Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

egeszseghoroszkop

Nagy téli egészség horoszkóp

Dátum: 28.11.2014

Kos

egészség horoszkóp, kos

 

A tél először is keringési rendszerére lesz hatással, nagyon ingadozó értékekre lehet számítani. Vérnyomása hol az egekben lesz, hol pedig alacsony értéket mutat, különösen ha Ön hajlamos erre a gondra.  Leginkább a karácsonyi ünnepi kör után lesz kitéve a megfázás veszélyének. Előtte még immunitása erős lesz, még valahogy érezteti hatását az őszi vitamin és zöldség bevitel. Jó lenne ha karácsony után is képes lenne vitalizálni magát, az olajos magvakról nem szabad megfeledkeznie. Az újévet érdemes sporttal kezdenie, mert anyagcseréje egy kicsit meg lesz zavarodva, nem árt majd felpörgetnie szerevetében a folyamatokat. Idővel, ahogy haladunk a télben, ízületeivel is lehet baj. A téli kocsonyát ne mellőzze, mert azzal értékes aminosavakat és kollagént juttathat szervezetébe, ha csak nem vegetáriánus. Ne feledkezzen a mézről sem, de a cukorral viszont nagyon vigyáznia kell! 

Tamara, 513 kód, asztrológus, kártyajós, mágiák

 

 

Bika

egészség horoszkóp, bika

 

A tél első fele igen sok gonddal indul, elkap valamilyen légúti betegséget, amiből nagyon lassan gyógyul csak fel. Tünetei enyhék, de torka még hetekkel utána is kaparhat. Miatta, kicsit visszafogottabban tud mindenbe kezdeni, de szerencsére az ünnepek végére, teljesen rendbe fog jönni.  Akinek nem inge, ne vegye magára, de Szilveszter éj igen veszélyes lehet, ha túl sok alkoholt fogyaszt.  A Mars hatásai miatt, tudni fogja hol kezd majd inni, melyik buliba, de hogy hol tér majd magához, az már talány lesz. Csak is a mértékletes ívás jöhet szóba, mert nagyon sok gondolkodni való fog maradni az Új évre. Izomzata épülhet le, ami Önnek nagy szívfájdalmat jelent, ezért januárban nagyon sok Bika szülött lesz az edzőtermekben, mert azért megjelenni csak kell. Azért a kezdeti lendület nem tart sokáig, még a nyári strand szezon előtt visszafog térni a terembe, hogy télen eresztett pocakitól meg tudjon szabadulni. Februártól egészen tavaszig számíthat majd gyomorsav gondokra, ha csak nem reformája meg téli táplálkozását!

 

 

Ikrek

egészség horoszkóp, ikrek

 

A tél nagyon rányomja lelkületére bélyegét, ezért érdemes kitalálnia valamit depresszió ellen, mert azért jobb mosolyogni, mint otthon búslakodni. Lelkülete mellett, különösen érzékenyek lehetnek az agyi erek, ezért érdemes lecitinben gazdag ételeket fogyasztania, mint például a tojássárgája. Az olajos magvak fogyasztásai fontos, különösen idős korban a dió olajának koleszterinre gyakorolt jótékony hatása és a szezámmag, vagy mák kalcium tartalma miatt. A koleszterin gondok kapcsolatban állnak a friss gyümölcsök fogyasztásának megcsappanásával is, ezt ha teheti orvosolja majd.  Az Új évben inkább ízületi gondokra kell felkészülnie, bár lehet lelki eredetű hasfájása, vagy emésztési zavara. Nem mindig tud a télre hangolódni, nagyon szereti a nyarat, ezért van az, hogy hangulata ilyenkor komorabb. Próbálja meg felfedni a tél örömeit, élvezze a hideget, fedezze fel a szépséget, mert csak így oldhatók az egészségére telepedő blokkok többsége. A februári holdtölte alvászavarokat idézhet elő jegyénél.

