Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Kos - A csillagjegyek és az álmok

Kos – A csillagjegyek és az álmok

Dátum: 21.11.2011

A kos és az álmok

A kos csillagjegy álmai, a  tudatuk módosult állapotait jelképezik, amelyben a személyiségünket a tudatos és tudatalatti részei találkoznak, valamint azt a folyamatot amelyben a legmélyebb és az igazi „énük” mutatkozik meg. Minden egyes csillagjegy  jellegzetessége, valamint a vágya és a félelme alapján meg tudjuk állapítani az álmoknak a képletes tematikáját és a jelentését. Mindegyik csillagjegy  az álmában azt látja ami a legjobban leköti, valamint amitől fél és menekül. Érdekes az az adat is hogy, a víz és a levegő jegyek későn fekszenek, míg a tűz és a föld jegyek sokkal korábban mennek aludni.

A kos    “Én vagyok”

Legnagyobb részben a horoszküp jegyének az uralkodó bolygója miatt, amely a harcos férfi Mars ,a kosokat leginkább az érvényesülés, felsőbbrendűség, a harc és a saját érdekeik fenntartása foglalkoztatja.

AZ ÁLMAIK TÉMÁJA: A természetüket az álmaik is tükrözik, ezért azok általában a konfliktusokkal, az ellentétekkel, az erővel és hatalommal kapcsolatosak. A családban vagy a közvetlen környezetükben lévő  konfliktus lehet az oka a kos csillagjegy nyugtalan álmaiknak. A kos egója, álmukban  minden kihívást elfogad, a többi résztvevőt pedig riválisként fogja fel. Egészében jelen van a Mars férfi jelleme, mozgásból, aktivitásból és harcból összetéve.

JELKÉPEI: Kosok, lovak, lovasok, éles tárgyak, kastélyok, tornyok, fegyverek stb.

RÉMÁLMAIK: A vereségtől való félelemről és a gyávaságról szólnak. A leggyakoribb, mikor a kos csillagjegy a felé tartó veszélyre néz, de nem tud megmozdulni. Amikor aggódik vagy nyomasztja valami, a kos pontosan ilyen álmokat álmodik,mikor bénult és tehetetlen, hogy bármit is tegyen.

 

Utoljára módosítva 2013.12.17.

Hozzászólások lezárva