Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Mit mutat a Szaturnusz a születési kártyán?

Mit mutat a Szaturnusz a születési kártyán?

Dátum: 06.11.2013

A Szaturnusz még a szemmel is látható úgynevezett ősbolygók egyike. A Naptól számolva a hatodik bolygó, mely tömegét tekintve a Naprendszerünk második legnagyobbja – csak a Jupiter (szintén ősbolygó) előzi meg. Már az ókorban ismerték, figyelték, nevét is a rómaiaktól Szaturnusz istenről kapta. Ma az egyik legismertebb jelzője az öreg bölcs. Általában a születési kártyánkon – más néven születési képletünkben – a tanulandó feladatainkat mutatja meg.

A kissé negatívabban gondolkodók, azt is szokták róla emlegetni, hogy ahol a szigorú Szaturnusz megjelenik, vagy ahol kapcsolatba kerül más bolygókkal a születési kártyánkon, ott azon az életterületen valamit elvesz tőlünk, vagy szükséget szenvedünk. Ez persze így nem igaz.

Sőt sok asztrológus állítja, hogy a Szaturnusz sorsbolygó, amely a személyes születési képletünkben (radixunkban) előre megmutatja a sorsszerű történéseket az életünkben. És mivel sokan félnek a sorstól, hisz azt hiszik az ellentétes a szabad akarattal, sokan félnek a Szaturnusz hatásaitól is.

Más asztrológusok ezzel szemben magát (az egész) születési kártyát az összes bolygójával – és azok fényszögkapcsolataival – együtt tartják sorsunk térképének, melyben a Szaturnuszt soha nem önállóan vizsgálják.

Mindegy melyik irányzatot követjük, a Szaturnusz általános szinonimái és a hozzá kötődő fogalmak:

az öregség, bölcsesség, megbízhatóság, kötelesség, fegyelmezettség, merevség, korlátozás, szükség, gátlás, csalódás, aszkétahajlam, megfontoltság, nehézkesség, alaposság, komolyság, mélység, keménység, zárkózás, koncentráció, összehúzódás, fogyás, besűrűsödés, az idővel kapcsolatos félelmek, felelősségtudat, tartás, kitartás, alázat, mértéktartás, higgadtság, türelem, alaposság, szerénység.

Természetesen ezek a fogalmak egyéb összefüggések alapján nyerik el jelentőségüket, minthogy a Szaturnusz melyik jegyben és melyik házban áll, további milyen minőségi kapcsolatban áll egyéb bolygókkal.

Hagyj hozzászólást

*