Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Karrierhoroszkóp – Kos

Karrierhoroszkóp – Kos

Dátum: 09.09.2013

Természetesen nem csupán a Nap jegye mutatja meg a horoszkóp leírásában, hogy miként áll hozzá a hivatásához, a munkájához és hogy mennyire fontos számára a karrier, mégis ha a Kos-jegy szülöttéről beszélünk, akkor sokan azt gondolhatják, kifejezetten karrierista típus. Ezt bizonyíthatná az is, hogy a középvezetők többsége Kos Nappal születettek közül kerül ki.

De valóban karrieristák lennének? Vagy csupán egyéni tulajdonságaik, cselekedeteik segítik őket vezető pozícióba?

Valószínűleg mindkettő igaz lehet, hisz alapvető tulajdonságuk a gyorsaság, a kezdeményezés, a cselekvés, ráadásul szeretnek az élre állni és az sincs kedvük ellenére, ha irányíthatnak másokat. Mégis akkor miért maradnak meg általában a középvezetői szintnél? Talán annak köszönhetően, hogy kissé türelmetlenek és rapszodikusak – nagy elánnal vetik bele magukat a feladatokba, de hamar kifáradnak -, vagy elunják a várakozást a siker felé vezető úton, mert lassúnak találják a tempót, de az is oka lehet az elakadásuknak, hogy sokat elégedetlenkednek – önmagukat vagy másokat hibáztatva. Ráadásul azzal nyugtatgatják magukat, hogy nem csupán munkából és karrierépítésből áll a világ, vannak még fontos dolgok az életben, mint például a sport, a szórakozás.

Bár önmarcangoló típusok, mégsem szomorkodnak sokáig, ha nem sikerül a hivatásukban a csúcsra törniük. Sőt mikor kezdik magukat rosszabbul érezni a munkahelyükön, még az is könnyen előfordulhat, hogy gondolkodás nélkül továbbállnak még azelőtt, hogy lenne új állásuk, hisz ami hajtja őket, az a világ meghódítása saját tapasztalatokon keresztül. Vagyis jelmondatuk is lehetne, hogy „más kárán tanulni maga a félelem”. Félni az újtól – még ha kockázattal jár is -, ez egy Kos-jegyűre sem jellemző. De önfejűsége hibáiból adódó gondok sem törik le sokáig, mint a keljfeljancsi már indul is tovább kitaposni másoknak az új ösvényeket.

Végül lássuk azokat a területeket, ahol temperamentumuknak megfelelően valódi karriert futhatnak be: sport, katonaság, rendőrség, tűzoltóság, orvoslás (sebész, mentős), fémmegmunkálás (kovács), pilóta, kamionsofőr, továbbá minden olyan tevékenység és feladatkör, ami folyamatos megújulást és problémamegoldást igényel, de nem csupán szellemileg, hanem a Kos fizikai mozgásigényét is kielégíti.

 

Karrierhoroszkóp – Bika

Karrierhoroszkóp – Ikrek

Karrierhoroszkóp – Rák

Hagyj hozzászólást

*