Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Nagy téli horoszkóp

Nagy téli horoszkóp

Dátum: 20.12.2013

 

Kos:

A Kos szülöttek próbálják követni a téli ritmust és vonuljanak vissza. Nézzenek magukba, az utóbbi időben hogyan viselkedtek a környezetükben lévő emberekkel. Biztos, hogy a másikban van a hiba? Egy kis önvizsgálattal sok mindent helyre tud tenni. Olyan rég nem látott ismerősöket is felkereshet, akik pár éve a barátai voltak. Figyeljen rá oda, de arra is ne helyette oldja meg a gondját, a sajátját háttérbe szorítva. Figyeljen az energiájára, ne fecsérelje el teljesen feleslegesen. A tél amúgy is megviseli, nem szereti, hogy korán sötétedik, sokat kell öltözni, nehezebben indul minden reggel. Hajlamos arra, hogy a vitaminokról elfeledkezzen, ezért az állandó fáradékonysága. Ha kedvenc sportjának télen nem is tud hódolni és nem síbajnok, azért még sétálni és kirándulni lehet. Az év jól végződik és jól is kezdődik. Konkrétan egy új munka lehetősége bukkan fel. Több megbeszélése is lesz ezzel kapcsolatosan. Tartsa magát formában, az immunrendszerére figyeljen, nehogy egy kellemetlen betegség keresztülhúzza az egyébként kellemes időszakot.

 

Bika:

A Bika szülötteket is átalakítja a téli idő. Sokkal csendesebb és befelé fordulóbb lesz. A tél egyébként is megérinti a lelkét minden évben, túl sokat emlékezik a régmúltra ilyenkor. Ám ezt a világért se mutatná ki, csak az arcán látni egy sejtelmes fájdalmat. Ezt viszont decemberben vásárlási lázzal próbálja ellensúlyozni. A vállára veszi ráadásul a család gondjait is. Az anyagi helyzete így nem javulni fog, hanem romlani. A munkájában egyre több a feladata, ami nem nagyon tetszik. Pedig felfoghatná úgy is, hogy a főnöke tudja, kinek adja a fontos feladatokat. Tudja, hogy határidőre megvan. A téli hónapokban hajlamos a nassolgatásra, ennek meg is lesz az eredménye a tél végére bizony felkúsznak a kilók. Ennek oka az, hogy hajlamos az agressziót evésbe fojtani. Se se,se az nem egészséges. Találja meg azt, amivel le tudja vezetni forrongó energiáit. Az időbeosztásán, napi ritmusán igyekezzen változtatni, azok a dolgok, amik eddig elsőbbséget élveztek, most háttérbe szorul. Az egészségét csupán egy kellemetlen felfázás veszélyezteti, ha túl divatosan és könnyen öltözik. Elé nehezen fogja ezt kikúrálni, főképp akkor, ha félvállról veszi. Inkább a megelőzésre figyeljen.

 

Ikrek:

Az Ikrek szülötteknek az év vége mindenben a többletet hozza. Több a munkája és a problémája éppen akkor, amikor a családjával szeretne foglalkozni már. Vigyázzon, mert így szétesik. Kapkod és nem figyel kellőképpen. A barátaira se jut kellő idő. Ezért sokkal ingerlékenyebb a szokottnál, ráadásul magába fojtja, nincs kivel megbeszélni. Figyeljen a kellő vitaminbevételre, mert a depressziós hangulata emiatt alakul ki. A munka területén nincs gond a lendülettel, de az élet egyéb területén bizony akad javítani való. Nem élvezi az életet, nem fogadja el azt, amit a sors Ön elé tesz. Pedig épp az apró örömök hoznák meg a változásokat. Az egészségére gyümölcsök fogyasztásával tud a legjobban vigyázni, a magas C-vitamin tartalmúak megvédik az immunrendszerét. Arról is elfeledkezett, hogy többet foglalkozzon magával, nem meditál, nem lazít kellőképpen. Pedig a téli időszakhoz ez is szorosan hozzátartozik. Nem csupán az örökös gondolatok kattogását csillapítja, hanem hatékonyabbá is tudná tenni az egész életét. Gyógyteák fogyasztása hozzásegíti a jó közérzethez és ha mozgás formát választ most, akkor az intenzívebbek közül válasszon.

