Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Növények szerepe a feng shuiban

Növények szerepe a feng shuiban

Dátum: 22.10.2013

A feng shui filozófiája egyre ismertebb Európában is és hazánkban is. Több féle ágát tanítják, a Bagua módszertől a klasszikus feng shui-n keresztül.  Mindegyik iskola tanítja és alkalmazza a növényeket a harmónia megteremtésében. A jól elhelyezett növények melegséggel töltik meg a helyiséget, tisztítják a környezetet. Biztosítják a jó energiaáramlást a lakásban. Ám a  hálószobába ne használjunk túl sok növényt, felhalmozzák az energiát és nem tudunk egészségesen pihenni.

A növények azon kívül, hogy harmonizálják a teret, egészségessé teszik a környezetet, egy esetleges pusztulás, hervadás rá is tud mutatni hogy, az adott részen valami nem működik jól. Nem szükséges azonnal kidobni a növényt. Először nézzük meg  jó helyen van-e, megfelelően gondoztuk-e illetve mi az,  amire  figyelmeztetni akar.

A kínai filozófia szerint 5 elemhez sorolható a világ:

Tű, Víz, Fa, Fém, Föld

A növények a Fa elemhez sorolhatók, de további csoportokra is bonthatóak pl:

Tűz:  díszpaprika,  kínai hibiszkusz

Föld:   lizike,  piruló filodendron

Fém:   hangarózsa,  fokföldi ólomvirág

Víz:  sávoslevelű muskátli,  kamélia

Fa:  vizifukszia, csodacserje

A feng shui általában előnybe részesíti a kerek levelű növényeket. A kerek egészt szimbolizálják, a boldogságra törekvést, az egészséget, jólétet. A szúrós, hegyes levelű növények nem túl szerencsések. A kaktuszokat sem kedveli a feng shui, de azért nem kell őket kidobni: az elektromos készülékek mellett jó szolgálatot tesznek, közömbösítik a kisugárzást, vagy épületen kívűl elhelyezve védelmező szerepet töltenek be. Egyébként pedig arra mutat rá, hol vannak a lelkünkben tüskék. Amennyiben nem fűződik különleges élményünk hozzá, szárazvirágokat se tegyünk sehova. Mind halott energiát jelent.

Szerencsét, boldogságot hozó növények:

Bambusz: bár nem kerek levelű, a keleti felfogás szerint szerencsét és hosszú életet biztosít. (A boltokban kapható un. szerencse bambusz tulajdonképpen a sárkányfa egy fajtája, nem bambusz)

Fikusz: mindenhol használhatjuk, a növényt áldásos hatását minden területen kifejti.

Majomkenyérfa: kerek, húsos levele miatt nagyon pozitív hatású növény, elősegíti az anyagi gyarapodást

Narancs- vagy citromfa: A bőséget vonzza az életünkbe, ha virágzik is, akkor az a kínai felfogás szerint különösen nagy szerencse.

 

A felhasználók hozzászólásai (2)

ladislav a 07.11.2013

az unokatestvermnel vannak ilyen jelensegek szegenyek mar neha megszokjak de ma olyan szinten vannak hogy nem is alszonak othon mert jarkalnak mar megjelenek nekik a vilany ha eg kivagodik es maguk vannak othon es nagyon felnek kernek tanacsot elore is koszonom

    Asztro Show a 30.09.2014

    Kedves Ladislav! Ha többet szeretne tudni erről a témáról, Lunczer Judit jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 935. Hívja most! 06 90 633 991 (485 Ft/perc).

Hagyj hozzászólást

*