Xalen, kód 453, atlantiszi mágia, legjobb jósnő, párkapcsolati tanácsadás

 

Rák

egészség horoszkóp, rák

 

Az ízületei minden időjárás változást érzékeltetnek Önnel. A gyakori frontváltások miatt, elképzelhető hogy sokkal több hát és lábfájása lesz, mint más teleken. A meleg, termálvíz vagy szauna, jó segítség lehet, hogy átvészelje az ilyen időszakokat, már ha lehetősége van rá. Az ünnepek alatt, ingerlékenyebb lesz a szokásosnál, idegi gondokra számíthat, ezért fokozottan figyeljen magára. Nyugtató teák és meditációk tökéletesen egyensúlyba tudják majd Önt hozni. Sokat jelenhet egy kiadós alvás is, ami még hatékonyabb lehet, ha lefekvés előtt fogyaszt egy citromfű főzetett. Az ünnepek után, jeges és meleg időszakok váltakoznak majd, de már nem lesz olyan frontérzékeny mint eddig. Kicsit a lelkülete lesz kiszámíthatatlanabb, ami miatt sok hangulatváltozáson eshet majd át. Február végére könnyen eshet náthába, ellenálló képessége jelzi majd, hogy elege van a télből. Mikor csak lehetősége van pótolja  a D vitamint, még téli nap is van olyan kegyes, hogy tíz-tizenöt perc alatt feltöltsön minket egy egész napra.

 

 

Oroszlán

egészség horoszkóp, oroszlán

 

Ezen a télen lényegesen fittebb mint eddig, úgy fest kezdi megszeretni a hideg évszakot. Még a szokásos megfázás is elkerüli, így semmi oka arra, hogy aktivitását korlátozza. Jobb is ha mozog, mert az ünnepek alatt, biztos, hogy egy keveset gyarapodni fog. A mozgást ezután se hanyagolja el, akár szánkózás, vagy valamilyen teremsport, segíthet majd egészsége megőrzésében. Reumatikus tünetek jelentkezhetnek január környékén. Ha ezeket felveszi, vagy éppen már benne van a korban, akkor okozhatnak kisebb fennakadást életritmusában. A január más területen határ vonalat jelent, mert táplálkozásába egyre több olyan dolgot kellene beépíteni, ami pótolja az elveszett vitaminokat. Érdemes figyelnie a jégen, csúszós helyeken, mert könnyen érheti valamilyen baleset februárra. Amikor ráfagy az eső az utakra, fokozottan legyen óvatos, mivel figyelmetlensége nagyobb lesz kelleténél, a bolygók egy kicsit dekoncentrálttá tehetik, így könnyen megtörténhet a baj.  Február végére ismét elkezd erősödni, kimondhatja hogy, végre egy tél amit jól viselt.

 

 

Szűz

egészség horoszkóp, szűz

 

A tél jól fog indulni, bár kicsit nehezen viseli majd a ködös időben kialakuló szmogot. Miatta gyakran hiheti azt, hogy náthás, mert köhögés, tüsszögés jelentkezhet. A migrént ami miatt szenved, a bezártság okozza, mert túl sok időt van a négy fal közt. Különösen igaz ez, ha irodai munkája van, ilyenkor még több időt tölt bent. Időnként menjen el egy sétára, mert a fejének szüksége van a szellőzésre. Az ünnepek alatt kicsit gond lesz mértékkel. Ön képes az önmegtartóztatásra, de ha egyszer belecsap, akkor biztos hogy átlépi a határokat. Jobb esetben pár kilót szedhet fel, rosszabb esetben akár gyomorbaja is lehet. Amennyiben ízületi gondokkal küszködik, inkább a január és a február eleje lesz kellemetlen. Ilyenkor egy két nap is érezteti  magát az ízületi probléma hetente. Tó jegére ne menjen, ha csak nincs az ellenőrizve, mert a Szűz jegy egyik jellemzője, hogy mindig oda lép, ahol valami hiba van. Ha utazni támad kedve, tegye, mert a kikapcsolódás minden formája segítheti majd. Különösen jelentős lehet ez február végén, mikor már csak a közelgő tavaszra lesz képes gondolni.

