Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Karácsonyi babonák

Karácsonyi babonák

Dátum: 25.12.2013

A karácsony nem csak az ünnepről és az ajándékokról szól. Kapcsolódik hozzá babona is, nem is egy. Egészséget és szerencsét kívánunk, a lányok a jövendőbelijüket szeretnék megtalálni, szeretnénk kifürkészni, milyen lesz a következő év termése.

 

Karácsonyi gyertyamágia a bőségért, ITT!

 

Nézzünk egy–két karácsonyhoz kapcsolódó babonát:

Nagyon régi szokás, hogy a vacsora után a lányok kimennek a ház elé és ahonnan a kutya ugatását halljak, onnan jön a kérőjük.

Régi szokás az is, hogy gombócot főznek az összegyűlt hajadonok és papírra ráírnak férfinevet, bele teszik a gombócba, a forrásban lévő vízbe bedobták, majd amikor feljött a víz felszínére kivették. Kihez milyen név került, olyan nevű lesz a férje. Ennek másik változata, a 3 gombóc, de csak két gombócba került név. Aki az üreset kapta ki, az abban az évben nem ment férjhez.

Karácsonyi bőségvonzó tippek ITT, egyenesen a világhírű jósnőtől, Müller Rózsától!

 

angyali üzenet

December 24-én a nők kitakarították és végig söpörték a házat, mert hitük szerint a porba beleköltözik az ördög. A fenyőt is csak ekkor szabad bevinni a házba, mert ha előbb kerül be az kapzsiságot jelent. Szép ruhába illik ilyenkor öltözni, de semmi új ne legyen rajtunk, mert ez balszerencsét hoz ránk. Az asztali morzsát ne dobjuk ki, hanem söpörjük le a földre. Az asztalra tálaljunk mákot, halat, lencsét ez gazdagságot hoz a házhoz.

Karácsonykor aki, babot vagy mákot eszik, az gazdag lesz.

A halpikkelyt a pénztárcába téve, gazdaság vár rá a következő évben.

Tegyünk gyertyát az ablakba és hagyjuk végig égni, ez bevonzza a szerencsét. A szemetet nem szabad kivinni, mert ez pedig elviszi azt a bizonyos szerencsét!

A rossz szellemeket zajjal, kiáltozással tudjuk elűzni, az éjféli mise után volt ez a szokás.

karacsonyi babonák

 

Nagyon sok babona kötődik a karácsonyi ünnepkörhöz, évszázadok óta.  Legismertebb az, hogy ha karácsony éjjelén kívánunk valamit, valóra válik. Kívánjunk magunknak bőséget, boldogságot, nyugalmat, egészséget és szerencsét. Kívánjuk ugyanezt, a Föld összes lakójának, a szomszédainknak és a barátainknak is.

 

Kérd Te is a karácsonyi kívánság mágiát, amit olyan szakemberektől kaphatsz meg, akikhez számos pozitív visszajelzés érkezik! Vedd a kezedbe a sorsod alakulását, érj el pozitív változásokat minden életterületen! Hívd Xalent vagy Megmondót a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), segíteni fognak Neked és családodnak is!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

 

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*