Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Női és férfi energiák az otthonunkban

Női és férfi energiák az otthonunkban

Dátum: 07.11.2013

Női és férfi energiák kortól és nemtől függetlenül mindnyájunkban benne vannak. A férfias oldal, a racionalitás, keménység, stabilitás, a női oldal a lágyság, az érzelem, a befogadás.

Lakásunk is pontosan tükröz minket, sok mindent elárulhat a párkapcsolatról, jellemünkről. A kiegyensúlyozott párkapcsolat alapja a két energia kiegyensúlyozott áramlása. Az indiai térrendezés a Vaszati is meghatározza, otthonunk mely területe hordozza-e két energia minőséget.

Az északról érkező energia a női és a keleti oldalról érkező a férfi energia, e két minőség pedig északkeleten egyesül.

Fontos, hogy lakásunk északi része nyitott legyen, azaz ablak legyen ezen a területen. Segíti az érzelmeinket segíti, hogy igazi nővé váljunk, kiteljesedjünk. Ha ez a rész zárt, nem eléggé nőies, túlzottan domináns a férfi energia a lakásban élő nőkben, esetleg ő a családfenntartó, rá hárul minden olyan feladat, ami a férfié lenne. Túl sok ésszerű döntést kell hoznia, és nem hallgat a belső megérzéseire.

Az otthonunk keleti része is nyitott legyen, ezzel segítjük az otthonunkban élő férfiakat, hogy ésszerű, okos döntéseket hozzanak.  Ha zárt, nincs ablaka, akkor a férfiak nem kellőképpen határozottak, nem vonzóak a nőknél. Kihat a pénzügyekre és a karrierre is, hiszen határozott elképzelések, döntések nélkül nem jut előre.

Amikor a keleti oldal zárt, a férfi energiák nem tudnak belépni a hölgyek életébe, azaz egyedülálló családfenntartóként él, vagy hosszú évek óta magányosan. Minden teher a vállán van, az érzelemit nem tudja megélni, túl sok racionális döntést kell hoznia, akár nehéz fizikai munkát kell vállalnia, vagy több állást.  Az északi oldal zártsága, pedig a férfiaknál okoz magányt, társtalanságot.

Az energiák az indiai térrendezésben az északkeleti oldalnál egyesülnek, tehát erre a részre is kiemelt figyelmet fordítanak. Ha itt ütközik, akkor e két energia egyesülése ütközik akadályban, ami párkapcsolati konfliktust eredményez.

Láthatjuk tehát, hogy ebben a rendszerben is megtalálható ugyanúgy ezek az energiák, mint a kínai térrendezésben, ami sokkal ismertebb és elterjedtebb. Bármelyik módszert is alkalmazzuk azonban  lakásunk és életünk harmonikussá tételéhez, ne keverjük a két módszert. Se színekkel, se szimbólumokkal.

Törekedjünk arra, hogy a női és férfi energiák az otthonunkban harmóniába kerüljenek de ne csak külsőleg, hanem belsőleg is.

Hagyj hozzászólást

*