Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Karrierhoroszkóp – Skorpió

Karrierhoroszkóp – Skorpió

Dátum: 12.11.2013

Hatalomvágy. Talán ez a jelző elegendő is lenne ahhoz, hogy eldöntsük, a Skorpió-jegy igen karrierista típus. De vajon miért törekszik e csillagjegy szülötte hatalomra, s ezt miként teszi, vagyis milyen módszerei, vagy inkább adottságai vannak a karrierje építéséhez?

Az első kérdésre a válasz hihetetlennek tűnhet, de a biztonság igénye az a mozgatórugó, ami vezetőt farag belőle. Ehhez természetesen hozzásegíti az az áldás, ami a jegyek közül a Skorpiónak adatott meg a legjobban, a remek memória. Sose felejt – ez is egyik alaptulajdonsága, ami – a róla elhíresült bosszúálló tulajdonsága mellett – a jó észbeli képességeire is utal. Ezt általában jól tudja kamatoztatni a tanulás területén is az élete során. Hivatásbeli emelkedését általában az is elősegíti, hogy távol áll tőle minden középszerűség és felszínesség, s ennek érdekében mindent mélyen meg akar ismerni, tudását egyre mélyítve az őt érdeklő területeken. Ebből adódik, hogy számos kutató képletében megtalálható az erőteljes Skorpió-hatás. Ehhez ráadásul társul a meg nem alkuvó – szívós, kitartó, erős akaratú – természete, ami jó irányba terelve ismét segítheti az előmenetelében.

A fentieket is figyelembe véve sok olyan tulajdonsága van a Skorpió típusnak, amelyek negatív irányba sodorhatják, állítja a horoszkóp, ha nem kellő cél felé összpontosulnak az energiái. Sőt akár zsarnokká, vagy önpusztítóvá is tehetik. Ezek továbbá titkok kikutatása, fanatizmus, a célok rögeszmés elérése, tabuk ledöntése, érzelmi ingadozások, túlzott félelmek kivetítése másokra.

Mindezek ismeretében már könnyű lehet kitalálni, hogy milyen hivatásban várható, hogy magasan ível majd a pályafutása egy Skorpiónak. Vagyis akár a Szűznél sok köztük a tudós, tudományos elemző vagyis kutató – csak épp a mélység érdekessége miatt. Érdekli e jegy szülötteit minden hatalomról és függésről szóló hivatás, mint a rendőri (a börtönt is ideértve) és a katonai munka, azon belül is a nyomozói tevékenység, akár a kémkedés. Továbbá sokan szeretik közülük a barlangászatot, így a bányászat is, mint hivatás szóba jön sokuknál. Az orvoslásban sok közülük a röntgenes, kutatóorvos, pszichoanalitikus terapeuta, boncorvos és a szülész-nőgyógyász és az antropológus. Az ezotéria területein is számos Skorpió érdekeltségű egyén található. És mivel kifejezetten szeretnek foglalkozni az élettel és a halállal, így sok közülük a halottakkal foglalatoskodó szakember is. Sportvezetőként inkább a csapatjátékok irányításában találhatók meg leginkább.

 

Karrierhoroszkóp – Kos

Karrierhoroszkóp – Bika

Karrierhoroszkóp – Ikrek

Karrierhoroszkóp – Rák

Karrierhoroszkóp – Oroszlán

Karrierhoroszkóp – Szűz

Karrierhoroszkóp – Mérleg

Hagyj hozzászólást

*