 

 

Rák:

A Rák szülötteknek a tél éppen olyan, mint az idő: egyszer süt a nap, máskor borult az ég. A jókedv és a pesszimizmus ritmikusan váltja egymást. Csak a környezete nem tud ehhez alkalmazkodni. Ráadásul éppen fordítva működik, amikor a baráti, családja jókedvű és kiegyensúlyozott, Önt akkor találják a legsötétebb hangulatba. Plusz jövedelemre lesz lehetősége, aminek a számlák nyomasztó terhe miatt nagyon örül. Bár idényjellegű a feladat, mégis sokat lendít a helyzeten.  A Jupiter a Rák jegyben tartózkodik egészen nyárig, ezért a rosszkedvet most igazán félreteheti, hiszen egyre több dolog valósul meg az életébe, különösebb erőfeszítés nélkül. Koncentráljon arra, hogy nyitottabb legyen, az érzelmeket – amit egyébként is kimutat- most se fogja vissza. Ha fáradékony, akkor se a ma divatos energiaitalok közül válasszon, sőt a kávét is csökkentse, inkább nézesse meg a vérnyomását. Lehet, hogy vashiánya is van. Ezt viszont lehet pótolni. A félelmei sajnos sokszor felerősödnek, úgy gondolja veszteség éri, akár anyagiakban, akár a családban valakit. Indokolatlan most ez, nem lesz semmilyen vesztesége.

 

Oroszlán:

Az Oroszlán szülötteknek a tél a bezárkózás, elvonulás. Nincs kedve senkivel se beszélgetni, megosztani a gondolatait. Ez akkor nem jó taktika, ha a régi sérelmeken mereng, a fájdalmába süpped. Ha azon kesereg, kik azok, akik hálátlanul elmaradtak az életéből. Pedig ez egy természetes folyamat, semmi hálátlanság nincs benne. Ne lássa ennyire sötéten a helyzetet. Jobban teszi, ha arra törekszik, hogy kimozduljon és ezt egy utazással tudja megtenni. Menjen el egy napfényes szigetre, ahol a kedve is visszatér. E jegy képviselője szereti a szép ruhákat, a feltűnő megjelenést: használja ki és menjen társasági összejövetelekre.  Ha elkezdett valamilyen mozgást, sportot és keményen végzi a feladatokat, akkor ez az önfegyelem javít az egészségén, a gondolkodásán és a hozzáállásán, semmiképpen se hagyja abba! Meghívást kapnak egy olyan össze jövetelre, ami a jótékonyságról szól. Mivel alaptermészete a segítőkészség, ezt örömmel elvállalja. Az, hogy nem csupán magukra gondolnak, az életükbe most elindít egy sikeres időszakot. Az egészségét se hanyagolja el: menjen kivizsgálásra, ne halogasson, ne odázzon. Megelőzhet nagyobb bajt.

 

 

Szűz:

A Szűz szülöttek hódolnak a tél örömeinek, mégpedig egy utazással. Régen tervezte, hogy a szabadságának egy részét a téli hónapokra időzítse és elmenjenek síelni, a hegyekbe a barátokkal. A vidám társaság szerencsére kizökkenti a mindennapi mókuskerékből. A gyerekei is és a családja is élvezi a friss levegőt. Az érzelmei hullámzóak lesznek és napról-napra változik. Lesz, amikor nagyobb igénye van az emberek közelségére, ugyanakkor pár napon belül eltűnik, visszahúzódik. Ne foglalkozzon azzal, ha nem nagyon értik, a visszahúzódás időszakában csinálja azt, amit szeret: ha van hobbija azzal. Ebből töltekezik. Szüksége is van rá, mivel a koncentráló képessége időnként teljesen lecsökken, szétszórt és figyelmetlen. A családja szerencsére mindig átsegíti ezen az időszakon. Az egészségét most legjobban a nyers, főzetlen ételek fogyasztásával tudja karban tartani: saláták, gyümölcsök sokaságát egye. Az úszás – akár a fedetlen uszodába- kifejezetten jó tesz Önnek, szaunával együtt. Ez a súlyát is kordában tartja, a vírusok elkerülik és az egész közérzetét javítja.

