan azzal amivel most is foglalkozik

–          A mostani munkahelye különbözik attól amit, annak idején elképzelt, de valahogy helyesnek tűnik ez a választás

–          Annyira élvezi a munkáját, hogy megtartsa azt, még akkor is ha kevesebb bevételt hoz

–          Annyira izgalmas a munkája, hogy nem is munka ként fogja azt fel, inkább szórakozásként

–         Még egy nehéz munkanap után is elégedettnek érzi magát, ha másért nem, azért mert tudja a legjobbat nyújtotta

–          Mély meggyőződése, hogy Ön valami fontoshoz járul hozzá amunkájában, hogy valami lényegeset  tesz a világért, vagy a közösségért.

–          Amikor megkérdezik, hogy mivel foglalkozik, büszkén mesél róla

–          Ön képes azonosulni a munkájával, mert az nem csak valami amit „csinál”

–          Amikor tíz évre előre tekint, pontosan ezen a munkahelyen vagy szakmában látja önmagát, és ez a gondolat elégedettséggel tölti el

–          Egyszerűen szereti a munkáját

 

Amennyiben a fenti információk elgondolkodatták abban, hogy érdemes-e maradnia a jelenlegi munkahelyén vagy szakmájában, vagy szeretne valami olyannal foglalkozni ami közelebb áll a képeségeihez és az érdeklődéseihez, ez a jele annak, hogy még nem talált rá a valódi hivatására.

A következő lépés , hogy előrelássa a jövőbeli hivatását az, hogy megállapítsa mik a természetes adottságai és az érdeklődési körei.

Önt a vezetői pozíciók vonzák vagy a legjobb teljesítményt akkor tudja elérni, amikor valaki más által van vezetve? Mit gondol a csapatmunkáról –  élvezi a közös  munkát vagy függetlenségre vágyik? Kreatív típúsként éli meg önmagát, vagy problémamegoldó képességeiben bízik? Amikor felismerte az adottságait és a szakmai stílusát, könnyedén megállapíthatja milyen munkakörnyezetben érezné magát jól. Megnyugatató, versengő,  gyors tempóju vagy önálló környezetre vágyik? Ezek a válaszok biztonságosan vezetik majd jó irányba, amíg el nem éri a szakmai sorsát.

Nehéz követni manapság az álmainkat, amikor ez egyben kevesebb bevételt is jelent a családja számára vagy ez valakinek a jóváhagyásába ütközik, akinek a véleménye fontos az Ön számára. De amikor az élete munkájáról van szó, megéri a kockázatot – anyagit vagy mást- mert ez a legokosabb amit tehet és ezt csak maga tudja megjósolni.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.12.

A felhasználók hozzászólásai (2)

laura a 17.12.2012

szija zoltan envagyok aki t keresel nagyon erösenszokt alak neszni teveben kerleg segiteni vanerajtam atok rontas tünde nevem 1974 3 27 születem kerlek irjal visza mitegyek mert haszasago egesegem gyeregejim es erszem magamonsemisem sikerül köszönöm

    Asztro Show a 23.09.2014

    Kedves Laura!
    Norbert jóst ajánljuk Önnek, melléke: 525. Átok és rontás vizsgálattal is foglalkozik. Zagiba Zoltán kollégája és kiváló szakértő.
    Hívja most! 0690 633 991 (485 Ft/perc).

Hagyj hozzászólást

*