 

 

Mérleg

egészség horoszkóp, mérleg

 

A tél első felében nagyon fáradékony lesz, nem képes arra, hogy kialudja magát, úgy érzi, hogy akár egész télen is tudna durmolni, mint a medvék. Fáradékonyságának nem tél az oka, hanem az egyenetlen időjárás, amelyhez nem képes megfelelően alkalmazkodni. Az ásványi anyagok pótlása rendkívül fontos a tél folyamán, az egyensúly vesztés szervezetében itt figyelhető meg leginkább. Valamilyen formában pótolnia kell ezeket az anyagokat, ha másképpen nem megy, használjon valamilyen táplálékegészítőt. Ha esetleg arra figyel fel, hogy fogai meglazultak, a kelleténél jobban hullik a haja, azonnal forduljon orvoshoz! Az újévet azért erősödő, javuló egészséggel kezdi. Január közepére már megszokja  a telet, teljesen feltöltődve tud kiállni a mindennapi megpróbáltatásokkal szemben. Zavart csak a gyomra okozhat, ha nem figyel a megfelelő táplálkozásra.  Februárban libidója az egekben lesz, ennek párja nagyon fog örülni, de Ön is, mert a szerelmi a boldogság talán a legfontosabb ami stabil alapot  adhat egy Mérlegnek.

Ágnes jósnő, kód 313, jósnő, legjobb jós, ezotéria, tisztánlátó

 

Skorpió

egészség horoszkóp, skorpió

 

A tél kezdetén étvágya rendkívül megnövekszik ami miatt sokszor lesz bűntudata. Ne legyen, mert fontos tápanyagokat is felvesz szernevezete, amit pedig felszed, azt később majd le tudja adni. Ízületi, térd és könyök panaszok lehetnek, amelyek szinte egész télen tartani fognak, majd a tavasz kezdetével egyszer csak elmúlnak, mintha sosem lettek volna. Szeszélyes az egészsége, nincs orvos aki képes lenne kiigazodni egy Skorpió szülöttön. Szerencsére a tél nagyobb bajt nem hoz Önnek, ha csak nincs valamilyen állandó baja. Akik például keringési gondokkal küzdenek, január végén számíthatnak bajokra, ilyenkor fokozottan kell figyelni magukra. A szív és érrendszeri problémák felerősödhetnek a két ünnep közti időszakban, ilyenkor bánjon kíméletesen magával!  A fizikai munkával mértékletesen kell bánnia, ha teheti, mert ízületi érzékenysége fokozottabban van jelen. Nagyon sérülékeny lesz, viszont a másik oldalt ellensúlyozza az, hogy izomzata valahogy erősebb lesz mint máskor.

 

 

Nyilas

egészség horoszkóp, nyilas

 

A tél kezdetén jegyénél nagyon megnő a légúti betegségek valószínűsége. Tegyen meg mindent, hogy ezt el kerülje. Jó hír, ha már elkapta egyszer, többször nem lesz megfázva a télen. Még a márciusi influenza járványt is meg fogja úszni. Ha teheti, legyen sokat friss levegőn, ne töltsön sok időt a négy fal közt. Lehet hideg lesz, kellemetlen az idő, de fejének szüksége van a szellőzésre, vagy más esetben sokszor küszködhet majd fejfájással. Bármilyen gyomor környéki panasza van, menjen orvoshoz, különösen akkor, ha még meg van a vakbele, nehogy éppen most legyen vele valami baj. A tél utolsó felére, ismét megnő a légúti betegségek kockázata, fokozottan legyen óvatos, március elején, különösen ha ködös, nyálkás az idő, mint ősz végén. Egész télen fontos a vitaminok és ásványi anyagok pótlása, Szilveszterkor a mértékletesség jegyében érdemes ünnepelnie az új esztendő eljövetelét. A januári fagyok miatt, különösen hajnalban, megnő majd a lumbágó kockázata, könnyen becsípődhet egy ideg, ami pihenésre kényszerítheti.