 

 

Mérleg:

A Mérleg szülöttek a téli hónapokban is ugyanolyan mozgalmasan élik a mindennapokat, mint máskor. Szervezkedik, intézkedik. Egyáltalán nem érez most téli fáradtságot. Köszönhető annak, hogy egész évben odafigyelt a folyadék háztartásra, a vitaminokra. Talán csak a sport az, ami lehetne több. A munkahelyén változékonyság a jellemző, mindennap történik valami olyan esemény, ami a hangulatát befolyásolja. A legtöbb, amit tehet, hogy a munkájára koncentrál is kivonja magát a helyzetből. Tartsa szem előtt a határidőket. Amivel gond lehet: azaz emésztés. Minél nehezebben engedjük el a múltat és a sérelmeket, annál nehezebben tudjuk az ételt is megemészteni. Vizsgálja meg, a múltban milyen emlék, ami a felszínre akar jönni. Igyon emésztést elősegítő teákat, a téli ünnepek nehéz ételei megviselik. Orvoshoz is menjen el, ne otthon kúrálja magát a szomszéd tanácsára. A dereka is sarkalatos pont, viseljen vastag meleg ruházatot.

 

Skorpió:

A Skorpió szülötteknek derűt és nyugalmat hoz a téli időszak. Nagyon sok a munkája, de éppen ezért nyugodt is, tudja, hogy most már megalapozta a jövőjét. Hacsak valami nagy hiba nem csúszik be, akkor végre sínen van. Tele van tervekkel és célokkal. Sőt még azt a szót is megismeri: türelem. Nem akar azonnal mindent rögtön. A befelé fordulás most valóban a saját maga megismeréséről szól és nem depressziós rosszkedv. Ezt még a gyertyák fényével és szegfűszeges illóolajjal is tudja oldani. A hangulatához hozzájárul, ha elkezdi kirámolni az életéből a már nem működő dolgokat: ruha, tárgyak, sőt olyan emberek társaságát, akik a céljairól igyekeznek lebeszélni. Mivel most nagy lendülettel halad előre, van pár irigye. Egy rendrakás mindig fájdalommal jár, de az eredmény megéri, sokkal felszabadultabban fogja érezni magát. A torok és a mandula érzékeny pontja, a ki nem mondott szavak, érzések itt bizony problémát okoznak. Ne rögtön vírusra gyanakodjon, ha megfájdul.

 

Nyilas:

A Nyilas szülöttek kiegyensúlyozottak és a munkájukban is, magán életükben is sikeresek. A tél nem viseli meg, mivel pozitív beállítottságával úgy fogadja el a dolgokat, ahogy vannak. Minden évben jön a tél, erre előre fel tud készülni. Felkészíti a ruha tárát, az immunrendszerét, a családját, de még a kocsit is. A munkahelyén azért lesznek gondok, az eddigi tervek közül nem fog minden megvalósulni és ez beárnyékolja az eddigi sikereket. Kollégái közül páran nem nézik jó szemmel a munkáját, kissé kárörvendőek, ám még ez sem tudja megingatni a hozzáállását. Lesz arra is energiája, hogy ezekkel a kollégákkal megbeszéljék, mi az, ami nekik nem tetszik. Időtől függetlenül menjenek túrázni, mozogni a családjával. A gyerekeivel menjenek korcsolyázni, élje át a gyerekkori élményeket újra. Nem fog nehezére esni. A napi ritmusban legyen benne a pihenés és lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban. Az, hogy most is törekszik a harmóniára meghozza a gyümölcsét, a téli hónapokban semmi sem veszélyezteti az egészségét.

