Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Jóslás tarot kártyából - Mi mutatja a múltat, a jelent, a jövőt?

Jóslás tarot kártyából – Mi mutatja a múltat, a jelent, a jövőt?

Dátum: 13.02.2013

A tarot kártyában több féle kirakási mód létezik, ám majdnem mindegyik rámutat a múlt, a jelen és a jövő helyzetére. Ismert, hogy a testünk bal oldala a múltat, a jobb oldala a jövőt jelképezi.

A jósláskor jobb és baloldal mit jelent?

Amikor elemzünk és a tarot kártyát kirakjuk, értelemszerűen a bal oldalunkra esik a múlt, vagyis az a helyzet, amiből a jelen kifejlődött, elindult. Jelzi azt, hogy akkor hogyan oldott meg egy problémát ( rendszerint hiányosan, figyelmetlenül.)

Az előttünk álló lapok jelzik a jelen helyzetet, a problémát. Ez a feladat, a megoldás, az okozat, míg a jobb oldalra eső lapok a jövőt, az irányt, azt hogy hogyan célszerű megoldani, mire irányítsuk a figyelmet. Mutatja azt, hogyan fókuszáljunk a feladatra és a lehető legoptimálisabban oldjuk meg azt. Nem biztos, hogy tökéletes lesz a megoldás, de az irányt kijelöli.

Ezt alkalmazhatjuk a 3 lapos egyszerű jóslás alkalmával is, a sima kereszt kirakásnál, de a kelta kereszt módszernél is, ahol a bal oldal-jobb oldal mutatja a helyzetet.

Amikor  a teljes kártya csomaggal elemzünk, akkor a legoptimálisabb a fentről lefele sorrendet alkalmazni: azaz a felső sor mutatja a jóslásban a múlt eseményeit, a középső lapok a jelen történéseire világítanak rá, és a legalsó sor pedig azt mutatja meg, miként kell alakítanunk döntéseinket, gondolatainkat, cselekedeteinket, ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes megoldást.

Nagyon fontos, hogy mindig legyen egy konkrét kérdés. Soha ne rakjuk ki csak úgy, még ha ezt kéri is a kérdező, mert értelmezhetetlen lesz, nem fog tudni mit kezdeni a válasszal. Saját magunknak se rakjunk így ki lapokat, sőt az a legjobb ha magunknak egyáltalán nem elemzünk, mert az akaratunk befolyásolja a lapokat és az értelmezést.

A tarot kirakás – bármelyik formával is dolgozunk, – mindig kijelöli az utat, de a kérdezőnek kell a saját sorsát a kezébe vennie, nem mi oldjuk meg helyette a problémákat. A kártya rá  tud mutatni, hogy mit célszerű tennie, esetleg egy alapos szemléletváltást jelez, ám meg kell hagyni a kérdezőnek az időt is ahhoz, hogy megértse, elfogadja a számára  kijelölt irányt. Mindig a kérdezőben van maga a probléma gyökere és a megoldás is.

Tudja meg miben segíthet még a  jóslás tarot kártyából.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.12.

Hagyj hozzászólást

*