Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Magyar kártya jóslás

Magyar kártya jóslás

Dátum: 07.02.2013

A magyar kártya jóslás, csupán a lehetséges jövőt mutatja meg a kérdezőnek, tehát csak figyelmeztet a feltételezhető történésekre. A jövőnket viszont, továbbra is magunk alakíthatjuk. A magyar kártya jóslás alkalmával, csakúgy mint a cigánykártyában, a lapok jelentését nem lehet egységesen megállapítani. Minden kirakásnál figyelembe kell venni az egymás mellett álló lapok, együttes jelentését, valamint a megérzéseinkre kell hallgatnunk az értelmezéskor.

A  magyar kártya pakli 32 lapból áll, 4 színt különböztet meg: a pirosat, a tököt, a zöldet és a makkot. Minden színből, a következő nyolc kártyalap létezik: a négy számozásos lap, a VII, VIII, IX és a X, valamint a négy illusztrációs lap: az alsó, a felső, a király és az ász.

A magyar kártya létrejöttét, még a 1848-as forradalom éveibe helyezik a szakértők. Az ászok a négy évszakot ábrázolják, a piros a tavaszt, a tök a nyarat, a zöld az őszt, a makk pedig a telet. A magyar kártyán található illusztrációkon, Friedrich Schiller, Tell Vilmos c. drámájának alakjait láthatjuk (piros alsó: Kuoni pásztor, makk alsó: Harras Rudolf, zöld alsó: Fürst Walter, tök alsó: Reding Itell, piros felső: Geszler Herrmann, makk felső: Tell Vilmos, zöld felső: Rudenz Ulrich, tök felső: Stüszi vadász). Az illusztrációkat Schneider József budapesti kártyafestő készítette 1837-ben.

A kártyajóslás magyar kártyával és az ebben használt értelmezések, a cigány jósok által maradhatott fenn a mai napig. A cigány vándorlók juttatták el az úri szalonokból az országunk többi pontjára, a jós asszonyokig, akik pedig később továbbadták a tudásukat és általuk a mai napig is használatos ez a jóskártya.

A magyar kártya színei

A magyar kártya négy színe, a négy évszakot ábrázolja, melyek így könnyedén értelmezhetők az élet minden területén. Például, ha időt jeleznek, a piros, azaz a tavasz, jelzi a gyerekkorunkat, a nyár jelzi a fiatalkorunkat, az ősz a életünk középkorát, a tél pedig az öregkorunkat. Szintén az időszakokra mutatva, a tavasz lapjai a nagyon közeli jövőre, míg a tél lapjai a távoli jövőre mutatnak.

Más értelmezési szempontból:

A piros lapok mindig az érzelmekről és a szerelemről szólnak. De nem csak pozitív érzelmekre mutathatnak, ábrázolhatják a szomorúságot és a félelmet is. E mellett, szimbolizálhatja a kérdezőt és a párját, valamint a hazát és a hazaszeretetét is.

A nyár, avagy a tök, mint ahogyan az illusztráció is mutatja, a bőséget jelzi. Ezért a tök lapjai elsősorban az anyagi dolgokra mutatnak. Ugyanúgy mint a szívnél is, itt sem csak pozitív jelentése lehet, ahogyan jelezheti a bőséget, a tök ugyanúgy jelezheti a hiányt is.

A zöld, a problémákat, a betegséget, a nehézséget és az akadályokat jelzi, valamint az egyensúly felborulását. Szerencsétlen lapoknak tartják őket, ám spirituális értelemben, mégis pozitívak, hiszen felhívják a figyelmünket és rámutatnak a megoldandó problémákra.

A makk, ahogy a tél is, valaminek a lezárása vagy a vég.  Azonban ezek a lapok jelezhetik a tehetetlenséget és a várakozást is. A makk lapjai mutatnak rá a megoldás pontos menetére, azokra a tettekre melyek által feloldhatjuk a problémát.

Egylapos jóslás magyar kártyából kirakás

A legegyszerűbb kirakás a magyar kártyajóslásban, az egylapos jóslás. Ebben a kirakásban, egy konkrét kérdésre keresünk választ. Amikor felteszi, erősen koncentrálnia kell a kérdésre, e közben keverje meg a kártyákat. Ezután emeljen, majd számoljon el a 13. kártyalapig. Ezt húzza ki, ez lesz az a lap, amely megadja a választ a kérdésére.

 

Utoljára módosítva 2013.12.17.

A felhasználók hozzászólásai (2)

János a 03.12.2013

Tisztelt tanácsadó(k) szeretném a segítségét kérni.Ugyan is én is szívesen adakoznék,ha volna miből.Rokkant nyugdíjas vagyok.Szeretném a segítségét kérni a pénzmágiával,és a gazdagsággal kapcsolatban.Ha tud segítsen rajtam,jönnek az ünnepek,és szeretném megajándékozni családomat,unokáimat de sajnos nincs elég pénzem.Nagyon szépen kérem segítsen rajtam,biztos vagyok benne hogy tud rajtam segíteni.Maradok őszinte tisztelője:JÁNOS

    Asztro Show a 24.09.2014

    Kedves János!
    Szandra jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 387. A bőségmágiában segíthet és pénzrituáléval is foglalkozik .
    Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*