Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Mi történik Decemberben?

Dátum: 29.11.2017

Ebben a 2017-es december havi ezoterikus kalendáriumban minden fontos információt megkapsz a jeles napokról, az ünnepekről, a holdállásokról, az asztrológiában is jelenlévő hagyományokról!

 

Advent:

Advent a karácsonyt megelőző négy hetes időszak, amely a meghitt készülődés, várakozás jegyében telik. A keresztények számára a karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik, és egészen vízkeresztig tart. Az advent eredete a 4. századig nyúlik vissza és számos jelkép, valamit szokás, hagyomány kapcsolódik hozzá. Az adventi időszak a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal veszi kezdetét és karácsonyig tart.

 

Te tudod, milyen veszélyes lehet a fekete mágia? Kíváncsi vagy a következményeire? Olvasd el ITT!

ezoterikus kalendárium

December 1. – a meteorológiai tél kezdete.

December 4. – Borbála nap

A Borbála-nap hiedelmei és szokásai részben hasonlóak a Luca-nap hagyományaihoz, azonban a magyar nyelvterületen csak szórványosan terjedtek el. Ez a nap Szent Borbála 3. századi keresztény vértanú emléknapja, aki a bányászok, tüzérek, hajadon lányok védőszentje.

 

A holdállások minden esetben befolyásolják a decemberünket! Újhold december 18-án 07:30-kor lesz megfigyelhető az égbolton, Telihold pedig december 3.-án 16:46-kor veszi kezdetét! Használjuk ki ezen holdállásokat, végezzünk aktív pénzmágiát, hiszen ezen napokon lehet a leghatékonyabb! Ehhez kérd Violetta jósnő segítségét, hívd a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc)!

 

December 6. – Szent Miklós napja, Mikulás

Szent Miklós püspök nevéhez számos legenda fűződik, ezekből alakult ki a ma ismert, szakállas jótevő alakja, aki ezen a napon apróbb ajándékokat hoz a gyerekeknek. Az ajándékozás szokása a 19. század végén terjedt el Magyarországon, és a modern magyar néphagyomány szerint december 5-én éjjel látogatja meg a gyermekeket a Mikulás.

 

Te tudod, mi a küldetésed az életedben? Olvasd el ITT!

 

 

December 13. – Luca nap

A Luca-naphoz számos hiedelem kapcsolódik. A legenda szerint Szent Luca keresztény vértanú volt, az egyház azonban nem ismeri el valós történelmi személynek. A Luca-napi hagyományok eredete valószínűleg a Gergely-naptár bevezetése előtti időkre vezethető vissza, amikor ez a nap volt az év legrövidebb napja, illetve a leghosszabb éjszakája. Magyar nyelvterületen december 13-át “gonoszjáró nap”-nak is nevezik, legismertebb szokása pedig az úgynevezett Luca-szék készítés.

Karácsony

A karácsony tradicionális keresztény ünnep, amelyet Jézus Krisztus születésének emlékére tartanak meg minden évben. Ez a kétnapos (december 25-26.) ünnep világszerte a nem keresztény emberek számára is a szeretet, a békesség napja, amely az év egyik legfontosabb családi eseményének számít. A magyaroknál a nyugodt családi összejöveteleket általában 24-e este tartják (Szenteste).

Gazdagságra vágysz? A csillagjegyed elárulja ITT, hogyan lehetsz az!

ezoterikus kalendárium

Szilveszter

December 31. – az év utolsó napja, amelyet a világ számos országában ünnepelnek meg Szilveszter pápa halálának emlékére. Szilveszter éjszakáján az emberek általában zenés mulatságok keretében búcsúztatják a mulandóságot jelképező óévet, majd éjfélkor köszöntik a megújulást szimbolizáló újévet. A babonák és hiedelmek legszélesebb skálája is ehhez a naphoz kötődik.

 

Karácsony hava is elérkezett! Itt az ideje, hogy beszerezd a fagyöngyöket, amik meghozhatják végre a várva várt szerencsét az életedbe! Xalen vagy Ágnes jósnőket keresd a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), és kérj tőlük pénzbevonzó mágiát!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Hagyj hozzászólást

*