Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Mit árul el az aszcendens?

Mit árul el az aszcendens?

Dátum: 18.07.2012

Az aszcendens jegy az amit  egy asztrológus a személyes asztrológiai képletünket (radix) vizsgálva,  néz meg elsőre. E mellett a Napunk helyzetét is – vagyis azt, hogy a Nap milyen jegyben, házban helyezkedik el, továbbá segítő vagy feszítő fényszögeket kap-e? – és az úgynevezett felkelő jegyet (Aszcendens) és annak a házát.

De mi is az Aszcendens (AC)?

Az az állatövi jegy, amely a születésünk pillanatában kel fel a keleti horizonton.

A születési idő (év, hó, nap, óra, perc) és hely határozza meg, hogy a 24 órában átlagosan kétóránként váltakozó csillagjegyek melyikéről van szó. Ezt azért fontos meghatározni, mert ebből lehet kiszámítani az úgynevezett házakat, melyek már konkrét életterületeket képviselnek, mint mondjuk az én-érzés, gondolkodás, anyagiak, munka, egészség, kapcsolatok stb.
Egy-két perc különbség is jelentős lehet a kiszámításánál, mert ez éppen egy jegyváltást is jelölhet, gondoljunk csak az ikertestvérekre. Legyenek azok egypetéjűek vagy kétpetéjűek, vannak olyan fizikai és lelki tulajdonságaik egyaránt, amiben eltérnek egymástól. Ez azért lehetséges, mert az aszcendens jegye árulkodik rólunk (ráadásul egy-két perc különbségnél egyes bolygók házat is válthatnak már, így térhet el a sorsuk is).

A Nap-jegyünk azt mutatja meg, hogy milyen belső tulajdonságokkal rendelkezünk, míg az Aszcendens azt képviseli, miként fordulunk spontán a külvilághoz. Megmutatja alaphangulatunkat, miként fogadjuk az új dolgokat az életünkbe, szóval mindazt a tapasztalatot, melyet születésünk pillanatában éltünk meg. Ez az első benyomásunk az életről, melyet magunkban hordozunk egy életen át, és minden kezdettel újra és újra átélünk. Ez a belső tartásunk, az image-ünk, egy életérzés, életbölcsesség.

Természetesen az aszcendens külső jegyeket is mutat a belsőnk fizikai megjelenésének formájában, és ez rányomja bélyegét a külsőnkre is. Talán ezt az oldalunkat mások jobban ismerik nálunk, hisz ez a spontán énünk. Ez az én-érzés leginkább a párkapcsolatban, a társas viszonyokban tűnik szembe, hiszen az úgynevezett Deszcendenssel – a társkapcsolatok házának a kezdetével – áll szemben.

Így az aszcendens a személyiségünk képe is, az első benyomás rólunk, amit mások érzékelnek.

Hagyj hozzászólást

*