Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Lelki tanácsadás és a gyermeknevelés

Lelki tanácsadás és a gyermeknevelés

Dátum: 31.01.2012

A lelki tanácsadás igénybevétele nem szabad, hogy szégyennek számítson. Néha nem valljuk be, de szükségünk lenne rá. Főleg, mert a lelki tanácsadás sokat segíthet, főleg a gyermeknevelésben. Mindannyian, vagyis remélhetőleg a legtöbben tudjuk, milyen is felelősséggel tartozni egy másik ember életéért. A felelősség legteljesebbike a gyermeknevelés. Most ehhez szeretnék egy kis lelki tanácsadás segítségével rámutatni egy-két dologra úgy, hogy megosztom Önökkel Dorothy Law Holtz gondolatait.

Azért tartom fontosnak ezt a lelki tanácsadást, mert mai rohanó világunkban sok mindent elfelejtünk. Többek között a legfontosabbak egyikét: megemlíteni, ha valami pozitív dolog történik velünk, vagy a környezetünkben, vagyis dicsérni. Akár magunkról, akár másokról legyen szó. Ehelyett viszont éles szemmel észrevesszük a hibákat, s gyorsan figyelmeztetünk is rá mindenkit, akiről csak úgy gondoljuk, köze lehet az elkövetéséhez, vagy a kijavításához.

astrológia, jós, jóslás, jósnő, telefonos jóslás, csillagjegy, aszcendens, bak, bak horoszkóp, bak csillagjegy

Természetesen ezzel nem azt szeretném mondani, hogy nem kell a rossz ellen felszólalni, vagy hogy át kell siklani felette, de vigyáznunk kell az egyensúlyra. Ne szűkítsük le látásmódunkat csupán a hibakeresésre, lássuk meg a világban, másokban – és legalább ennyire fontos – önmagunkban is a pozitívumokat! Igyekezzünk valós építő kritikát gyakorolni, s ne csak a negatív kritikával élni. Ezen elvek betartása talán a legfontosabb a gyermeknevelésben, hiszen ha önbizalommal teli, a mai világban önmaga és mások igazáért bátran kiálló, boldog, nem túl érzékeny, de felelősségteljes embert akarunk nevelni gyermekeinkből, unokáinkból. Fogadja be lelki tanácsadásomat.

A lelki tanácsadás eléréséhez, lássuk tehát ezt a pár gondolatot!

Ha a gyerekek kritizálva élnek, megtanulják, milyen megbélyegzettnek lenni.
Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek, megtanulnak veszekedni.
Ha a gyerekek kicsúfolva élnek, megtanulnak szégyenlősnek lenni.
Ha a gyerekek megszégyenítve élnek, megtanulnak bűnösnek lenni.
Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni.
Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bizalommal élni.
Ha a gyerekek megdicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat.
Ha a gyerekek méltóságban élnek, megtanulják az igazságot.
Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hinni.
Ha a gyerekek hitelesen élnek, megtanulják, mit jelent szeretni.
Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megkeresni a szeretetet a világon.
Vajon az ön családjában így élnek, éltek a gyerekek? Ezen érdemes elgondolkodni.
Ha nincsenek generációk közötti feszültségek, bátran mondhatja, igen.

 

Úgy érzi, hogy teljesen a padlón van lelkileg és magára maradt? Ez nem igaz! Sokan szeretik, de van, mikor ez nem elég! Kérjen segítséget a legjobb tanácsadóinktól, akik megváltoztathatják az életedet, és ha a gyermeknevelésben akadt el, akkor is megoldásokkal szolgálnak! Ágnes és Szegedi Panni jósnőket keresse a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), ők a legjobbak!

Külföldről is eléri őket: Romániából a 0903760666 (1,61 €/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*