hűtőautó1_4

Mire nem jó a hűtőautó? Főleg nyáron!

A hűtőautó bérléséről

Ha az ember hűtőautót szeretne bérelni valamilyen okból, akkor nem is kell sokat keresgélnie, a fővárosban máris megtalálta az igazit. Számomra legalábbis a Határautó volt ilyen, amit hosszas keresés árán sikerült megtalálnom. Alapvetően a fővárosban nem túl sok autókölcsönző van, pedig igény szerintem igen is lenne rá. Azonban még aggasztóbb a helyzet, hogyha az ember valamilyen speciális járművet keres, számunkra ilyen volt a hűtőautó, azonban meg is találtuk a tökéletes megoldást.

Miért volt szükség a hűtőautó bérlésére?

Sokfajta startup születik meg minden évben, számos új ötlet van. Mondhatni, az innováció korát éljük, és éppen ezért nem csak dinamikusan képes változni a világunk, de sajnos rengeteg vállalkozásnak esélye sincs a jobb ötletek mellett a fennmaradásra. Ahhoz, hogy az ember terve mégis működőképes legyen, számos jó gondolatra, pontos tervezésre és némi befektetésre is szüksége van. Mi szerencsére tudtunk egy ötlettel dolgozni egy versenynek hála, egy különleges fagylaltról van itt szó, ami CBD-t is tartalmaz. Sokan nem ismerősek még ezzel kapcsolatban az országban, de nyugaton már egészen elterjed nem csak a fagylalt, de a kávé változata is. Azonban nem a termékünkről szeretnék itt bővebben beszámolni, hanem magáról a vállalkozás menetéről, és persze ezen belül a logisztikáról is, a hűtőautó bérléséről és a praktikusan megválasztott lépéseinkről.

hűtőautó1_3

Mi azért választottuk a hűtőautó bérlését saját jármű helyett, mert főképp a gyártással foglalkozunk, azonban több cukrászdának is tudjuk szállítani a fagylaltot egy viszonylag nagy körzetben. Értelemszerűen, a saját jármű felesleges pénzkidobás lenne, mert a cégünk még olyan apró, hogy egyáltalán kérdéses, megéri-e a következő nyarat. És mivel fagylaltokkal foglalkozunk, így igencsak szezonális a termelésünk, a bevételt egész évre be kell osztanunk. Persze, nem is konkrétan ebből a vállalkozásból élünk, azonban ennek is nyereségesnek kell lennie, ahhoz, hogy megérje csinálni. Szóval a saját jármű a nyár kivételével csak állna a hátsó kertben, és a géppel együtt állna a pénz is, amit belefektettünk. Mi érte meg tehát jobban? Egy heti néhány napra bérelt hűtőautó.

A hűtőautó előnyei

Persze nem csak arról van szó, hogy a saját jármű nem megvásárlási ára nem érné meg, ebben benne van számos egyéb költség is. Ilyen például a kötelező biztosítás, ami önmagában nem egy hatalmas összeg, azonban összességében nagyon is számít, ha az egész évet nézzük. Ahogy nő az üzlet, ráadásul a jármű méretének is változnia kell. Egyelőre elegendő egy kisebb hűtőautó a számunkra, ez több helyre is eljut, általában heti három vagy négy nap alatt mindenhová ki tudjuk szállítani a megrendelt mennyiséget. Azonban, ha majd egyre többet tudunk termelni és így több cukrászdával tudunk üzletet kötni, nagyobb rakodótérre is szükség lesz majd, ezért érdemesnek tartom a bérlést. Így folyamatosan tudunk mi is változni, válogatni. És persze nem kell attól rettegnünk, hogy mi történik, hogyha az egyik autónk majd karbantartásra szorul. Ezzel a megoldással, csak bérlünk egy másik járművet, és ha nem saját hibánkból származik a probléma, akkor a karbantartás költsége sem minket terhel. Maga a bérlés továbbá igen egyszerű, általában két alkalmazottunk vezet le a Határautóhoz, majd az egyikük a hűtőautóval jön haza, a másik a személygépkocsit vezeti vissza. Ez egy kisebb félórás művelet, nem foglal le egy egész munkanapot, és nem is nagy energiabefektetés. Ezután fel is pakoljuk a hűkocsit, és mehet az első helyre.

Később akár jégkrémeket is bevezetünk a termékeink közé, így egész évben szükség lehet majd a bérlésre, persze nyáron ilyenkor nagyobb kocsit kell majd választanunk, a kevésbé forgalmas időszakokban pedig a kisebb raktérnél maradunk, így a bérleti díj is ennek megfelelően változik. Szerencsére a Határautó oldalán minden árat pontosan feltüntetnek az egyes autótípusoknak megfelelően.

hűtőautó1_2

Mire jó még a hűtőautó?

Persze én most csak a hűtőautónak azt az aspektusát mutattam be, ami engem személy szerint érint, azonban ez mindenképpen egy remek kis jármű. Mindenféle élelmiszert lehet vele szállítani, amik közé tartoznak a húsok, felvágottak, az összes tejtermék, a tojás, gyümölcsök és zöldségek. Nyáron különösen fontos a megfelelő hőmérsékleten való szállítás, ami a hűtőautó teljes mértékben képes fedezni. A legjobb, hogy így rengeteg pénzt meg tudunk spórolni. Az élelmiszereken túl pedig szállíthatunk ott egyéb különlegességeket is, növényeket egy adott hőmérsékleten, jégszobrokat és igazán csak a képzelet szab határt egy ilyen jármű felhasználásának.

Én tehát csak ajánlani tudom mindenki számára, hogy válassza a bérlés lehetőségét, és persze nem csak a hűtőkocsik esetében. Az ember bármilyen élethelyzetben sok kiadástól mentheti meg magát ennek a rendszernek köszönhetően, így én remek lehetőségnek tartom mindazok számára, akik szeretnek praktikusan és átgondoltan élni, vagy a vállalkozásuk miatt rá is kényszerülnek egy ilyen életformára. Ebben az esetben a járműre már nem is lesz gond, a kölcsönzés egy tökéletes megoldást jelent.