Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Karrierhoroszkóp – Rák

Karrierhoroszkóp – Rák

Dátum: 10.10.2013

Sokan tévesen azt gondolhatják a Rák típusú emberekről, hogy nem érdekli őket a karrierjük, leginkább a családjuk környezetében érzik jól magukat. Ez utóbbi igaz is rájuk, de ez nem jelenti azt, hogy ne érdekelné őket a hivatásuk és abban az előmenetelük. Igaz nehezebb helyzetben vannak a többi jegy szülötténél, hisz számtalan tulajdonságuk, mint a humanizmus, jóakarat, empátia lassítják a mai világban az előrejutásukat, állítja a karrierhoroszkóp. Sőt pályájuk elején igyekeznek hasonló értékrenddel rendelkezőket maguk köré gyűjteni, vagy épp külsőre erőteljesebbeket maguk előtt tolni, de az idő nekik is dolgozik, s kitartásuk meghozza idővel a gyümölcsét is.

Talán a Rák-típus legközismertebb tulajdonságai a segítőkészség és gondoskodás, ezért a Rák napúak között sokan találhatók meg a különféle segítő szakmákban. Így nem véletlen, hogy mind a jegynek, mind a hozzá kapcsolódó, úgynevezett uralkodó bolygónak (Hold, mint érzelem) az anyaság a szimbolikája.

De nehogy azt higgyük, hogy a Rák-típus csupán egy empatikus, érzékeny lélek, aki csupán a családjának él, vagyis szolgál és így a karrierépítés egyáltalán nem érdekli. A két dolog, a család és a hivatás közötti harmónia persze nagyon fontos a számára, ezért olyan munkahelyeken és hivatásokban fut be magasan ívelő karriert, ahol ezek az értékek fontosak. A kitűzött céljaiért igazán képes küzdeni, ahogy a mitológia szerint még Herkulessel is szembeszállt – igaz a maga módján -, mikor az a hidrával harcolt Herkules sarkába harapott.
Erős becsvágy él benne az előmenetelre, amiért képes legyőzni félelmeit. Ebben állhatatossága és elszántsága is segíti. Előmenetelét az is segíti, hogy bár munkájában igényli a változatosságot, munkahelyéhez igen ragaszkodik. Vonzódik a tanári és tanácsadói pályákhoz, jó ápoló, orvos (de nem traumatológus, vagy sebész, hanem családorvos, pszichiáter, nőgyógyász), szociális munkás, de örömöt okozó pályák, melyek a múlttal foglalkoznak, mint a történész, levéltáros is.

 

Karrierhoroszkóp – Kos

Karrierhoroszkóp – Bika

Karrierhoroszkóp – Ikrek

Hagyj hozzászólást

*