Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Lesz-e világvége?

Lesz-e világvége?

Dátum: 20.12.2012

Tudja meg hatással lesz-e önre december 21.-e és mi változik meg az életében ez után a nap után.

Ahogy közeledik ez a nap egyre intenzívebb a eufórikus hangulat, az emberiség lélegzetét visszatartva várja december 21.-ét és reménykedik, hogy mégsem lesz vége a világnak. Mindannyian hallottunk már erről az elméletről, de tudjuk-e pontosan mit is jósoltak a Maják és mi is a Maja naptár?

 

Hogy hangzik a maják  jóslata?

A Maják Amerika legősibb népe, akik már i.e. 500 esztendővel egyedülálló, de fejlett civilizációként éltek Mexikó mai területén. A XV. századig a maják tudományos ismeretekkel rendelkező, virágzó civilizációt alkottak. A maják rendkívül nagy figyelmet fektettek a csillagászat tudományára és megalkották a saját naptárukat amelyben rögzítve van minden fontosabb természeti jelenség, de csak 2012. december 21.-ig.

A tudósok, csillagászok és történészek hada vizsgálta meg a maja naptárt az évszázadok során és arra a következtetésre jutottak, hogy a maja naptár vége, csupán magának a naptárnak egy ciklusának a végét jósolja, amely egy majdnem 400 éves időszak végét jelzi. A naptár egy ciklusa, tehát valóban véget ér 2012-ben.

 

Eddig jósolt világvégek

A világ történelme során  számtalanszor  jósoltak már világvégét különböző jósok, a különböző korokban látták előre a világ pusztulását.

1186-ban az akkoriban ismert és tisztelt asztrológus Toledói János jósolt vízözönt és ekkor is világszerte pánik tört ki, de a világvége a 12. században sem érkezett el, sem vízözön, sem pedig más természeti katasztrófa folytán.

Szintén ezt jövendölte 1524. februárjára Johann Stofler, azonban nem csak hogy nem sújtották a földet árvizek, hanem éppenséggel szárazság volt ebben az időszakban. Ezután módosította jóslatát Stofler és 1525. júliusára halasztotta a világvégét, de ismét nem lett igaza.

Az idei apokalipszis hirdetői is azt vallják éppen idén ér véget a élet a földön, sőt némelyikük olyat is állít, hogy a maják egy titokzatos bolygó ütközését jósolták a Földdel, amely megállítja  maj a Föld forgását. Azonban tudományosan ilyen bizonyíték nincs a Maják hagyatékában.

 

Miért nem lesz most sem világvége

A Maja naptár valójában nem említ apokaliptikus földrengéseket, sem vulkánkitöréseket, a tudósok szerint olyan energiákat említ melyek szerint az emberiség tudatformája lép magasabb szintre. Egyetlen maja feljegyzés szól a világvégéről, és az sem összeomlásról vagy a mágneses sarkok váltásáról szól, hanem az ún. “kilenc szintű piramis istenének az eljöveteléről”, ami a tudósok szerint azt jelentheti, hogy tetőzik az emberiségben az egységes tudatosság.

E magyarázat szerint a Maják azt tanítják, hogy a naptár vége után nem lesz már visszatérés a múltbéli rendszerekhez, legyen szó gazdasági, politikai vagy vallási rendszerről. Valóban drasztikus változásokra számíthatunk amelyek nem természeti katasztrófákat jelentenének és az emberiség pusztulását, hanem éppen azt hogy új, de jobb világot teremthetünk ebben az időszakban, valamint arra utal hogy a káosz után békés időszak érkezhet el.

Ha érdekli milyen élet vár Önre a változások után, hívja az Asztro Center tanácsadóit és tudjon meg többet!

Hagyj hozzászólást

*