 

 

Bak

egészség horoszkóp, bak

 

Szereti a telet, de egészsége ezzel nem mindig ért egyet. Nagyon könnyen eshet ünnep előtt abba a csapdába, hogy túlhajszolja magát, ami miatt számos gonddal kell szembe néznie. Tudnia kell mértéket tartani, még akkor is, ha közeledik a születésnapja, illetve kedvenc ünnepe, ahol azt szereti, ha minden a legnagyobb rendben van. Ha már egy kicsit benne van a korban, számíthat reumatikus tünetekre a változékony időjárás miatt. A megfázás viszont valahogy kerülni fogja Önt, inkább a kimerültség, ízületi fájdalmak azok, amelyek bajt okozhatnak. Januárban természete meglehetősen ingerlékeny lesz. Nem árt majd keresnie a harmóniát önmagában, mert könnyen bánthat meg olyanokat, akik fontosan Önnek. A január sajnos a migrének időszaka is lesz, de hát mi más is lenne, hiszen a Szilveszter éjszakát sem alussza ki rendesen, már elsején bizonyítani akar egy kis házi munkával, ami könnyen lehet, favágás lesz. Március környékén enyhe gyomorgöcsök lehetnek, amennyiben egyoldalú a táplálkozása.

 

 

Vízöntő

egészség horoszkóp, vízöntő

 

Mindent gyorsan akar elintézni az év utolsó hónapjában, mert az év utolsó két hetében, szó szerint semmit sem akar csinálni. Sajnos a kapkodása nem vezet eredményre, könnyen csúszhat el friss jégen, így már a tél kezdetén figyelnie kell majd magára. Legyen körültekintő, alapos mert ha lemarad bármiben is, az lelkileg nagyon megterhelné Önt. A térdek lesznek érzékenyek ezen a télen, vigyázzon rájuk nagyon. A forgók talán jobban kophatnak, a kalcium és a magnézium nagyon sokat segíthet ízületeinek a kopásokkal szemben. A koffeinnel vigyázzon, vérnyomása nélküle is az egekben lehet, különösen a januári időszakban, mikor hiányolja a nem rég elmúlt karácsonyt.  Tegyen újévi fogadalmat egészségével kapcsolatban, mert az most be fog válni. Ha dohányzik szabaduljon meg a cigitől, ha túlsúlyt érez magán, képes lesz a kilóktól megszabadulni. A tél tartogat kellemes meglepetéseket, viszont kellemetlent is, mivel úgy fest, a tél végét könnyen egy kellemetlen megfázással zárhatja majd.

 

 

Halak

egészség horoszkóp, halak

 

Sok időt visz a sportba, mozgásba és diétába, mert már tanult az eddigi telekből, karácsonyokból, ilyenkor mindig képes elhízni. Sajnos a koplalás nem segít, immunitása viszont gyengülni fog miatta. A rossz mértékletesség miatt, lehetséges, hogy ünnepek alatt végig prüszkölni fog, de ettől nagyon baja ne legyen a télen. Alvászavara lehet a januári időszakban, valahogy nehezen alszik el, sokszor érzi azt, hogy fázik a lába, ami a keringési zavarokra utalhat. Ha szív és érrendszeri bajokban szenved, fokoznia kell a figyelmet január végén, mert az időszak a jelek szerint negatív hatással lesz egészségére. Azért nem minden rossz, sőt, ha Ön egészséges, sportol és helyesen táplálkozik, baj biztos nem éri el, az alvászavartól estekínteve. Nagyon fontos szerepe lesz az egyensúlynak, a mérlegtelenítésnek, ha erre van lehetősége éljen majd vele. Akár szaunázhat is, de párnap diéta is nagyon sokat tud javítani testén és lelkén egyaránt.

 

Hagyj hozzászólást

*