Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Kamaszhoroszkóp - Milyen a Halak

Kamaszhoroszkóp – Milyen a Halak?

Dátum: 03.03.2016

Annak ellenére, hogy mindenki tudja, a kamaszkor a gyerekek 13 és 18 éves kora között valamikor biztosan elkezdődik, mégis túl gyorsan és túl váratlanul éri a legtöbb szülőt a felismerés, hogy gyerek a kamaszkorba lépett. Sokan annyira meglepődnek, hogy az aranyos, szófogadó kisgyerekből hirtelen egy kezelhetetlen, csapkodós tini lesz, hogy már az is lehet, hogy túl késő a gyerek után nyúlni és segíteni.

 

Fontos ismerned a jeleket, hogy még időben felkészülj arra, amire egyébként szinte sosem lehet igazán felkészülni. Pont olyan ez, mint a nagy tél vagy a hirtelen hőség, hiába mondja a meteorológus, hogy jövő héten 40 fok lesz, mégis tehetetlennek érezzük magunkat a hőséggel szemben. A kamaszkor is ilyen. Elolvashatsz 50 könyvet arról, hogy miért és hogyan alakul ki, meddig tart, mit tegyél, amikor szembe kerülsz ezzel a helyzettel, hirtelen azt érzed majd, erről senki nem tájékoztatott és nem fogod tudni, hogy mi tévő legyél.

Fontos felismerned már az első jeleket, hiszen akkor még könnyebb alkalmazkodni és beépülni a gyermeked életébe. Igen, ha azt szeretnéd hogy a Halak gyerek ne zárjon ki az életéből, be kell épülnöd, légy tégla, beépített ember, valamiben segíts neki, légy a cinkosa. A Halak sokat kombinál, rengeteg összeesküvés elméletet gyárt és folyton nyomoz valami után. Enyhe üldözési mániája is van, ezeket meglovagolva lehetsz a jobb keze, ha figyelsz arra, hogy ne kotyogd ki a titkait.

Első jelek, hogy a Halak a kamaszkorba lépett

Azt figyeld, mikor kezd megváltozni a viselkedése, és ez a hétköznapi rutinban figyelhető meg a leginkább. Például reggel többet készülődik, suli után később jön haza. Eddig nem csukta be az ajtót, ha telefonált, most hirtelen bezárkózik. Kevesebbet mesél arról, ami történt vele és lényegtelen dolgokat mond. Lehet ez az első szerelem jele is, de előfordulhat, hogy a kamaszkor és a szerelem egyszerre köszönt be az életébe. Ha további jeleket szeretnél tudni, akkor kérdezd kollégáinkat, és ők részletesen elmondják, miről veheted észre, hogy a Halak a kamaszkorba lépett!

 

Mit tegyél, ha kizár az életéből?

 

A legmegfelelőbb hadviselési technika a hasonló viselkedés. Ezt kell kihasználnod. Kezdj el titokban telefonálni, csukd be a szobád ajtaját, és tégy úgy, mintha titkolnál valamit. Előbb-utóbb feltűnik neki és akkor arra is hajlandó lesz, hogy megossza veled az életét, ha te is beavatod őt a titkodba. Ha nem sétál bele a csapdába, akkor valami egyedibb és személyre szabottabb tanácsra van szüksége, amit a kollégáink készséggel bocsátanak a rendelkezésedre. Élj a lehetőséggel és hívd őket bármikor! Illetve csakis akkor, amikor a szóban forgó tini nem tartózkodik otthon.

 

4 fontos szabály a Halak kamasz megszelídítésére

 

1. Bízd rá a  titkaidat. Igazi titkokat. Érezze, hogy megbízol benne és már felnőttként kezeled. Ha így teszel, ezt ő viszonozni fogja és ő is a bizalmába fogad.

 

2. Próbáld furfangosan elérni a célodat. Pl. ha nem öltözik fel rendesen és ki van a  dereka, akkor ne azt mondd, hogy öltözz fel mert megfázol. Inkább vedd rá a nagymamát, hogy elmesélje, mitől lett ízületi gyulladása, ami mar 30 éves korában kezdődött… Tehát egy elrettentő történet arról, hogy nem öltözött fel rendesen egy hideg estén, biztosan célba talál. A Halak nagyon fél a gyógyíthatalan betegségektől és egy felnőttkori artritiszre egyáltalán nem vágyik.

 

3. Adj neki több szabadságot arra hivatkozva, hogy úgy látod, már megkomolyodott. A Halak a beléjük vetett bizalmat nagyon értékelik és semmiképpen nem okoznak csalódást. Ha nem bízol benne, akkor még csak azért is csalódást okoz, és megtesz valamit, amit egyébként eszébe sem jutna, de ezzel büntet téged.

 

4. Ne várj el tőle többet, mint amire képes. Te ismered őt a legjobban, ismered a képességeit és a korlátait. A Halak számára nem motiváció az olyan kihívás, amelyet saját korlátai miatt nem tud elérni. Elveszi a kedvét a további kihívásoktól. Pl. ha tudod, hogy nem rajzol szépen, ne küld rajztáborba és rajzversenyre, és ne bíztasd, hogy nyerje meg az első díjat.

Ha tudni szeretnéd, hogy milyen rejtett képességei vannak a gyerekednek, mit és hogyan kell tenned, hogy megkönnyítsd az életét, megalapozd a jövőjét és elősegítsd az érvényesülését, akkor áruld el a pontos születési dátumát a kollégáinknak. Ők kiszámoljak az aszcendensét és pontos számmisztikai elemzést is végeznek, amely során minden fontos részletre fény derül, és máris tudni fogod, hogy mit tegyél, hogy a gyermeked egy boldog, elégedett felnőtté cseperedjen.

 

Olvasd el cikkeinket, hogy megtudd, melyek a gyermeked legjobb és legrosszabb tulajdonságai! A legjobbakról ITT olvashatsz, a legrosszabbakról pedig ITT.

 

Ha további tanácsokra van szükséged, akkor Virág és Nero, a legfiatalabb kollégáink segítenek megérteni gyermeked, és abban is tanácsot adnak, hogyan kerülhetsz közelebb hozzá, a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc)! Fordulj bátran hozzájuk, ha ilyen problémád van! Eléred őket külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p)számon!

Hagyj hozzászólást

*