 

 

Bak:

A Bak szülötteket sem zavarja a hideg és a sötét téli esték. Munkatársai közül sokan nyűgösek, nem találják a helyüket, náthásak és fáradékonyak. Ön most is aktív, tárgyal, intézkedik. A téli hónapok kifejezetten sikeresek a Bak szülötteknek. Az eddig munkájának eredményeképpen, az év végi jutalom vastagon tele tette a zsebét, az ünnepeket kiegyensúlyozottan várja. Változásokat is hoz a tél, lesznek barátok és ismerősök, akik elmaradnak. Ne sajnálja. Ez így van rendjén, változik minden és mindenki körülöttünk, jönnek majd mások. Ez azonban kiválthat a Bak szülötteknél heves érzelmeket, dühöt, haragot. Felesleges ennyire mérgesnek lenni a világra, mert ez egy természetes folyamat  vannak, akiknek más az útjuk.  Az egészségére viszont nagyobb gondot fordítson. Hajlamos arra, hogy a súlya gyarapodjon ilyenkor télen különösen. Ez a csontrendszerének, gerincének nem tesz jót, tehát ügyeljen a nehéz, zsíros ételek fogyasztására. Helyettesítse valamilyen könnyebb étellel. Fontos, az is, hogy nyújtással ellensúlyozza a merevséget a gernicében.

 

 

Vízöntő:

A Vízöntő szülötteknek a tél a lassítást jelzi. Különösen autóvezetés közben most tartsa be a szabályokat. Felesleges a jeges úton száguldani. Elég, ha időbe kel és indul el mindenhova. Jó az, ha most is tele van lendülettel, ám ezt máshova csoportosítsa át, például a munkájára. A feladatokat időbe végezze el. Az adminisztrációt se felejtsék el, a kollégák hajlamosak magukénak vallani olyan feladatot, amit Ön végzett el. A tél a Vízöntők számára felemás. Van, aki kifejezetten élvezi és a hó, a hideg jótékony hatással van rá, nem zavarja. Ám akad, aki nagyon nehezen viseli, minden zavarja, a hideg, a sötét napok, fázósak és legszívesebben állandóan valamilyen meleg, trópusi vidéken élnének. Ezt ellensúlyozhatják, ha szaunázni mennek és hétvégéken átadják magukat egy wellness kényeztetésnek.  A tél egyben egy lezárási folyamat is náluk, a nagytakarítás nem csupán a lakásban idejét múlt dolgok szelektálása, hanem minden, ami régmúlt és fájó lelki szinten is. Az egészségét vitaminokkal tudja megőrizni, ám ne a patikában vegyen bogyókat, hanem préseljen friss zöldség és gyümölcsleveket, ezzel tökéletesen karban tudja tartani egész télen az immunrendszerét.

 

 

Halak:

A Halak szülöttek érdeklődését felkeltik  a spirituális tanok ,áálítja a téli horoszkóp. Ezek legtöbbje azt tanítja, hogy a tél a visszahúzódás ideje, a magányé, a saját lelkünkkel való foglalkozásé. Ez így van, hiszen a természet is ezt a ritmust követi, ám akkor nem ér semmit, ha csak divatból csinálja, csak azért, mert egy barát azt mondja. Nem nagyon fog megtapasztalni semmi különöset így, ez egy életforma. A hangulata meglehetősen hullámzik: ha jó idő van és süt a nap, akkor jó kedve van, de a sötét, borongós napok letargiába taszítják. A munkahelyén nem nagyon nézik ezt a bizonytalan lelkivilágot jó szemmel, nem tudják kezelni. Hamar elfárad, kimerül, a gondolatai lelassulnak, ezért a nagyobb horderejű feladatokat délelőttre időzítse, akkor még frissen, lendületesen érzi magát. A feszültséget sajnos előfordul, hogy valamilyen káros szenvedéllyel igyekszik oldani. Erre jó az a bizonyos visszavonulás: egy meditáció vagy autogén tréning segít oldani a kiváltó okokat. A cukorfogyasztása sem a legegészségesebb, ezt váltsa ki valamilyen pótlóval: stíviával például.

 

Nézze meg a többi aktuális horoszkópot itt!

Hagyj hozzászólást

*