Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A kristályok használata

A kristályok használata

Dátum: 07.12.2011

A kristályok hatása szinte már megkérdőjelezhetetlen, manapság egyre többen használják a kristályok  áldásos energiáit a mindennapokban. Ennek nagyon egyszerű módja van, magát a kristályt a beteg testrészre helyezve érjük el a kívánt hatást. A megjelölt ponton kell tartani egy bizonyos ideig, hogy az kivonjon minden negatív energiát a beteg szervből. Nagyon fontos, hogy a kezelés után a kristályt meg kell tisztítani a negatív energiától, sóval és tiszta, folyó vízzel, majd újra feltölteni pozitív enegiával. A tisztítást és a pozitív energiát a Naptól vagy egy másik kristályból nyerhetjük.

Mivel igen gyakran a kristálygyógyászat, a csakrák közvetítésével történik, érdemes beszélni a hét színről mely a hét csakrának felel meg. A színek nyelvével beszélve – a testünk hét színból áll, és ha bármelyik színből hiány mutatkozik, bizonyos betegségek előtt megnyílik az út.

Annak megfelelően választunk kristályt, hogy melyik csakrához tartozik az adott szerv a testünkben. Ez a kristály megteremti a csakránk egyensúlyát, és ezzel együtt a testrész vagy a szerv működésének energiáját. Így az egész testünk, szervezetünk harmóniába kerülhet önmagával.

A kristályok tehát, nem hatnak közvetlenül a szervre, hanem a csakra energiájára. A kristályok alkalmasak ahhoz, hogy kifejtsék áldásos hatásukat, meghatározott szabályok szerint elő kell készíteni, meg kell tisztítani mindentől, ami akadályozná az energia áramlását, és a tisztítást követően újra fel kell tölteni pozitív energiával.

A kristályok tisztítását hideg vagy langyos folyó víz alatt végezzük, sós vízzel, vagy egy másik kristály segítségével – attól függően, hogy melyik kristályról van szó. A kristály töltése a Nap vagy a Hold energiájával, valamint egy másik kristály segítségével történik.

A kristályok használata

Mindegyik csakrán használhatók a  kristályok, és a többi kristály „töltője” a Hegyikristály, „tisztító” pedig a Hematit.

Nem mindegy, hogy melyik kristályt mire használjuk, és az sem, miként készítjük elő soron következő alkalmazásra.

Minden egyes csakrának megfelel egy-egy kristály az alábbi felsorolás szerint:

Korona csakra:

Ametiszt

tisztítása: hetente egyszer folyó víz alatt 5 percig

– feltöltése pozitív energiával: néhány órán át egy Hegyikristályokkal teli tálban

Szem csakra:

Szodalit

tisztítása: havonta kétszer langyos folyó víz alatt 5 percen át

– feltöltése pozitív energiával: Hegyikristályokkal teli tálban egy éjszakán át

Torok csakra:

Lapis Lazuli

– tisztítása: havonta egyszer Hematitával teli tálban

– feltöltése pozitív energiával: egy Hematitával és Hegyikristállyal teli tálban egy éjszakán át

Szív csakra:

Amazonit

tisztítása: hetente egyszer 5 percig folyó víz alatt

– feltöltése pozitív energiával: a Napfényen néhány órán át

Köldök csakra:

Citrín

– tisztítása: hetente egyszer 5 percig hideg folyó víz alatt

– feltöltése pozitív energiával: egy Hematitával és Ametiszttal teli tálban

Vitalitás csakra:

Karneól

– tisztítása: havonta két alkalommal hideg folyó víz alatt

– feltöltése pozitív energiával: a Napfényen néhány órán át

Gyökér csakra:

Hematita

– tisztítása és feltöltése pozitív energiával egy Hegyikristállyal teli tálban. A Hematitát mindig más kristállyal együtt kell használni.

Fekete Onix

– tisztítása: havi két alkalommal folyó víz alatt

– feltöltése pozitív energiával: Hegyikristályokkal teli tálban.

Ezt a kristályt használjuk mint energia stabilizátort, amenyiben nincs különleges problémánk, hogy karbantartsa az energiánkat.

A fentebb leírt utasításokat pontosan be kell tartani, a kristálygyógyászat hatása csak ebben a formában alkalmazva lehet hatásos. Ne adjunk kölcösn másoknak az általunk használt, mert energia ütközés történhet.

Hozzászólások lezárva