Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Melyik tarot kártya jellemzi Önt?

Melyik tarot kártya jellemzi Önt?

Dátum: 23.05.2013

A Kabbala tanításai szerint, minden betűnek megvan a számértéke, így a nevünk számértékéhez, könnyedén hozzárendelhető egy adott Tarot kártya is.  A családi névből és a keresztnévből  adódik a teljes név által mutatott életminőség. Egy személy jellemzésénél minden egyes név fontos szerepet tölt be.
Ahhoz, hogy kiszámolja a saját nevéhez tartozó számértéket, keresse ki a táblázatból a neve betűinek az értékét majd adja össze őket. A számokat egyszerűsítse a lenti példa szerint, mindaddig amíg a az értékük meghaladja a 22-őt. A nevét és a vezetéknevét külön számolja ki először, majd együtt is rendeljen hozzájuk számértéket. A három számhoz tartozó három tarot kártya  jellemzi Önt a leginkább.
Példa:  Kis  Ádám
Kis: 11 + 10 + 21 =  42
Redukálva:  4 + 2 = 6
1. Tarot kártya: 6 – A Főpap

Ádám:  1 + 4 + 1 + 13 = 19
2. Tarot kártya:  19 – A Hold

Együttesen : 6 + 19 = 25 =2 + 5 = 7
3. Tarot kártya: 20 – A Szeretők

Számérték

Kártyalap

Betűk

 1 Alef  A Bolond  A, Á, E, É
 2 Bet  A Mágus  B
 3 Gimel  A Főpapnő  G
 4 Dalet  A Császárnő  D
 5 He  A Császár  H, szóvégi A, E, Á, É
 6 Vav  A Főpap  O, Ó, U, Ú, V, W
 7 Zajin  A Szeretők  Z
 8 Chet  A Diadalszekér  Ch, Kh
 9 Thet  A Vágy  Th
 10 Jud  A Remete  I, J, Y
 11 Kaf  A Szerencse  K
 12 Lamed  Az Egyensúlyozás  L
 13 Mem  Az Akasztott  M
 14 Nun  A Halál  N
 15 Szamech  A Művészet  Sz, Zs
 16 Ajin  Az Ördög  torokhang, magyarban nincs
 17 Pe  A Torony  P, F, Ph
 18 Cade  A Csillag  C, Cz
 19 Kuf  A Hold  Q, Qu
 20 Res  A Nap  R
 21 Sin  Az Eón  S
 0 Tav  Az Univerzum  T

Miután megtalálta a Tarot kártyalapjait, olvassa el a hozzájuk tartozó jellemzést:

 

A Bolond – Nem érdekli a tudás és a tanulás. Ő a saját útján indul a saját bölcsessége után kutat. A tapasztalatok irányítják az útját. Sokat kell még fejlődnie.

A Mágus – A szabad akarat embere, valamint mágikus erővel bír. Mindig eléri azt amit kitűzött. Képes az anyagi világ fölé emelkedni.

A Főpapnő – A főpapnő a szeretet és a szépség prizmáján keresztül tekint az életre és a problémákra. Jó megérzéssel rendelkezik. Mindig a szívére hallgat.

A Császárnő – A nőiesség és az anyaság jelképe. Erősségei a gondoskodás és a gyöngédség. Nem él vissza a hatalommal.

A Császár  – A realitás szimbóluma. Stabilitást és biztonságot teremt. Mindig véghezviszi a céljait és a tökéletességre törekszik.

A Főpap – A bölcsességet szimbolizálja. Mindig felsőbb igazság meglelésére törekszik. A hit és a bátorság is az előnyei közt van.

A Szeretők – Mindig kimutatja az érzelmeit, valamint arra törekszik, hogy teljes szívvel élje az életet. Fontos számára a szabadság.

A Diadalszekér  – Mindig a a középpontban van és vállalkozó szellemű. A siker létfontosságú számára, szereti kockázatot vállalni.

A Vágy – A belső harcok jellemzik, örökös harcot vív önmagában a szenvedély és a kontrollálási vágy között.  Lelki békére van szüksége.

A Remete – A magány jellemzi a mindennapjait, de ez egy kissé sem zavarja. Bölcsesség és az önuralom jellemzik személyiségét.

A Szerencsekerék – Ez a személy kiszámíthatatlan sorsú. Az élete végtelen körforgás a váratlan szerencse és szerencsétlenség között.

Az Egyensúlyozó – Ahogyan a neve is jelzi, ez a személy ösztönösen törekszik a teljes harmónia megteremtésére. Tettei előreláthatóak.

Az Akasztott  – Több akadály kíséri az élete folyamán. Meg kell tanulnia másképpen gondolkodni és új lehetőségeket teremteni.

A Halál  – A halál ebben az esetben a feladás szimbóluma. Önállóságra kell törekedni, hogy ne függjön senkitől, elsősorban érzelmi szempontból.

A Művész  – Mértéktartó, békés személyiség. Élete harmóniában telik, egyetlen célt kell megvalósítania, hogy megtapasztalja a valódi szeretet az élete folyamán.

Az Ördög  – Az Ördög lap birtokosára sok megpróbáltatás vár az élete folyamán. Kicsapongások is jellemezhetik az életútját. Feladata, hogy ennek ellenálljon.

A Torony – Erre a személyre jellemző, hogy számos esetben hoz rossz döntést, így mindig zsákutcába jut. Nem szabad hogy gátat szabjon a fejlődésének.

A Csillag – A remény jellemzi az életútját. Ez az ember a szerencse szülötte, mindenben sikerrel jár, amibe belekezd.

A Hold  – A félelem emberének is nevezhetjük, állandóan lidérces álmok gyötrik a sikertelenségről. Le kell győznie a félelmeit és bizonytalanságát.

A Nap – A világosság erőit képviseli, ezért általában vidám élettel teli és nagyvonalú személyről van szó. Sikeres életútján az élvezetek felülkerekedése állíthatja csak meg.

Az Eón – Ez a kártyalap a jó győzelmét jelképezi a bűnösök fölött. Fel kell ismernie az Isteni természetet, így megtapasztalhatja a teljes megvilágosodást.

Az Univerzum  – Az Univerzum embere, megtalálja helyét a világban, sok örömben lesz része. Elhivatottan kell végeznie a munkáját.

 

Hagyj hozzászólást

*